Bulgaristan

Bulgaristan Haberleri

Bugün Arefe

*** Arefe günü, kadınlar mutfakta bir ummalı hazırlık içinde olur. Bir sonraki gün için kurabiyeler, tatlılar, baklavalar hazırlanır. Bakkala gidip, şekerler, kahveler, çikolatalar temin edilir. Evin erkeği ise, bayram günü gezen çocuklara vermek üzere, bozuk paraları hazırlar, herkes bir bekleyiş içine girer. *** Lokum dedim de, üzerinde gül resimli ve mis kokulu Bulgaristan lokumunu hatırlayan var mı aranızda ? Gül kokan lokum mudur, yoksa çocukluğun o güzel yılları mıdır, artık siz karar verin!

Otmanlı'daki yangın söndürülemiyor, Doğan'ın nerede olduğu bilinmiyor

*** Otmanlı'deki Ahmed Doğan'ın sarayı olarak bilinen lüks turistik tesiste yangının devam ettiği bildirildi. *** Ahmed Doğan'ın sağlık durumu ve nerede tutulduğuna dair emniyet güçleri henüz bilgi vermiyorlar.

Sarayda yangın çıktı, Ahmed Doğan kurtarıldı

*** Bu gün öğle vakti, Ahmed Doğan'ın Otmanli'deki yazlık sarayında yangın çıktı.

İki mağdur vatandaşımıza daha devlet tazminat ödeyecek

*** Bilindiği gibi, bu zoraki ve silahlı asimilasyon girişimine karışan ve  yöneten suçlulara karşı açılan ana dava, hiç bir hukuksal dayanağı olmadan 28 yıldır sürekli uzatılmakta ve bitirilmiyor.

Vallahi, göklerde uçuyorsunuz!

*** Buradaki çok hassas Müslüman topluluk arasında büyük tepkiye neden olan bu dengesiz gayriresmi açıklamadan sonra, bu tüyü yeni bitmiş delikanlının neyi bildiği veya bilmediği apaçık ortada sırıtmakta. Demek ki, kendisine göre, onun hocasını eleştirenler "kokuşmuş komünist kalıntısı güruh" oluyor ve "ibreti alem için kokana dek leşleri yerde kalacaklar..." Ey, delikanlı, bu fetvayı, sadece kendinize buyruk mu verdiniz?

Anten -1 ve BNR arasındaki fark nedir

*** Bütün dünyaya rezil rüsva olan gülenistler, bugün dünyanın dört bucağına kaçmış durumda. Bazıları halen Bulgaristan'da gizlenmekte, oradaki "zamancılar" isim değiştirerek "bakışçı" ve "obzorcu" oldular ama beyinlerine ve ruhlarına kazınmış olan Türkiye karşıtlığını ve nefretini bir türlü yenemiyorlar. *** Türk ve Türkiye düşmanlığı ile nam salmış  Yunan Anten -1 medya grubunu, ben BNR ile bir tutmak istemezdim ama bazı gerçekleri gizlememek gerekiyor...

Bizim için neresi kutsal bu uyduruk günün?

*** Bu tür bir konuşma, hele de zikir edilen olaylar, bütün Bulgaristan vatandaşlarını birleştirmeli ve toplumun gücünü artırmalı.

Bu şekilde sevgi ve saygı gösterilmez...

*** İdlip'teki olayları bizler de yakından takip ediyoruz. Bizler de orada verdiğimiz şehitler için haddinden fazla üzülmekteyiz, fakat bizim Türk kökenli siyasi liderlerimiz, bu konuda neden suskun kalmayı tercih ediyorlar? *** Aynısı Başmüftülüğümüze bağlı din görevlileri için de geçerli. Diğer Balkanlar devletlerindeki Müslüman cemaatler, şanlı Türk Ordusu'nun Süriye'de verdiği şehitlerimizin ruhuna mevlitler ve dualar okurken, Bulgaristan'daki camilerimiz bu konuda suskun kalmakta.

Delyan Peevski, Bulgaristan'daki Türklerin nasıl lideri oldu?

*** Bizim Türk Toplumuna yine kukla figüranlığı biçilmişti, yani ayak altında ezilmeye ve dolaşmaya devam edecektik... *** Sadece bize değil, bütün Bulgaristan halkına düzmece bir "Türk Partisi'nin" kuruluşunu ve varlığını yutturdular. Adına "Türk Partisi" dediler ama gerçekte, bu partide Türklerin hiç bir söz hakkı bulunmuyordu. Planlayıcıları ve stratezleri, ne hikmetse, hep Bulgarlar ve Ruslardı.*** Bugün Kırcaali'de bir Türk Lisesi veya Razgrad'ta bir Türk Kültür Sarayı'nın açılması, sadece Delyan Peevski'nin iki dudağının arasından çıkacak bir "olura" bağlı.

Dps'nin kriptoları

*** Gidenlerin geri gelmediğini elde edilen sonuçlar ve rakamlar açıkça ortaya koydu. Her türlü girişimlere rağmen meydana gelen bu kayıpların bir türlü giderilememesi partiyi son kozlarını da oynamasına mecbur bırakmakta. Kurulduğu ilk yıllarda, partinin başında kimlerin olduğu çok iyi bilinmesine rağmen, bu parti ile ülkemizin arasındaki ilişkiler belli dengeler üzerine oturtulmuş ve karşılıklı çıkarlar gözetilerek devam ettiriliyordu. Bu ilişkiler belli sebeplerden dolayı bozuldu ki, bu sebepleri daha önce birçok kez yazmıştık.

Ardino'da protesto var

İlk karın yağmasına ve havaların soğumasına rağmen, bu sabah Ardino ( Eğridere ) - Kırcaali ana yolunu kapatan protestocuların eylemleri üçüncü gününe girdi.

( 2. ) KAZANDILAR AMA EN BÜYÜK HATALARI NE OLUR?

* 30 yıldır verilmeyen hizmet, bu dönemde verilebilecek mi bakalım. Neden verilebilecek mi diyoruz? Çünkü yıllarca oradaki insanımıza yol ve su gibi temel alt yapı hizmetleri kasıtlı verilmedi. * Evet, DPS'ye fazlasıyla, belkide herkesten çok destek verdik. Bunun ötesinde bir çok seçimde bizzat oralara gidip destek verdiğimizi saymıyoruz bile.Neden verdik bu desteği? Soydaşımızın hak ve özgürlükleri savunulsun, çıkarları gözetilsin, dilimiz, dinimiz ve kültürümüz korunsun diye. Bölünmeyelim, birlik beraberlik içinde olalım diye. Ancak yıllar geçtikçe, böyle bir niyet olmadığı iyice ortaya çıktı. * DPS kurmayları çok iyi biliyor ki, Cebel giderse her şey bitecek. Bundan dolayı oraya tüm cephanesini sürdüler. Parti genel başkanının bile seçim çalışmasına gelecek kadar önemli bir yer. Sonuç olarak, şu veya bu şekilde burayı almayı başardılar. Demek ki doğru söylemiş kim söylediyse. Parayla satın alınamayan çok parayla satın alınıyor...

( 1. ) DPS, NEDEN BEKLENENDEN DAHA RAHAT KAZANDI?

* DPS'nin beklenenden daha rahat kazanmasının, belki de en önemli sebeplerinden biri burasının seçimlere müdahil olmamasıdır. Ancak ileride bunun böyle olacağı anlamına gelmez. Şu anda Balkanlarla ilgili ciddi reorganizasyon yapılmakta ve oralarla ilgili sil baştan uzun vadeli yeni politikalar geliştirilmesi için çalışmalar yürütülmekle. * Bulgaristan parlamentosunun aldığı karar gereği, özellikle ülkemizdeki çift vatandaşlı soydaşlarımızın oy kullanma hakları ciddi şekilde kısıtlanmıştı. Bu kısıtlama garip şekilde, yıllarca soydaşımızı temsil ettiği iddiasında olan DPS'ye karşı insanımızın tepkisinin her geçen gün yükselmeye başladığı tarihlere denk geldi. * Herkes taraf tutabilir ama kurumsal olarak temsil ettikleri örgüt, hiç bir tarafa angaje edilemez, çünkü bu örgütlerde her görüşte ve anlayışta kişiler vardır.

( 2. ) TOPLUMUMUZ ÖYLE BİR PİS OYUNUN İÇİNE ÇEKİLDİK Kİ...

* Çeşitli gruplara öbek öbek dağılmış olsalar da, onlar asla biri birine dokunmuyorlar, hatta her zaman bütün savcı ve hakimleri, kendi himayesi altında tutuyorlar. * Hiç düşündünüz mü, acaba neden bütün eski ve yeni başsavcıların seçiminde uzun yıllardır bir Türkün sözüne itaat edilmekte. Sanmayın ki, bu rezil durumdan ülkedeki Türklerin bir menfaati bulunmakta. Sonuçta, azınlık mensuplarından oluşan bir toplumun eline, şimdilik kimse Bulgaristan gibi bir devleti emanet etmez. * Şimdi bize bölünmeyin diyorlar. Mafyanın kanatları altında durmamızı tavsiye ediliyorlar. Mecliste bizim 50 milletvekilimiz de olsa, sonuçta Peevski’nin emirlerine itaat etmeye mecbur değil miyiz?

( 1. ) TOPLUMUMUZ ÖYLE BİR PİS OYUNUN İÇİNE ÇEKİLDİ Kİ...

* Hak ve özgürlükler sözcüklerini, daha 1989 yılından öncesi, KGB ve DS laboratuvarlarındaki strategler, bizim için kılıfına uydurmuşlardı. * Toplumumuz öyle bir pis oyunun içine çekilecekti ki, yeri geldi ülkede birleştirici ve yıkıcı unsur olduk. Bazen bizim üzerimizden diğer etnoslara kin ve nefret aşılandı. Bazen hırsız muamelesi gördük, bazen ise cengaver olduk. * Milli güvenlik stratejisi bahanesiyle, bugün Kırcaali bölgesindeki Türkler her zaman medyada suni bir şekilde gündem oluştururken, Deliorman, Tuzluk, Dobruca ve Tuna boyundaki Türklerden genelde hiç bahsedilmiyor. Türklerin yoğun bir biçimde odaklandığı bölge bilinçli bir şekilde gözardı edilmekte.

Şimdi bütün gözler Cebel'e odaklı

* Cebel halkı yeniden isyan bayrağını göndere çekmiş durumda. Yeni bir 19 Mayıs arefesindeyiz mi? * Halktan birisi olan Sebahattin Gökçe, tek başına, Peevski ve Danço Mentata gibi para vagobantlarının planlarını alt üst etti. * Karadayı, ürkek ürkek, kül yutmuş kedicik gibi, Mişevsko doruklarına kadar dayandı, kendisini hararet basmıştı ama yine de köy çeşmesinden bir avuç su içmekten çekindi, çünkü bu bir avuç su onlar için artık haramdı...

VMRO BİLE TÜRKÇE KONUŞTU...

Türkler ve Türkiye karşıtı kin ve nefret dolu söylemleriyle bilinen bu faşizan partinin temsilcileri, miting esnasında bir ara Türkçe nutuk atmaya başladılar. Adeta şaka gibi bir durum, bizi aldatıp oylarımızı kazanmak için, azılı düşmanlarımız bile dilimizi kullanmaya başladılar. Yakında bunlar ellerinde Türk bayrağı sallamaya da niyetlenirler...

Modern köleliğe son! Yaşasın gerçek özgürlük!

Kırcaali şehrinde artık aradığım bütün eski arkadaşlarımı ve dostlarımı bulamaz oldum ve bu durum beni derinden yaralamakta.  30 yıl boyunca şehrimizi yöneten ikiyüzlü siyasi güç, bizleri Batı Avrupa devletlerine birer aciz ve çaresiz modern köle olarak kahpece pazarlamaktadır. Genç nesillerimizin birer köle ruhunda ve zihniyetinde yetişmelerine en azından benim gönlüm rıza göstermiyor. Lütfen, daha fazla buna izin vermeyelim!

KAN KUSUYORUZ AMA KIZILCIK SUYU İÇİYORUZ DEMEKTEYİZ ( - 2. )

* Özgürlüğün ve demokrasinin ne olduğunu bilmememize rağmen, bu iki kelimeyi çok sevmiştik, onlara inanmıştık. * Türkan Çeşme'deki ilk anma törenindeki kalabalığın videosunu, Google'den sildirmeye hala akıl bile erdiremediler... * Nihayet, peyklere olan bütün inancımız zar zor yitirildi. Artık bulunmaz Hint kumaşını bile, sahtesinden ayırt edebiliyoruz. * Bizim için, zalimlerin ve zulmün önünde diz çökmek, ona sessiz kalmak, yezitlere boyun eğmekle eşdeğerdir.

Toplam 233 haber.