Politika

Politika Haberleri

   PILINI PIRTINI TOPLA VE DEFOL GİT!

* Güya, Sofya'daki sözde Türk partisinin liderlerinin önünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir milletvekili diz çökmüş ve onlara adet yalvarmakta... * Bir tek bizim haklı davamızdan korkan ve eziklik komplekslerine kapılmış düşmanımız bizi bu şekilde yansıtmak isteyebilir. * Demek ki, Türkiye devletinin temsilcilerinin karşısına çıkmaya yüzü tutmayan birisine biz şapka çıkaracağız' * Düşünebiliyor musunuz, şu an sözümona partinin liderleri arasında kaç tane gerçek mafiyot ve dolandırıcı bulunmakta?

AMCAMIN AİLESİ NASIL YOK OLDU

Daha 1972 yılında, Smolyan bölgesindeki Pomakları kışkırttılar ve onları ağır baskılarla yıldırarak, zorunla isimlerini değiştirdiler. Kardeş kardeşi biri birine düşürdüler. Benim öz amcam , meşhur bir Smolyan imamının damadıydı. Keşke olmasaydı! Pomak asıllı bir kadınla evlenmişti ve bundan dolayı daha sonraki yıllarda onun beş çocuğunun isimleri değiştirilmişti. Bu beş kardeş, daha küçük yaşlardan itibaren çeşitli spor branşlarıyla uğraşıyorlardı ve bayağı yüksek başarılara ulaşmışlardı. Bu isim değiştirme olayından sonra, girdikleri her ortamda inanılmaz bir ayrımcılıkla karşı karşıya kalmaya başlamışlardı.

GİDİŞAT KÖTÜ, SON KOZLAR OYNANIYOR...

*  Aslında iki tane DPS var. * "A"grubundaki oyuncuları hepimiz tanıyor ve biliyoruz. Ortak özellikleri zengin ve hırsız olmaları!  * Diğer DPS ise idealist ruhlu, temiz yürekli, melek misali, saf ve tertemiz düşünceye sahip kardeşlerimizden oluşuyor. * Kimler yakında İspanya'ya çilek toplamaya gidebilir? * Az daha utanmasalar, Türkiye Cumhuriyeti, bizim önümüzde diz çöktü diyecekler.

KİMLERLE HALİL İBRAHİM SOFRASINA OTURULMAZ

* DPS yönetimi ve parti basın merkezi neden hala suskun kalmakta?         *Türkiye Cumhuriyeti, DPS’ye karşı sergilediği sert tutumunu ne zaman değiştirir?

AT MARTİNİ DEBRELİ HASAN...

Sinsi ve gizlice çalışıyor bunlar. Her seçim öncesi gelip, Türkiye karşıtı güçlerin lehine, mahallemizde gizli ajitasyon toplantısı bile tertipliyorlar. Bizde karşı kaldırımdan seyretmekteyiz... Finansörleri sağlam ama ideolojileri çürük bu avanakların. Aslında ideoloji filan kalmadı. Tek gaye, zenginleşmiş oligark kıtaların sermayesini korumak. Bir nevi çağdaş pazvant oluyor bunlar. Gece karanlığında, yavuz hırsız gibi aramızda dolaşarak...

AÇIK VE ŞEFFAF OLUNUZ - 2.

Partiye bir destek çıktıysa, bu desteğin en büyük sebebi eski partiye olan tepkiden dolayı çıkmıştır. Yoksa DOST partisinin oluşturduğu güvenden dolayı değil, ki böyle bir güven tesis edilebilseydi eski partinin kaybettiği 200 000 oydan sadece 100 000 değil, çok daha fazlası gelirdi. Şu anda parti hala bir şekilde varlığını devam ettiriyorsa, partinin bir dava partisi olduğundandır ve her şeye rağmen, buralarda istifa etmeyi düşünen yüzlerce kişiyi bunu yapmasını engelleyen ve beklemelerini söyleyen kişilerin olduğundandır. Ama bilinmeli ki, bu istifa etmeyi düşünenler, sonsuza kadar beklemeyeceklerdir.

AÇIK VE ŞEFFAF OLUNUZ -1.

Yeni parti kurulduğundan beri, arkadaşlarımızla beraber hep destek verdik. Destek vermemizin sebebi de, bu yeni oluşumun sıradan sistem partisinden öte, dava partisi iddiasıyla ortaya çıkmasıdır. Desteğimiz, kardeşlerimizin ve ülkemizin çıkarlarını en iyi şekilde koruyacağına, bunun ötesinde Dinimizi, Dilimizi, Kültürümüzü ve özetle varlığımızı korumak adına faaliyet göstereceğine inandığımız içindir. Ve desteğimiz bir partiye destekten çok öte - davamıza destektir. Bu parti bir davayı temsil ettiği için insanımızla, devletimizle arkasındayız. Bu dava, kimsenin ipoteği altında değildir.

DOST SUSMAYACAK! ARNAVUTLUK’TA 50 000 BULGAR MİLLİ AZINLIK DA,  BİZ BULGARİSTAN’DAKİ 1 000 000 TÜRK NEYİZ?

Azınlık politikalarında, Bulgaristan Cumhuriyeti ve Arnavutluk Cumhuriyeti arasındaki ortak nokta şudur ki, iki devlet de Avrupa Konseyi'nin Ulusal Azınlıkarının Korunmasına İlişkin Çerçeve Sözleşmesini imzalamış ve kabul etmiş olmalarıdır. Bulgaristan bu Sözleşmeyi, 18 Şubat 1999 yılında, 38. Millet Meclisi'nde yasa ile kabul etti.

SIKIYOR MU, SOTİR?

Hay Binev, hay Valeri!   Aralarında hiç bir fark bulunmuyor. İkisi de birer pısırık çoban köpeği. Hele bir Bozkurt görsünler, nedense korkudan bunların kanı beyinlerine sıçrar... İşte boşuna efelenen, bizim tepemize oturmaya çalışan kerameti kendinden menkul dayı. Bir yandan Binev'e öpücük konduruyor, diğer yandan ise Valeri'ye aba altından sopa gösteriyor... Şimdi enayi  yerine konan biz mi oluyoruz ?

KRALDAN ÇOK KRALCI - PETIR BOYACİEV

Dedem, “Oğlum, her kim ki bir kişiyi, davayı veya herhangi bir şeyi herkesten çok savunuyorsa, kesinlikle ona güvenme! Bil ki, bunu yapanlar gerçek niyetlerini gizlemek için bu şekilde davranıyor” derdi.

BOYKO VE DAYKO’NUN  “EVLATLIKLARI”

Bindik Balkanlar’ın sırtına ve hep beraber gidiyoruz işte bir alamete doğru. Kendimizden başka herkesi baş tacı ederken, neden aramızda varolan selamı kelamı kestik? Çalıp çırpmakla, işportadan takım elbise giymekle, ne vekil olunur ne de mahalle muhtarı… Belediyelerin “evlatlıkları” her an teyakkuz halinde ve diken üstünde.

HER ŞEY MÜKEMMEL OLACAK!

Son bir haftadır, Kırcaali’den sonra baba toprağı Deliorman, Aytos ve Burgas bölgelerinde yaşayan kardeşlerimizle istişare ve fikir alışverişinde bulunduk. Topluluğumuzun bulunduğu durum ile ilgili onların fikirlerini ve önerilerini aldım.

Предложение за отстраняване на отговорника по организационите въпроси Шабанали Ахмед

Опитите на част от ръководството на ДОСТ да възпрепятства присъствието ми на предстоящото заседание на Националния съвет, ме принуждават да представя своето предложение за отстраняване от ресорната позиция на отговорника по организационите въпроси Шабанали Ахмед.

YENİDEN NİKAH TAZELEYECEKLERMİŞ...

Sonradan Sofyalı olan bu köylü kökenli milyonerlerimiz, baktılar ki, bir diğer sefer başkentin kaldırım taşlarından uzak duracaklar, hemen buna bir çare aramaya kalkıştılar. Bankadaki paraları erimekte, alıştıkları avantalar kesildi, ufukta yeni dönem deputatlık belirtisi de gözükmüyor...

ŞİKAGO'YA GİTTİK GELDİK, ÇİFTE STANDARTI ORADA BULDUK...

Cumhurbaşkanının; “Bu nesli elimizden kaçırırsak, bu neslin çocukları Bulgar bilincine sahip olmayacaktır!” tezinin doğruluğu tartışılmaz bir gerçektir, çünkü bir kişinin etnik ve milli kimliğini oluşturan temel unsur dildir. Cumhurbaşkanı, daha da ileriye giderek, Şikago’daki Bulgar toplumumuzu İllinois eyaletinde, Bulgar dilinin oradaki eğitim sisteminde resmi dil olarak kabul edilmesinde gösterdikleri başarılı çabayı tebrik ederek, bunun ABD’ nin diğer eyaletlerinde de gerçekleşmesi yönündeki ümidini dile getirdi...

RAŞİT ŞÜKRÜ VE AMAZON KIZLAR

Kısa zamanda, çevresine bir çok ileri görüşlü ve davamız uğruna gönüllü çalışacak adamı topladı, hatta partisine, geniş çaplı hareket eden kadın kolları örgütü kazandırdı. Otuzdan fazla tipik birer Amazon kızı, dur duraksızın partileri ve insanımız namına çalıştı, çabaladı. Bunlar köylerdeki fukara ve hasta yaşlıları tespit ettiler, onlara derleyip, topladıkları yardım paketleri götürdüler. Gecesini gündüzüne katıp, parti propagandası yaptılar. Tehditler aldılar, bazıları işlerinden oldular…

ONLARIN GIZANLARI KATALONYA'DA ÇİLEK TOPLAMIYOR...

* Ne acıdır ki, siyasi partilerimizin kapıları insanımızın yüzüne kapatılıyor. * Bulgaristan’daki siyasetimiz hangi mertebeye ulaştı? * “Siyasi güç”, yani “totaliter devletin gücü”, bütün özgürlüklerimizi kısıtlamaya ve baltalamaya devam etmekte. * Onların gızanları Katalonya’da çilek veya Den Hag’ta sarı bamya biberi toplamıyor. * Madem ki, Sofyalı “civanım”, bizim ayağımıza gelmiyor, biz onun kapısına dayanırız. 

EŞEK ARISI KOVANINA ÇOMAK SOKMAK

Geçen ayki “Dost birliği ve birilerin gizli gündemi” başlıklı yazımızın tepkilerine bakılırsa, hedefi on ikiden vurmuşuz. Amacımız da buydu zaten. Artık bu çilekeş insanımızın, her türlü yokluk içinde varlık savaşı veren, kır işlerinde çalışmaktan avuçları çatlamış teyzemizin, amcamızın sırtından, bin bir türlü zorluk içerisinde, suyun ötesindeki varlığımızı korumak için fedakarca mücadele eden insanımızın sırtından kimse nemalanmaya kalkışmasın.

DOST ACI SÖYLER, ACI SÖYLEYEN ZORDA BELLİ OLUR - 2.

Önce geçen hafta ne dediğimizi kısaca hatırlatalım: "Bunların ayak işlerini yapan ve avantaları paylaştıkları kişiler kimler mi? Bunları savunmaya kalkışanlara ve bu yazdıklarımızdan dolayı bize çamur atmaya kalkışanlara iyi bakın. Baktığınız yerde bunları göreceksiniz. Avantaya alışık olanları göreceksiniz. Keyiflerinin bozulmasını ve aynı düzenin devam etmesini isteyenleri göreceksiniz. İnsanımızın sırtından yıllarca menfaat sağlayanları göreceksiniz..."

Toplam 145 haber.