Лютви Местан и кандидатите на ДОСТ, бяха на традиционния мевлид в джамията 'Йедикъзлар'

* ДОСТ остана верен на принципа да не се политизират традиционните религиозни обичаи на местните хора. * Ръководството на ДОСТ и кандидатите на партията се поклониха молитвено пред гроба на Нури Адалъ в с. Островец, общ. Кирково.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

Лютви Местан и кандидатите на ДОСТ, бяха на традиционния мевлид в джамията “Йедикъзлар”

 

Водачът на листата на ДОСТ Бюлент Хасанов, вторият в листата Юзджан Адалъ, председателят на ДОСТ ”Младежи” и трети в листата Танер Алимолла, кандидатите Юмер Юмер и Румен Боянов, членове на ИС и НС на ДОСТ, областни и общински председатели, водени от председателя на партията Лютви Местан, бяха на традиционния мевлид в джамията “Йедикъзлар” край село Подкова, обл. Кърджали.

ДОСТ остана верен на принципа да не се политизират традиционните религиозни обичаи на местните хора. Кандидатите на ДОСТ и ръководството на партията по човешки се сляха кротко с топло посрещналите ги хиляди присъстващи и ги поздравиха със светлия празник.

ДПС отново показаха грозното си лице и опорочиха религиозния празник, като го замърсиха политически. Кметовете и членове на ръководството им се явиха с партийни символи и с номера в бюлетините на реверите си. Кметът на общината Шинаси Сюлейманов стигна дъното на своето падение. Той взе микрофона, уж за да поздрави хората, но беше помолен от местните да свали партийните символи от ревера си, защото се намира в религиозен храм. Отговорът му беше скандален- “Защо не? И Пророкът Мохамед е започнал политиката си от джамиите.”, каза нагло депесарският кмет. Този отговор не заслужава коментар, защото освен крайна некомпетентност, граничеща с глупост, е и обида, откровена гавра с религиозните чувства на вярващите.

Естествено ръководството и кандидатите на ДОСТ отказаха да станат дори пасивни съучастници в тази депесарска гавра и придружени от много хора се оттеглиха и оставиха депесарите сами със собствения им срам.

По -късно кандидатите на ДОСТ, разбира се далече от храма, проведоха среща с избирателите от община Кирково, пред които водачът на листата Бюлент Хасанов представи основните послания на партията.

”Ще представлявам интересите и правата ви в ЕП. И други могат да ви го обещаят, но аз ще го правя с компетентност, професиoнализъм и всеотдайност.”, заяви Бюлент Хасанов.

Внукът на Нури Адалъ Юзджан Адалъ сподели, че за него чест да бъде в листата на ДОСТ.

”Имате лесен избор - Адалъ или Пеевски?” каза още Юзджан Адалъ. Той изрази убеденост, че гордите кърджалийци ще направят верния и политически и морален избор и няма да дадат гласа си за ДПС, която издигна паметници на възродителите- комунисти. Той даде пример с подкрепата на ДПС съветниците от Велинград за издигането на паметник на ген. Атанас Семерджиев, изпратил комунистическите танкове и бетеери срещу мирно протестиращите за имената си турци през трагичната зима на 1984-та година. “ Паметникът на друг комунист - възродител Пенчо Кубадински, пряко обвинен за участие във Възродителния процес, вече е издигнат в Лозница. Това е община, която се управлява от ДПС и затова паметникът на П. Кубадински там е едновременно паметник на моралното падение, цинизъм и предателство на тази партия.”, заключи Юзджан Адалъ.

Младежкият лидер и трети в листата Танер Алимолла подчерта, че не само на думи, както е при ДПС, ДОСТ е партията на младите хора и затова те ще дадат своя принос за успеха на предстоящите избори на 26.05.2019 г.

Ръководството на ДОСТ и кандидатите на партията се поклониха молитвено пред гроба на Нури Адалъ в с. Островец, общ. Кирково.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN