Politika

Politika Haberleri

BİR LİDER ARANMAKTA...

Siyasi görüşünüzü bir kenara bırakın ve politik liderlerimizi bir bir gözünüzün önüne getirin lütfen. Neden yüzünüzü buruşturuyorsunuz? Mevcut siyasetçilerimizi o mevkilere biz getirmedik mi? Aslında bizim insanımız gerçek bir lidere çok özeniyor, onu içtenlikle bağrına basıp, sevmek ve baş tacı etmek istiyor. Artık lidersizliğe adeta bıktık, usandık. Bizler de birazcık gönlümüzün okşanmasını isteriz, birileri bizden ilgilensin, bizlerin dertlerini, kendine dert edinsin.

DOSTLAR ÇOĞALSIN!

DOST Partisi, Bulgaristan'daki Türklerin partisi olmak yolunda yavaş yavaş ilerlemekte. Bu uğurda ülkedeki diğer etnistelerin takdirini de kazanmakta. Bir de bu partinin Türkiye'deki iktidar güçleriyle iyi ilişkiler durumu var. Asıl bu durum bizim açımızdan çok önemli ve asla göz ardı edilmemeli.

ПАСИВНОСТТА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ

„Време е всеки да поеме своята политическа отговорност. Ако и след това заседание на Националния съвет продължи демонстративното неизпълнение на основни уставни задължения, НС е задължен по Устав да търси политическа отговорност. Това се отнася за всеки член на ръководен орган на партията, в това число се отнася и до председателя и неговите заместници.“, категоричен бе г-н Местан.  

MANGAL YÜREKLİLER VE "SÜS BİTKİLERİ" ARASINDAKİ ÇEKİŞMEYE RAMAK KALA

* Bulgaristan'daki Türklerin sancılı agonisi devam etmekte. * Genç kuşaklarımız artık bu hasta adam rolünden usandılar. Daha doğrusu aldatılmaya ve hor görülmeye bıktılar. * Siyaset meraklısı gençlerimizin saflarında belirgin bir hareketlenme ve dalgalanma göze çarpmakta. * Ama bizler gerçekten beceremedik, şeytana taptık, bir kere şeytana inandık. Hala da şeytanın esiri olmaya devam ediyoruz. * Herkes gönlünde yatanı açıkçası belirtmek istiyor. Liderler masasında bir tek yararlı olacak, yaratıcı ruhlu ve mangal yürekli olanları görmek istiyoruz.

SUYUN YATAĞINI BULMASINI BEKLERKEN…

* DPS, sadece bizim baş belamız değil, bütün Bulgaristan toplumu bundan muzdarip. * Suyun yatağını bulmasını bekledik ama bu biraz uzunca sürmedi mi? * DOST sempatizanı vatandaşın tercih ıskalası daralmayacak, genişleyecektir. * İlkeler ve onurluluk, ilkesizliğe ve onursuzluğa karşı savaş açmıştır...

SEÇİMLERDE VİCDANIMIZI DA OYLAYACAĞIZ...

Türkiye, seçim arifesinde, yön arayışındadır. Balkan Rumeli Türkleri, yani ‘soydaşlar' olarak bu süreçte siyasilerden ve siyaset kurumundan beklentimiz merak konusu. Hiç kuşkunuz olmasın ki, ilk tercihimiz milli olacaktır.    Ülkemizin, yaşadığımız demokrasi sınavı sürecinden, kırgınlık ve küskünlük olmadan çıkması en büyük arzumuzdur. Her partinin yetkilileri, sandıkta tecelli edecek irademizin ne yönde olacağı ile ilgili nabzımızı tutmaya çalışmakta.

EN SONUNDA VLADO KUZOV’UN ELİNE DÜŞTÜK…

* Bayram değil, seyran değil ama belli ki bizim DPS hanesini epeyce tükeniş sendromu korkusu sardı. * Bulgaristan'daki yılların mevcut Türk siyasi oligarşisi arayış ve çırpınış içinde, adeta son kozlarını oynamakta. * "Elektorat aşkı" artık karşılıksız, damat hayırsız ve iktidarsız çıktı. * "Biz hala güçlüyüz!" sloganlarını bir tek Stolinopovo Romanlarının karşısında atabilirler... * En sonunda düşman bulundu. Tabi ki, Türkiye'deki göçmenler suçlu!

LÜTVİ  MESTAN, DEVLET BAHÇELİ'Yİ ZİYARET ETTİ

Ankara temsilcimiz Sebahin Ahmetoğlu'nun haberine göre, biraz önce DOST Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan'ı, Balgat'taki MHP Genel Merkez'inde Devlet Bahçeli kabul etti.

MUHARREM İNCE KIRCAALİ'YE NEDEN GİTTİ?

  Artık her siyasi lider veya parti son seçmenin oyuna kadar muhtaç durumda. Bakmayın siz bazılarının bizleri umursamaz söylem ve icratlarına. "Sizin oyunuza ihtiyacımız bulunmuyor! "demelerine...Türkiye'deki seçimlere ramak kala, gördük ki, göçmen adaylar yine revaçta değil. Biz hiç bir partinin listesinde yok gibiyiz. Birkaç göz boyamak için konulan isim istisnası hariç.

GENEL BAŞKANLIKTAN LİDERLİĞE...

Yaşanan geçiş döneminden sonra, artık kimin ne olduğu daha iyi anlaşıldığına göre, yerel teşkilatların başına daha donanımlı ve bundan öte daha sadık kişiler getirilmeli.

GÖÇMEN EVLADI MUAZZEZ HANIM DA ADAY OLDU

"Her göçmen gibi ben de Türkiye sevdalısı bir bireyim. Belirli bir siyasi görüş ve duruşum bulunmakta, kendimi iyi bir şekilde yetiştirdiğime inanıyorum ve ömrümün büyük bir kısmını faydalı toplum işlerine adadım. Defalarca partimin Siyasi Akademi eğitim kurslarına katıldım. Ülkemin gelecek nesilleri için, Dünya'daki Türklerin ve Müslümanların huzuru için, seviyeli ve nitelikli bir siyasi çalışma için, güzel ülkemin bütün güzel insanları için, gururla AK Parti Bursa Milletvekili aday adaylığımı koymuş bulunuyorum."

VE YÜKSEL ÖZKAN SAHAYA İNDİ

* Göçmen camiası, bu adaylığı onaylıyor ve var gücüyle destekliyor. * Profesyonel bir siyasetçi değil ama 20 yıldan fazla çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulunmuş. Tecrübeli ve olgun bir şahsiyet. * Milletvekili seçildiği takdirde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi olarak Meclis'te yerini alacak. * Uzun yıllardır bu camia siyasi arenada temsil edilmedi ve dışlanmış oldu. Halbuki herhangi bir siyasi partiyi sadece göçmenler iktidara kadar taşıyabilir. * Bu yolculukta beni yalnız bırakmayacağınızı biliyorum. Benim derdim hizmet, sevdam Türkiye.

Eleştirmek karşı taraftan olduğunuz anlamına gelmez

* Burada esas olan ne olursa olsun doğruları söylemektir. Ki gerçek dost acı söyler. * Dost ofisine kim sldırdı? * Bu tür saldırılar, her zaman saldırıya uğrayanları daha da hırslı çalışmaya teşvik eder * Sahte Dostçular yine ortaya çıktı * Kimin kaç paralık olduğu çok net olarak görüldü

NEDEN ÜÇ ADIM MESAFE ALAMADIK

   Bulgaristan'daki totaliter rejimin, 1989 yılı sonrası için iki büyük hedefi vardı: Birincisi, Türk azınlığına karşı işlenmiş olan insanlık suçlarının hesabı, bu suçu işleyenlerden asla sorulmamalıydı. İkincisi, Türklerin zoraki Bulgarlaştırılmasında kat edilmiş olan yoldan, fazla geri dönülmemeliydi.

HEPİMİZ KARDEŞİZ

Bizler, hepimiz ya insanlıkta ya da imanda kardeşiz. O halde memleketimizin ve yöremizin sorunlarını neden çözemyoruz? İşlerimiz neden iyi gitmiyor? Toplumdaki istikrarsızlılardan kaynaklanan sorunların neticesinde, bizim insanımız süratle ülkeyi terk etmeye devam etmekte...

SOYDAŞIN YENİ LİDERİ KİM?

Orada, o güne kadar verilen mücadelede adı bile duyulmayan bu kişiler, algı operasyonu ile birden en önde gelen siyasi mahküm oluverdi. Ondan sonrası kolaydı. Rejimin 10 kasım 1989 yıılında yıkılması ile beraber, ilk serbest kalan kendi empoze ettikleri adamlar oldu. Diğer, gerçek mücadele vermiş siyasi mahkümlar, kasten çok daha sonra , aylar sonra serbest bırakıldı.

DOST'U DESTEKLERKEN...

Bu yeni oluşum soydaşlarımızın çıkarlarını, dinimizi, dilimizi ve kültürümüzü korumayı vaat ederek, yola çıktığı için destek verdik. Bunun dışında biz yokuz.  Yolcu yoluna, köylü köyüne... Ancak herkes şundan emin olsun ki, soydaşımız her halükarda sahipsiz kalmayacaktır!

BOZUK PARA GİBİ HARCANMAMIZA RAMAK KALA...

* Ülkenin yer altı ve yer üstü hakimiyeti, hala Rus istihbaratının elinde. * Boyko, açıkça bertaraf edilmek istenmekte. Radev kuklası zaten günlerdir, aç köpek gibi çemkirmekte. * Bulgaristan, kaosa sürüklenip ve tamamen Rusya hemogonyası altına alınması arzulanıyor... * Bulgaristan'daki Türklere de bu pis oyunda rol biçilmiş.

Azınlık statüsünden daha önemli olan ne?

* Ülkelerde bulunan azınlıklar, bu statüyü resmi olarak elde etmek istemelerinin esas sebebi, kimliklerini korumaktır. * Asimile olmadan, ekonomik başta olmak üzere değişik sebeplerle oralardan göç etmek zorunda kalmamanız lazım. * Esas olan bilinçtir, resmi olarak tanınıp tanınmamasından önce önemli olan bilinci korumaktır. * Her şeyden önce böyle bir statü elde etmek için yapılacak girişim kurumsal bir organizasyon ile yapılmalı.

Toplam 145 haber.