Politika

Politika Haberleri

GÜCÜMÜZDEN KORKUP, BİZLERİ KÜÇÜMSEMEYE KALKIŞIYORLAR...

"Büyükşehir olmadı, şimdi size Osmangazi'yi verelim!" "Bu makam da uygun değil, sizi biz en iyisi belediye meclis üyesi yapalım!" "Olmadı, Kurtuluş mahallesine muhtar seçelim..." Beyler ve Hanımefendiler! Sizler, kim oluyorsunuz da, bu denli Bursa'daki Bulgaristan kökenli göçmen toplumunu küçümsemeye ve rencide etmeye kalkışıyorsunuz? Gücünüz nedir ki?

OSMANGAZİ'DE CHP - İYİ PARTİ İTTİFAKI BOZULACAK MI?

Ülke genelinde, birçok yerde olduğu gibi, Bursa'da da CHP ve İYİ parti ittifak yapma kararı aldı. İki parti açısından bakıldığında, özellikle AK Parti - MHP ittifakı kararından sonra, başka da bir seçenek kalmamıştı ki, onlar açısından doğru bir yaklaşımdır.

GAFİLİN DERDİNE BAK SEN

Fena dayılandı gene Sütkesiği'nde. Türkiye, bize karışmasın demeye getirdi. Hadi bazı mesnetsiz Bulgarların asırlık ve nasır tutmuş Türkiye fobisini anlıyoruz ama öz kardeşlerimizin derdi nedir? Yoksa, bunlar Anavatan olarak, artık Sibirya'yı seçtiler de, biz mi işitmedik? Bırak sen gafil avlanmayı, herif dünyadan bi haber.

ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK 

Bu camianın temsilcileri artık siyaset kurumunda yer alma niyetlerini çok daha açık ve net ortaya koymaktadır. Ama burada camiamız adına asıl sevindirici olan husus bu niyetin insanımız nezdinde karşılığı olması. Asıl önemli olan da budur.

YİNE ARKA PLANA İTİLMEKTEYİZ

Bugün yine susmaya devam ediyoruz. Kılımız bile kıpırdamıyor. Ya "çamurdan olsun bizden olsun" anlayışı bizlerin gönüllerini ne zaman tamamen kapsayacak? Nihayet, bizden birisi seçilsin, bu bize ancak mutluluk verir...

LÜTVİ MESTAN; "DOST PARTİSİ, ARTIK GENÇLERİN PARTİSİ OLMA YOLUNU SEÇTİ"

Bizler gerçek olanı, gurur duyduğumuzu söylemekten çekinmeyiz. Sonuçta, kendi benliğimizi ve kimliğimizi haykırıyoruz. Bunun belirtilmesi ve vurgu olması, Bulgaristan'a bir zarar mı verdi? Hayır! Bizler bu devlette bir etnik azınlığız. Türk azınlığı olarak anılmak ve yaşamak istiyoruz. Bunun resmiyet kazanması için siyasi uğraş ve çaba göstereceğiz ama buna barışçıl ve demokratik yöntemlerle başvuracağız. Biz, bu ülkeye zerre kadar zarar ve acı vermeyiz, buna asla tenezzül etmeyiz.

GAYET OLUMLU BULDUĞUMUZ BİR GELİŞME VE TEŞEBBÜS

*Gayet olumlu bulduğumuz bir gelişme ve  teşebbüsle karşı karşıyayız. Cesaretinden dolayı ve siyasi anlamda her zaman arka planda durmayı tercih eden bir göçmen topluluğunun temsilcisi olarak, buradan Sayın Emin Balkan'ı gönülden takdir ve tebrik ediyoruz! * Ortada basit bir gerçek var. Bizim çoğunlukta olduğumuz yaşam merkezlerinde, belirleyecekleri göçmen adayların sayesinde, siyasi partiler her zaman başarılı olacaklardır. * Göçmen camiasının fertleri artık bir zamanların sessiz ve masum ortaokul mezunu fabrika işçileri değiller. Şimdiki genç nesil artık üniversite mezunu, işçilikten memurluğa ve yöneticiliğe terfi etti. Bu gençlere, kendilerinden bir olmayan, Türkiye'nin öbür ucundan getirilen bir adaya biraz zor oy verdirebilirsiniz...

NİLÜFER'DE GÜRÇAY CEM VE YUSUF KIROĞLU SESLERİ

AK Parti cephesine baktığımızda, Nilüfer'de bugüne kadar dört aday adayı ilan edilmişti. Mete Ekşioğlu, Alpaslan Yıldız, Serkan Subaşı ve Yusuf Kıroğlu'na, bugünden itibaren, göçmen camiasının yakından tanıdığı Op. Dr. Gürçay Cem'in ismi de bunlara eklenmiş oldu.

Bulgaristanlı göçmenler, kendilerinden olan adaylara destek verecekler

Bu seçimlerde ilk kez Nilüfer İlçesi'nde, AK Parti'nin Belediye Başkan adayı olarak bir Bulgaristan göçmeni gösterilmesi isteniyor. Bal-Göç yönetimi, kendi üyelerinin arasından gösterilecek bütün adaylara büyük destek vereceğini deklare etmiş oldu.

EMİN BALKAN, BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIK TEKLİFİNİ KABUL EDER Mİ?

*Ancak aday olması durumunda, olayın asıl camiamızı ilgilendiren boyutu da var ki, işin asıl önemli olan kısmı budur. Onun adaylığı camiamız için son derece önemli olacaktır. *Onun aday olması sıradan bir adaylıktan çok öte bir gösterge olacak. Adaylıktan öte, sembolik anlamı yüksek bir girişim olacak. *Camiamızın buna fazlasıyla ihtiyacı var. Çünkü sayısal çoğunluğumuzdan öte, nitelik olarak her alanda fazlasıyla başarılı insanlarımızın olmasına rağmen, asıl olmamız gereken yerlerde, karar vericilerin arasında yokuz.

ARTIK KARTLAR AÇILDI

* Bu fiili durum ortaya çıkınca, bugüne kadar soydaşımızı temsil ettiğini iddia eden parti artık kartları açık oynamak zorunda kaldı. * Burada bahsettiğimiz konu, alenen Türk ve Müslüman varlığımızın aleyhine yapılan faaliyetler ve verilen demeçlerdir.Bu parti artık açıkça; "Bizim anlayışımız ve görevimiz budur. Bizimle devam edecek olanlar, bunun bilincinde olarak devam etsin..." *Bunlar artık çok net anladı ki, bunlardan kopan gerçek Türk ve Müslüman soydaş kesimi asla geri dönmeyecek.

CADI KAZANI FOKURDUYA DURSUN...

DOST Partisi'nin İstanbul toplantısının hemen akabinde çeşitli yorumlarla karşı karşıya kaldık. Birileri sevinirken, diğerleri ateş püskürmeye devam ediyor. Hatta olayın boyutu Atatürk sevgisine kadar uzanmış durumda.

TÜRKİYE'DEKİ İKTİDAR, DOST PARTİSİ'Nİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

* Bugün, DOST Partisi yönetimi, Türkiye'de bulunan bölge temsilcileri ile görüştü. * Genel Başkan Lütfi Mestan'ın yönetiği toplantının konuğu, AK Parti milletvekili Aziz Babuşçu oldu. * Türkiye'deki iktidar güçlerinin, DOST Partisi'ne verdiği destek tam ve devam ediyor.

ZALİM HAYDUTLAR MÜZESİNDEKİ PAÇOZLAR VE SÜRTÜKLER

Yüz donuk, surat asık. Ama gözler fırıl fırıl dönmekte. Dünkü liboşun gözlerinde hiç bir inandırıcılık kalmamış. O şaşalı davetler, lüks giyimli paçozlar ve peşlerinde koşturan şırfıntı sürtükler. Ne ararsan vardı, bu kum kulesinden tapınakta... Değirmenin şerbetli suyu, adeta bir mutluluk şelalesi gibi akıyordu bu özenle seçilmiş hain takımın üzerine. Deliorman'daki çiftçinin, ambarı ve ekin tarlası elinden alınıp ve donsuz bırakılacaktı. Rodoplar'daki çobanlar sürüsüz bırakılarak, kuru soğan ve ekmeğe talim edilecekti...

NELER UMDUK, NELER BULDUK?

Bu sefer ön plandaki malum şahıslar beni hiç ilgilendirmiyor, birazcık duvardaki büyük panoya odaklanırsak, açıkçası bünyemize ve iç dünyamıza birçok yabancı elementi görebiliyoruz. Allah aşkına, Bulgaristan'daki Türklerin,  hak ve özgürlükleriyle ne gibi bir ilişkisi olabilir bu görsel saçmalığın? DPS'nin merkez ofisi, Türklüğün mü, yoksa masonluğun mu bir mabedi? Masonluğun birçok simgesi ve sembolleri apaçık sırıtmakta karşımızda. Neler mi görmekteyiz?

KİMSE KUSURA BAKMAYACAK!

* Başarısız olunca, "panik butonuna" kimler bastı? * Ezici çoğunluğun genel başkana sahip çıktığı görülmüştür. * DOST’u yok etmek isteyenlerin asıl planı başka. * Eski parti, DOST’u yıkamayacağını anlayınca, panik halinde, hamle üstüne hamle yapmakta. * Kimse kusura bakmayacak! 100 000 kişiye rağmen, kimse herhangi bir şey dayatamaz...

BU PARTİNİN YETKİLİSİ LÜTFİ MESTAN'DIR

Artık DOST sağlam temeller üzerinde yoluna devam etmekte. Bundan dolayı bazı odaklar, DOST’u yok edemeyeceklerini anlayınca, satılmış uşaklarını devreye sokmuşlardır. Bundan dolayı aynı anda, bir yerden düğmeye basılmış gibi saldırıya geçme gayreti içine girmişlerdir.

İNKOGNİTO ANKARA ZİYARETİ -1.

Gazetemin patronu, Ankara dönüşü bana first class bölümüne bilet siparişi etmişti ve bu beni bayağı şımarttı, uçağa bindiğimde, adeta omuzlarımın nasıl kabardığını hissettim.

BULUTLU UMUTLAR

Vaktin birinde köyümüzde sözü dinlenen bir Mehmet agamız vardı. Bazen o elini başına götürür, arkaya kayıp da düşmesin diye takkesini tutar, gözlerini bulutlarda şöyle bir gezdirir ve “İşinize gücünüze bakın, bunlarda yağmur yok!” derdi. Her defasında bilirdi. Bir sabah, haber bülteninin sonunda Sofya Radyosu, “Yağmur yağacak” dedi diyen çocuklara tepki gösteren anneleri hemen söze karışır: “Sofya’da otururken, bizim dağlara ne zaman yağacağını nasıl bilsin, hadi git oyuna!” deyip çocukları başlarından savardılar. Tütün sulamak isteyenler, yağacak yağmuru beklerken, ot kurutanlar yağmayan yağmura sevinirdi...

Toplam 145 haber.