Bulgaristan

Bulgaristan Haberleri

AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMLERİ, DOST VE FAZLASI -1.

Evet, DOST beklenenin altında kaldığı ortada ama bunu iyi tahlil etmek lazım. Açıkça ortaya şu çıkmıştır. DOST'un aldığı düşük oy, DOST seçmeninin DOST'tan vazgeçtiği için değil, sandığa gitmediği içindir. Bu durum her yerde olduğu gibi, Kırcaali ve Cebel'deki seçim sonuçlarını incelediğimizde çok net belli olmakta.

DÜNKÜ SEÇİMİN KAYBEDENİ DPS OLDU

Bulgaristan'daki dünkü seçimin kaybedeni DPS partisi oldu, çünkü bir önceki seçime göre, 80 000 oyu daha az çıktı.

VERİMSİZ SİYASİ  DÜZENE VE YAPIYA KARŞIYIZ

* Bugünlerde DPS saflarında bayram var. Bayramınız kutlu olsun ama diğer düzen partilerinden bir farkınız bulunmuyor. * Zaten bizim insanımız eskiden olduğu gibi, şimdi de devletçidir. DPS'yi de bir devlet partisi olarak görmeye devam etmekte. Yüzde yüz oy vermeler, bir nevi alışkanlık olmuş...

MEMLEKETE GİDİP GELDİM...

Deniz köşkündeki görüşme hiç gönül açıcı geçmemiş. Ahmet Doğan, aynı gece, denizden çıkan bir büyük yılanın köşk kapısından içeriye girdiğini görmüş. Kitapları açıp bakmış ama bu olayı bir türlü çözememiş.

ENİNDE SONUNDA SU YOLUNU BULACAKTIR!

* ANCAK 30 YILDIR BU GÜNÜN HALA AYNI HEYECANLA KUTLANMASI SON DERECE ANLAMLIDIR VE HEPİMİZİN GÖREVİ, BU HEYECANI GENÇELRİMİZE VE GELECEK NESİLLERE AKTARMAK OLMALI. * 19 MAYIS OLAYLARI, CEBELLİLERİN BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE HAREKET ETMELERİ SAYESİNDE MÜMKÜN OLABİLMİŞTİR VE HER NE KADAR BİRKAÇ YILDIR BU BİRLİĞİMİZ BOZULMUŞ GİBİ GÖRÜNSE DE, ZAMAN İÇİNDE BUNUN TEKRAR TESİS EDİLECEĞİNDEN ZERRE KADAR ŞUPHEMİZ YOKTUR.

BİR YANLIŞIM VARSA, SÖYLEYİN DÜZELTEYİM...

Yatar kalkar Türkçe konuşur... Arabada Türkçe müzik dinler... Evde Türksat izler... Türkçe haber dinler... Kafede Türk futbolu izler...

ÜZERİMİZE KÖR KURŞUNLAR YAĞDI...

Tanklarla yüzleştik. Birlik ve beraberdik. Ölümden başka hiçbir şey bizi yenemez inancıyla tankların üzerine çıkmıştık. “İşte biz sizi ayakaltına aldık ve çiğniyoruz, siz bir hiçsiniz!” diyebildik. Üzerimize kör kurşunlar yağdı. 42 şehidin kanı, kara kan değil, doğan özgürlüğün, şakıyan al güneşiydi. Özgürlük savaşında can vermek gibisi var mıydı. Bakışarak helalleştiler. Doğdukları topraklarda, kurban olmak da vardı. Onların cenneti, bu kara topraktı...

EŞEK GİBİ ANIRAN TAKIM, CEBEL'E GELECEK Mİ?

Getolardan çıkarılıp, Cebel'e getirilen bu esmer "sporculara," kaç tane kupa ve madalya verileceği henüz belirlenmemiş. Hani, şu "uuuuuuu, fıııııııyyyyyyy, füüüüyyyyyyy, huuuuuuyyyyyy" diye tek taraflı yarışma var ya... Cebel 19 Mayıs olaylarına karşı kin ve nefret besleyen, vaktinde, bu kasaba halkının verdiği amansız özgürlük mücadelesine saygısızlık duyanların yarışıdır bu.

ÖZ VE BİÇİM DEĞİŞTİRME ZAMANI GEÇTİ...

* Bulgaristan’da “Türk yaşamıyor” demekle, Türklerin vergi ödedikleri devletin okullarında anadillerini (Türk dilini) okuma ve geliştirme olanağı bulamaması, inkar etmekle çözülebilecek bir sorun değildir. * Kafadan atma, keyfi uygulamalar devlet çökertir, halkları bitirir, çünkü hiçbir halk süregen düşmanlık içinde yaşayamaz, asimilasyon ise ancak öfke, kin ve düşmanlıklar yaratır.

ARNAVUTLUK'TAKİ BULGARLAR, BULGARİSTAN'DAKİ TÜRKLER

Bugün (11 Mayıs) Teklas Bulgaria şirketinin Kırcaali’deki yeni yatırımlarının açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy da, davet üzerine katılarak bir konuşma yapmıştır. Dost, komşu ve müttefik Bulgaristan’da Teklas Bulgaristan gibi birçok Türk yatırımının bulunmasından duyulan memnuniyetin vurgulandığı konuşmada, Türk yatırımcılarının genel olarak Bulgarcanın yanısıra Türkçe’yi de iyi şekilde okuyup yazabilen Bulgaristan vatandaşlarına duydukları ihtiyaç da dile getirilmiştir. Konuşmanın bu bölümünün “Türkiye Büyükelçisi Bulgaristan’da zorunlu Türkçe eğitimi istiyor” şeklinde çarpıtılarak, yankı bulmasından üzüntü duyulmaktadır. 

SİNEKLER NEREYE GİTTİ

Adamcağız, anadilinden başka bir dil bilmiyor, göbeğini götüremiyor, tutturmuş; ” Avrupa Parlamentosu”na ben gideceğim!” diyor. Peki, günümüzdeki ülkenin çıban başı sorunlarına nedenli çözüm getireceklerdir? Bu, hemen hemen konuşulmuyor.

SESİNİZİ KİMİN DUYURMASINI İSTERSİNİZ ?

BULGARİSTAN'I SOYUP SOĞANA ÇEVİREN OLİGARK PEEVSKİ Mİ, YOKSA BALKANLAR'IN TÜRK OĞLU TÜRK NELSON MANDELA'SI - NURİ TURGUT ADALI'NIN TORUNLARI MI?

Лютви Местан и кандидатите на ДОСТ, бяха на традиционния мевлид в джамията “Йедикъзлар”

* ДОСТ остана верен на принципа да не се политизират традиционните религиозни обичаи на местните хора. * Ръководството на ДОСТ и кандидатите на партията се поклониха молитвено пред гроба на Нури Адалъ в с. Островец, общ. Кирково.

NAL DEYİP MIH DEMEMEK

Ah, şu "bölücü" Türkler yok mu! Hani azınlık statüsü istiyorlar ya. Yarın ki gün, bunlar cidden DPS'nin kapanmasını da talep edebilirler. O şatafatlı sarayların kapısına da dayanabilir bunlar. Vakıf mallarımızı kimlerin çarçur ettiğinin hesabını da sorabilirler. Kırcaali'deki Medrese'yi Türk lisesi yapabilirler. Hiç olacak iş mi bütün bunlar?

Irmaklar taşar ama yolundan şaşmaz...

Avrupa Parlamentosu seçimlerine ramak kala, medyaların duyurduğuna göre, güya 25 Türk isimli aday gösterilmiş. Ama gerçekte bunların kaçı Türk kökenli ve kaç tane Türk milletvekili seçileceği bayağı meçhul.

Çorap söküğü gibi gitmek...

Kırcaali Türklerine meydan okumalar. Sadece bana itaat edeceksiniz demeler. Senin patronluğun, bize sökmez, be arkadaş. Biz 7:0 da atarız ama 0:0 da yaparız. Bu sefer avucunu yalarsın, gerisini anlarsın.

KAŞIKLAR'DA 3000 KİŞİLİK PİLAV

Kaşıklar (Slivo pole, Ruse) kasabasında geleneksel hale getirilen Mevid'i Şerif ve Kurban günü, bu yıl stadyumda gerçekleşti. 13.kez tertiplenen bu dini merasimi, 30-40 yıl öncesi buraya Rodoplar'dan gelip yerleşen Pomaklar başlatmış.

DOST PARTİSİ, MİLLİ AZINLIK STATÜSÜ İÇİN İMZA KAMPANYASINI YARIN BAŞLATIYOR

Bilindiği gibi, DOST Partisi, ilk kez Avrupa Birliği Parlamentosu seçimlerine katılma kararı aldı ve milletvekili aday listesini açıkladı. Ayrıca, daha önce alınan karar gereği, yarınki gün, Milli Azınlık Statüsü için ülke bazında geniş çaplı imza kampanyasına start veriliyor.

GABROVOLULAR KIRCAALİ'YE DEMEK NE OLUYOR?

Şu malüm trafik kazasından sonra, azınlık toplumumuzdaki bazı dengeler değişebilir. Sizler müsterih olunuz ve sabrınızı kuşanmaya devam ediniz. Bu üzücü olay, şu an bütün Bulgaristan toplumunun gündemine oturmuş durumda. Birileri, bunca üzücü bir vukuattan bile siyasi rant elde etmek peşinde.

Toplam 242 haber.