BALKAN KAZANI

Bulgaristan'da 3 gün sürecek hükümet karşıtı eylemler başladı. Protestolar, 'yurtdışında ve ülkede yaşayan Bulgarların bir eylemi' olarak lanse ediliyor. Yani, Türkler ve Romanları bunun dışında tutan bir grup tarafından yapılıyor. Kendilerine 'Borisov Katliamı ve hükümet mafyası karşıtı' diyorlar.  Protestolarda 'Parti ilişkilerine, yolsuzluğa ve imtiyazlara hayır' sloganı atılıyor, hükümet istifaya çağrılıyor, hatta hükümet modelinin değiştirilmesi ve İsviçre gibi ülkenin referandumlarla yönetilmesi isteniyor.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

BALKAN KAZANI

Bulgaristan'da 3 gün sürecek hükümet karşıtı eylemler başladı.

Protestolar, "yurtdışında ve ülkede yaşayan Bulgarların bir eylemi" olarak lanse ediliyor.

Yani, Türkler ve Romanları bunun dışında tutan bir grup tarafından yapılıyor. Kendilerine "Borisov Katliamı ve hükümet mafyası karşıtı" diyorlar. 

Protestolarda "Parti ilişkilerine, yolsuzluğa ve imtiyazlara hayır" sloganı atılıyor, hükümet istifaya çağrılıyor, hatta hükümet modelinin değiştirilmesi ve İsviçre gibi ülkenin referandumlarla yönetilmesi isteniyor.

Protestolar, Fransa, Belçika, İtalya, İspanyai, Birleşik Krallık ve Hollanda’da 3 gün sürdükten sonra Bulgar vatandaşları son olarak Brüksel’de yer alan Avrupa Konseyi Genel Merkezi’nde bir gösteri yapacak.

Siyasi taleplerin içine ülkede yaşayan azınlıkları da katmadıkları için Bulgar ırkçılığı da bu 3 günde tavan yapacak. Balkan kazanı, tam da ABD ile Rusya'nın Ortadoğu'daki bilek güreşinde yenişemediği bir sırada kaynatılması çok anlamlı ve tehlikeli...

Arif GÜNDOĞDU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN