Türkiye

Türkiye Haberleri

Hakan Fidan: Hiç bir güç bizi kardeşlerimizden koparamaz

* Balkanlar ve Rumeli her zaman önceliklerimiz arasında yer alacaklar. Devlet olarak bölgemize dair çalışmaları yürütürken sivil toplum kuruluşlarımızda el ele veriyoruz.

Prof. Dr. Emin Balkan: Bulgar asıllı birisini HÖH başkanı olarak onaylamıyoruz

* Bulgaristan'da Türkçemiz için, dinimiz için koşarken, bizden olan kardeşlerimizin Bulgarca konuşmayı bir şeref gibi algıladıklarına tanık oluyoruz. * Bizim karşımıza Bulgar asıllı bir siyasi lider çıkarılmak isteniyor.

Hasan Öztürk'le beraber İbrahim Alagöz'ü de Meclis'e göndermeliyiz

Evet, hemşehrimiz olan İbrahim Alagöz'ün de mutlaka seçilmesini garanti etmeliyiz; çünkü bizim atalarımız demişler ki: "Bir elin nesi var, iki elin sesi var!"

Cebelli Erkan Trükten Cumhurbaşkanı adayı oldu

* Şahsımın partisiz ve bağımsız Cumhurbaşkanı adaylığı, tüm bu elim tabloyu gördüğü halde uyanmayıp, ikna edilmek için şımarıkça bekleyenlerin değil, bilinçle hareket edenlerin hak mücadelesidir...

Prof. Dr. Emin Balkan: Derneğimizin bu süreçten çok daha güçlenerek çıkması tek arzumuzdur

* BAL-GÖÇ, Balkanlar halklarıyla dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesinde, sosyal dayanışmada ve siyasal temsiliyette rol alan en güçlü sivil toplum örgütü haline gelmiştir. * Sanılmasın ki vazgeçeceğiz, sanılmasın ki bu derneği kendi vesayeti altına almaya çalışanlara boyun eğeceğiz, sanılmasın ki bir makam için körü körüne yanlışa itilenlere doğruyu anlatmaktan vazgeçeceğiz.

Bal-Göç Genel Başkanı Veli Öztürk'ün Basın Açıklaması

* Şahsımın da içinde bulunduğu 14 yönetim kurulu üyemiz zaten pandemi nedeniyle hali hazırda gecikmiş olağan genel kurul kararını onaylarken, hangi amaçla hareket ettiği anlaşılamayan 21 üye örgütlü şekilde olağan genel kurula gitmek istememişler ve olağan genel kurul kararı aldırmamışlardır. * İş bu basın açıklamasını yapmama sebep olan üyeliklerin kaydında ne kanunen, ne de tüzük maddeleri gereğince engel bir durum söz konusu değildir.

Geçmişten Geleceğe, Emin Ellerde, Emin Adımlarla...

* Düzenlenen basın toplantısına gösterilen büyük ilgi ve sıcak yaklaşım, yaklaşan Bal-Göç kongresine başkan adayı olarak gidecek olan Prof. Dr. Emin Balkan'ın gönüllerdeki kazanılan itibarın ve saygınlığın açık bir göstergesiydi. * Yeni dönemde dernek yönetiminde tam 15 kadın görev alacakmış. Bir sözle Bal-Göç'ün yeni döneminde kadın ağırlıklı bir yönetim hakim olacak gibi gözüküyor. Kırmızı fularlar da bu güzide derneğimizin gücünü ve başarılarını simgeleyecektir...

Bal-Göç'ün başkent Ankara çıkartması

*Herkesi büyük bir heyecan sarmış, herkes Ata’sının huzuruna çıkmak arzusu içinde.*Başkentimizin sıcak güneşi gönüllere başka bir ferahlık,sevinç ve neşe katıyor.* Geniş kapılar, bu sefer bizim göçmen kafilesi için açılıyor, * Burada asıl Bal- Göç Derneği’nin yıllar boyunca kazandığı büyük saygınlık söz konusu.

Gazilerimizi ve Şehitlerimizi minnetle yad ettik

* 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlediğimiz programa, asimilasyona ve göçe zorlanarak isimleri değiştirilmek istenen, Türklüğü ve Müslümanlığı için tutuklanan, işkenceye maruz kalan, hapis yatan, sürgüne gönderilen, çile çeken gazilerimizle ve şehit yakınlarıyla bir araya gelerek, bütün gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve saygıyla yad ettik.

Göçmen Camiasını Buluşturan Kongre

* Şüphesiz BAL-GÖÇ çatı kuruluştur. Türkiye'de Balkan göçmenlerini bir araya getiren önemli bir noktadadır. * Cebel Kültür ve Dayanışma Derneği de kongreye gitti. Görükle Göçmen Konutları (Kurtuluş Mahallesi) Hera Salon'da gerçekleşen kongrede Op.Dr. Gürçay Cem güven tazeledi. * Göçmen camiasının birleşmesi için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini vurgulayan Cem, ortak akılla hareket etmenin tek çare olduğunu anlattı.

1 Haziran Sonrası Kararları

*** Yeni normalleşme adımlarını açıkladı. *** Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecek. *** Restoranlar ise sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında masaya servis yapılabilecek. Pazar günleri ise sadece paket servisi yapabilecek.

Seçimlere yoğun ilgi var

Her yerde sabahın erken saatlerinle itibaren uzun kuyruklar oluştu ve saat 15.00 itibariyle aynen böyle devam etmekte. Bu durum yeterince sandık açılmadığından ve seçim komisyonlarının yavaş çalışmalarından kaynaklanmakta. Uzun müddet kuyruklarda sıra beklemek mecburiyetinde kalan seçmenler arasında yoğun memnuniyetsizlik oluştu, bazıları ise hiç oy vermeden evlerine döndüler.

Biraz da göçmen derneklerini konuşalım...

*** Göçmen dernekleri kolayca parçalanabiliyor ama  bütünleşip büyümeleri imkansız gibi gözüküyor, ya da en azından böyle yanlış bir algı aşılanmakta...*** Bizler dernek yaşantısına pek ilgi göstermeyiz ve katılmayız, uzaktan seyirci kalırız, hep yan çizeriz, üyelik aidatımızı bile ödemeyi ihmal ederiz.***Öncelikle düştüğümüz kısır döngü boyunduruğundan kurtulmalıyız, çünkü dönüp dolaşıp aynı noktaya ulaşıyoruz. Bir sonuç vermeyen fasit daire içinde dolaşırken bazılarını baş dönmesi tutmadı mı? *** Demek ki, selfici dernekçi güruh yerine bizim akıllı diplomatlara ihtiyacımız var...

Lütfen, Kestel'deki göçmenler radyasyona maruz bırakılmasın!

*** Kestel'deki baz istasyonu, illaki, toplu konutların göbeğine mi yapılması gerekiyor? Hayır! *** İnsanların yaşam meskenlerinden biraz daha uzak veya yüksek bir mevkiye yapılamaz mı? Tabi ki, evet, yapılabilir! *** O zaman, bu ısrarın arkasında yatan sebep nedir?

Toplam 61 haber.