Bulgaristan

Bulgaristan Haberleri

DİL, DİN VE KİMLİK ELDEN GİDİYOR

* Yarattıkları “Etnik Model,” Türkleri sindirip yok etme hedefine hizmet etti. Hiç olmazsa ilk ve ortaokullarda zorunlu Türkçe eğitim sorununu çözmüş olsalardı ve kolektif haklarımızın tanınmasını sağlamış olsalardı, belki bu ithamda bulunmazdık.

DÜŞMANI NEREDE ARAYALIM

* Bir gün kahve içerken, polisler beni yakaladı ve şunu emrettiler; “Kitapları, hemen oradan çıkar!”  Ben de onlara: “Bu kitaplar kütüphanedendirler!” cevabını verdim. "Bize bunu anlatma! Çıkarmazsan, en az beş yıl hapis giyeceksin!" deyip, uzaklaştılar.

Balkanlar'da soydaşımızı bekleyen tehlike

Haçlı dünyasının en korktuğu şey İslam’ın kendi dünyalarına nüfuz etmesidir. Bu yüzden Balkanlar'ı bir kale, bir buffer olarak görmekteler. Aslında bu haçlı zihniyetin asıl amacının Balkanlar'daki Müslüman nüfustan öte, bizim Türk varlığımızı Anadolu’dan silip atmak olduğunu bilmeyen yok.

DOBRİÇ'TE ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERİMİZ ANILDI

Birinci Dünya Savaşı'nın Çanakkale Destanının yazıldığı zor dönemlerde, Bulgaristan’ın yardımına koşan ve bu topraklarda şehit düşen askerlerimiz, 25 Eylül 2018 günü, Dobriç Askeri Mezarlığında "Dobriç Günü" dolayısıla düzenlenen törenle anıldı.

BALKAN KAZANI

Bulgaristan'da 3 gün sürecek hükümet karşıtı eylemler başladı. Protestolar, "yurtdışında ve ülkede yaşayan Bulgarların bir eylemi" olarak lanse ediliyor. Yani, Türkler ve Romanları bunun dışında tutan bir grup tarafından yapılıyor. Kendilerine "Borisov Katliamı ve hükümet mafyası karşıtı" diyorlar.  Protestolarda "Parti ilişkilerine, yolsuzluğa ve imtiyazlara hayır" sloganı atılıyor, hükümet istifaya çağrılıyor, hatta hükümet modelinin değiştirilmesi ve İsviçre gibi ülkenin referandumlarla yönetilmesi isteniyor.

ADA TEPE’NİN ALTINI KANADA YOLCUSU

Ada Tepe'deki  Kanada menşeli altın maden ocağı "Dındi Preşıs Metıls" artık devreye girdi ve buradan 23 ton altın çıkarılması bekleniyor.  Koşukavak'ta bulunan bu ocakta yılda 800 000 ton ham maden işlenecek.

TÜRKİYE'DEN BÜYÜK BAĞIŞ

Büyükelçi Dr. Hasan ULUSOY'un bu ziyaretinin ana nedeni ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu ilimizin eğitim ve sosyal ihtiyaçları için sağladığı büyük bir bağışın teslimatı.

ŞUMKAR PENÇO NASIL HORTLADI?

6 Eylül günü geldi çattı ve bir de ne görelim. Şumkar Penço'nun yüzünden beyaz kefeni indirilmiş ve katilin o ünlü gara bıyıkları hınzırca güneşe karşı şakıyorlardı...

BİZ BUNA TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMAK DERİZ, KOÇUM!

Aslında orada yaşayan kardeşlerimizin bir suçu bulunmuyor. Başkent Sofya'nın güneş girmez, kalın perdeli odalarında alınmış bir karar bu. Bir zamanlar sessiz sedasız birer deneme tahtasına dönüştürülmüştük ya, şimdi de ara sıra, bizim üzerimizden bazı deneyler yapılmaya devam ediliyor.

KUBANDİNSKİ'YE ANIT DİKMEK BİZE Mİ KALDI ...

Günümüze dönersek, tamamen bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız. Kurşuna dizdiği aynı Türkler, şimdi kalkmışlar bu gaddar herif için anıt dikiyorlar. Vaktinde iki yüzlü bir toplumun bireyleri olarak, fazla bir hak ve özgürlüğe sahip değildik ama hala mı esir durumda bir toplumuz?

İNKOGNİTO KIRCAALİ ZİYARETİ - 2.

Demir Doğan'dan söz açılmışken, bir de magazin haberi vereyim. Yakında Pamela Jeynova ile dünya evine girecek. Gelin adayı Pami beş aylık hamile. (Küçük fotograftakiler?)  Kırcaali'ye yatırım yapma sebebi ise, önümüzdeki seçimlerde eski sözde Türk partisinden vekil seçilmek. Hem de listenin birinci sırasına oturacak(mış)...

CAMİLERİMİZ YENİDEN HAYAT BULUYOR

Bulgaristan'daki Türk köylerinin ve kasabalarının nüfusu azalmasına rağmen, hatta artık bazıları tamamen terk edilmiş durumda ama her yerde camiler, mescitler ve mezarlıklar onarılmakta ve temizlenmekte. Bu hususta göçmen camiasının ve buna bağlı derneklerin teşebbüsleri ve katkıları hiç önemsenmeyecek kadar büyük.

FETÖ'CÜLER NASIL VE NEDEN ARAMIZA SIZDI?

* FETÖ - “irfan” karartma çetesinin uluslararası eylem kadroları, Sofya İslam Enstitüsü'ne sızmayı başarmıştı. * Hedeflerinde Bulgaristanlı Müslümanları inancından caydırmak, Hak’tan uzak tutmak vardı. * FETÖ-cüler ile Hak ve Özgürlükler Hareketi yönetimi arasında, Türkiye'deki FETÖ yerleşkelerinde, 1 500 (bin beş yüz) Bulgaristanlı Türk ve Pomak gencin eğitim yoluyla bilincinin karartılması sözleşmesi imzalandı. * Türkiye Cumhuriyeti'ndeki FETÖ okullarından dönenler, bir kere kara kadere semer olmayı kabul etmişlerdi.

KÖPRÜLÜ KÖYÜ

Köyümüzün adı nereden geliyor? Bu çok ilginç bir öyküdür ve birkaç şıkkı vardır. Köyümüzü ilk ziyaret edenler bir çıkmaz içinde kalmışlardır her zaman. Çünkü onların bir bildikleri vardır: Köprü, köprülü deyince sağa sola bakınırlar, bir dere ararlar ve üzerinde de bir köprü olur. Oysa ilk ve en akla yakın şık şöyledir: Yaşlıların iddialarına göre köyümüzün temellerini Osmanlı veziri Mehmet Köprülü atmıştır. Paşa, 1648-1656 yılları arasında Köstendil valisidir. Rivayete göre, maiyeti ile birlikte bu yörede denetimlerini sürdürürken bir gün mezarlığın olduğu yerde konaklıyor ve bu yerde birkaç gece kalıyor.

MEŞHUR YAZ MEVLİTLERİ BAŞLADI

Bizim memlekette her mevsimde bolca mevlit okunur ama yaz mevlitleri de pek meşhurdur. Mevlit okumanın/okutmanın asıl amacı, Efendimizin dünyayı şereflendirmesinden ötürü duyulan sevinci ortaya koymaktır. Kainatın, yaratılmasından kıyamete kadar geçirdiği/geçireceği en önemli zaman dilimi olan bu günden ötürü sevinç duymanın ve bunu meşru bir yolla ortaya koymanın dinen bir sakıncası bulunmamaktadır.

SAMURAYLARIN SON HARAKİRİSİ

Ve böylece çeşitli şantajlar işe yaramayınca, son çare olarak harakiri ile eşanlamlı yeni parti kurma blöfundan medet umma gafletine kadar gitme kararı almış bu kırmızı suratlı samuraylar, son harakirilerini yapıp, kendi kazdıkları mezarın içine, kendileri yuvarlanacaklardır...

BAŞKONSOLOS HÜSEYİN ERGANİ; "FETÖ'NÜN BULGARİSTAN'DAKİ FAALİYETLERİ SINIRLI OLSA DA, MEVCUTİYETİNİ KORUYOR"

9 Temmuz tarihli "BULGARİSTAN'DAKİ FETÖ NE ZAMANA KADAR KAMUFLE EDİLECEK?" başlıklı yazımız büyük yankı uyandırdı. Bugün ise Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, FETÖ'nün Bulgaristan'daki yapılanması konusunda bir basın açıklaması yaptı.

BULGARİSTAN'DAKİ FETÖ NE ZAMANA KADAR KAMUFLE EDİLECEK?

* Fetulahçılar, Bulgaristan'ın bütün bölgelerinde kayıtsız şartsız, sınırsız bir kart blanş sahibi oldular. * Kamuoyu önünde birer Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcisi olarak tanıtılıyordu ama perde arkasındaki oyun kuranları ise Sofya'daki Amerikan elçiliğinde oturuyorlardı. * Belki de Bulgaristan'da en güçlü FETÖ yapılanması mevcut. Bu durum asıl Bulgaristan için ileriye dönük ağır bir tehdit oluşturmakta. * Bulgaristan'daki FETÖ'cüler bugün derin bir sessizlik içine büründüler, sanki narkozla uyutuldular ve adeta birer görünmez adam oldular. * Sanal alemdeki bir sürü sahte isimli trolü sayesinde, Lütfi Mestan'a karşı cephe açtılar. Belli ki, Lütfi Mestan'ın Ankara ile iyi geçinmesi bunların bir yerlerine fena şekilde batmakta.

MÜSLÜMAN MEZARLIĞI SALDIRIYA UĞRADI

Sevlievo'ya bağlı Gradnitsa köyündeki Müslüman ve Hristiyan mezarlıkları, bilinmeyen kişiler tarafından vahşice bir saldırıya uğradı. Altmışa yakın Müslüman mezarının ve onbeş hristiyan mezarının taşları yerinden sökülüp kırıldı. Hatta bir merhumun mezarı açılmıştır.

Toplam 233 haber.