Bulgaristan

Bulgaristan Haberleri

"PATRİYOTLAR" LÜTVİ MESTAN'I MAHKEMEYE VERİYOR...

Evet, bu haklı davamız, mutlaka bizleri arzuladığımız sonuca götürecektir. Belki ileride bir takım zorluklarla karşılaşabiliriz ama birlik içinde hareket edersek, her şeyin üstesinden geleceğimize inanmaktayım. Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızı ve yurt dışında bulunan bütün kardeşlerimizi, bu imza kampanyasını desteklemelerini ve yaygınlaşmasını sağlamalarını istiyoruz. Bir çok provokasyonla karşı karşıya kalacağız, hatta kendi aramızdan bazı şerefsizler, şimdiden bize engel olmaya kalkıştılar

DOST VE PANDORA'NIN AÇILAN KUTUSU

* Soydaşlarımızın haklarını koruma ana misyonu ile kurulan DOST Partisi, geçen hafta sonu yapılan MYK toplantısında tarihi bir karar almıştır. * Damarlarında Türk ve Müslüman kanı taşıyan hiç kimse yoktur ki, öz soydaşlarımızın bulunduğu ülkelerde, onlara azınlık statüsü kazandırılmasını istemesin. * Yıllardan beri azınlık statüsü ve ana dilde eğitim gibi konularda somut adım atılması beklentisi içinde olduklarından dolayı, gözler malum partiye çevrilmiş durumda ve bu hamle karşısında onların alacağı pozisyon merakla beklenmekte.

Lütvi Mestan;Bizleri yıldıramazlar,seçtiğimiz yol doğrudur ve anayasal hakkımızdır.

Bu akşam üzeri, saat 18 sularında, DOST Partisinin Web medya sitesi, bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından hacklendi. DOST Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'ın adına, kaynağı belirsiz sahte bir deklarasyonda, partinin kapatıldığı belirtildi.

KULUÇKAYA DİZİLMİŞ YUMURTALAR 

Ahmet Doğan’ın seçim listeleri, kuluçkaya dizilmiş yumurtalar gibi, hepsinin kabuğu beyaz olsa da, içinden çıkan civcivin beyaz mı, kahverengi mi, namuslu bir kişi mi, yoksa hırsızın ve dolandırıcının teki mi olduğunu önceden kestirmek imkânsız. Örneklersek, HÖH eski Burgas milletvekili Nesrin Uzun’un birkaç ciltlik polis dosyası, HÖH listesinden eski Halk Meclisi Başkan Vekili Rumen Biserov’un uluslararası para aklama operasyonları, Bay Sali ismiyle halka inen Romen Mihaylov’un elektrik kaçakçılığı ve başka olaylarla bizim de yüzümüzü kızartmadı mı, rezil olmadık mı?

BOYKO, KİM KİME BORÇLU ACABA?

Müslümanların vakıf mallarına devlet hiç bir ücret ödemeden el koyarken hiç sorun çıkmamıştı, ama ne zaman Müslümanlar bu malların iadesini istemişlerdi, aynı bu devlet mahkeme kapılarını işaret edip, yıllarca süren bu mahkemeleri sonuçsuz bırakarak, yüz binlerce meblağlık mahkeme masraflarını ve bunların faizlerini de yeniden bizim gariban sırtımıza yüklemeye kalkışmakta...

BİR KÜLTÜR BAŞKENTİ FİLİBE

Genelde Türkiye için Üsküp neyse, biliriz ki Filibe’de odur. Kerkük gibi, Musul gibi, Halep gibi, Kudüs-ü Şerif gibi, Saraybosna gibi ismi geçtiğinde, bir yürek sızısı sarar bedeni. Hepsinin hikâyesi ayrıdır, ama ortak bir noktada birleşirler çok kere. Eskidirler, bizdendirler, gönül coğrafyamızın birer gönül durağıdırlar.

TARİHİNİ BİLMEYENİN TÖRENİNE KATILMAK HARAMDIR -1.

Ancak, öyle bir zaman kesiminde yaşıyoruz ki, dün akşam Türkiye Cumhuriyeti'ndeki soydaşlarımızı temsil ediyoruz diye, kravat takıp Ulus'taki Konsolosluğa toplananlar, ancak kendilerini ve kendi gölgelerini temsil ediyordu... “Şerefe!”, “Şerefe!” dedikçe, yüzü kızarmadan içenlerle, Plevne Savaşı'nda, Şipka Doruğun’da, Stara Zagora (Eski Zara) çarpışmasında atalarımıza kurşun sıkanlarla, kundakta yavrularımızı kılıca takanlarla, ninelerimizi kurban edenlerle ve bu savaşta şehit düşen 17 000 Bulgaristanlı Müslümana bir anıt, bir türbe, bir Cami binası yapmamıza izin vermeyenlerle birlikte içerken, vicdanınızı dinlediniz mi? Bu nasıl bir aymazlıktır?

OLUMLU GELİŞMELER BASAMAĞINDAN YAKIN TARİHİMİZE FARKLI BİR BAKIŞ

Bultürk Dernek Başkanı Sn. Rafet Ulutürk ile "3 Mart Bulgaristan Ulusal Bayramı" konulu söyleşimiz

АЛЕН ГУЛЛЕН, ПОСЛУШАЙ МЕ МОЕТО МОМЧЕ... -2.

Алекс Гуллен, може да е привърженик на извратената "валерисимеоновщина" в България, но той трябва да научи и да знае, че същата България, а и Крумовград принадлежат и на покойния Юмер Осман, а и на всички Турци в България.

Трябва ли улица в Крумовград да носи името Ömer Osman Erendoruk?  - 1.

Аз съм против улица в България да носи име на турски писател.

DOST'A BİR ŞEY OLMAZ, ASIL DPS DÜŞÜNSÜN!

DPS'nin, bu seçim yılında en çok korktuğu konu da DOST ile GERB'in işbirliği, çünkü böyle bir durumda tükeneceklerinin çok net farkındalar. Bundan dolayı böyle bir işbirliğini engellemek için her türlü yöntemi denemekten ve algı oyunlarından kaçınmayacaklardır. Özellikle yerel seçimlerde soydaşımızın güçlü oldukları bölgelerde GERB ile gidilecek işbirliği konusunda; "Türklerle değil, Bulgar partileri ile işbirliğine gidiliyor!" algısını oluşturma gayreti içine girecekler.

MESTANLI PAZARI

Salı, benim favori günümdür. Mestanlı'nın pazarıdır. Pazar demek, kalabalık demek, bin bir çeşit yeni yüz demek, hareket, alışveriş ve şamata, yani ne ararsan bulabildiğin bir ortam demek. Minibüsten ayağım yere bastığı an, gözlerim ve kulaklarım hemen işe koyulurlar. Çevremde olup bitenleri gözlemlemekten aldığım zevk beni dört köşe ediyor. Terminalin arka kısmı öyle kalabalık ki, iğne atsan yere düşmeyecek benzetmesi "cuk" diye oturacaktır.

AL DA MEMLEKETİNİ BAŞINA ÇAL DERCESİNE...

Büyük yüzleşme yaklaşıyor. Cesaret içimizdedir. Mayıs seçimlerine 4 ay kaldı. Bizi vatanımızdan atanlara, çifte vatandaşlığımıza göz dikenlere, lokmamız da gözü olanlara, hak ettikleri cevabı, bu defa birlikte ve olanca kudretimizle kesin vermeliyiz.

FANCY BEARS AYILARI VE AHMET DOĞAN'IN ÇAKALLARI

Gitsinler Ahmet Doğan, Delyan Peevski, Boyko, Radev, Tsatsarov... Hop,hop! O kadarı da değil! Aksakal, köşesinden bana parmak sallamakta; "Kimlerin gitmesi gerektiğini ben sıraladım - Danço Mentata, Bat Ramadan, Cevdet Çakır, Kamen Kostadin..." Kardeş, ne biçim perestroyka bu ya... Bizler, alayını, yani tümünü ve kökünden temizlemekte ısrar etmekteyiz.

TÜRKAN BEBEK VE ŞEHİT ANMA TÖRENLERİ HAKKINDA

Anma Törenleri adı altında, kendi siyasi menfaatlerini güdenler ve yıllarca bunları siyasi tiyatro sahnesine çevirenler ile bir olamayız. Eğer bu şaibeli kişiler ile yan yana olursak, en küçük şehidimiz olan Türkan Bebeğe, bütün şehitlerimize ve onların aziz hatırasına ihanet etmiş oluruz.

SÜTKESİĞİ VE BUZUL ÇAĞINDAKİLER ...

Fakat şimdi nerelerde bu gerçek kahramanlarımız? Neden siyasi ve toplumsal hayatımızda yoklar? Neden hiç birini, Sütkesiği, Mestanlı veya Killi'deki anma törenlerindeki onur ve şeref kürsülerinde göremiyoruz? Neden, bu etkinliklere davet edilmiyorlar? Bunca yıldır, gerçek şehit ve gazilerimiz, neden hain ve düşman muamelesi görmekte? Kimler verecek, bu haince tavrın hesabını? O kürsülerde gördüklerimiz kimler oluyor? 1989 yılından öncesi neler yapmış bunlar?

ANILAR RAHAT BIRAKSIN BENİ...

Köyümde yaşanmış olayların ne kadarı doğru, benden daha iyi bilenler vardır. Celil aga ile Haşim aga, önce Hıristiyan usulüne göre, sanduka ile gömülüyor. Gece çıkarılıp İslami usule göre yeniden defin ediliyorlar. Bu hemen duyuluyor ve yeniden sandukaya koyup gömüyorlar...

ŞİMDİLİK MALIMIZ VE MÜLKÜMÜZ ELDEN GİDİYOR, YA SONRASI?

*İnananların bir başkasının yerine cennete gidemediği gibi, topluluğumuza zarar verip, günah işlemeye de hakkı yoktur. * Sözün kısası, Baş Müftülüğün vakıf mallarını geri almak için 53 dava açtık, kazandık kazanıyoruz, aldık alıyoruz sis perdesi 23 Kasım 2018 tarihinde kalktı. *Bankya şehrinde Yüksek İslam Enstitüsü Binasının icra memurları tarafından açık artırmada bedavadan ucuz satıldığı, buna sebep ise 56 görevlinin çalıştığı Baş Müftülük makamında “çöp” vergisinin ödenmemesi, biriken faizler, mahkemede davanın kaybedilmesi ve icra makamının durdurulamaması olduğu söylenmedi. *Baş Müftülüğün devlete olan borçları 8 milyon levayı bulmuştur. Vakıf mallarımızın toptan değeri ise 4 milyon levadır. Makamın kapanması tehlikesi gizlenmeye çalışılsa da, gün gibi ortadadır.

OSMANLI MEZARLIĞI'NDAN ELİNİZİ ÇEKİNİZ!

* "Türklerin" çoğunlukta olduğu, yerel belediye meclisinin bir kararına göre, "Prostor" parkında bulunan en eski Osmanlı Mezarlığı yıkılacak(mış) ve yerine bir futbol sahası yapılacak(mış)... * Kırcaali, şehir olarak çok geniş bir araziye yayılmış durumda, çocuklar için yeni bir futbol sahası kazandırmak için binlerce başka boş nokta bulunurken, acaba neden en eski ve büyük tarihi değeri olan bir Müslüman Mezarlığı tahrip edilecek. * Kırcaali'deki Osmanlı Mezarlığı'nın yıkılmasına ve tahrip edilmesine asla izin vermemeliyiz. Bu alınan karara karşı sert bir duruş sergilenmeli. Dünyanın dört bucağında, yüzbinlerce Kırcaali kökenli kardeşimiz mevcut. Ecdadımıza karşı birazcık saygı duyuyorsak, beş on şuursuz ve menfaat için satılmış tipin aldığı bu kararın uygulanmasına asla izin verilmemeli...

Toplam 233 haber.