NELER UMDUK, NELER BULDUK?

Bu sefer ön plandaki malum şahıslar beni hiç ilgilendirmiyor, birazcık duvardaki büyük panoya odaklanırsak, açıkçası bünyemize ve iç dünyamıza birçok yabancı elementi görebiliyoruz. Allah aşkına, Bulgaristan'daki Türklerin,  hak ve özgürlükleriyle ne gibi bir ilişkisi olabilir bu görsel saçmalığın? DPS'nin merkez ofisi, Türklüğün mü, yoksa masonluğun mu bir mabedi? Masonluğun birçok simgesi ve sembolleri apaçık sırıtmakta karşımızda. Neler mi görmekteyiz?

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

NELER UMDUK, NELER BULDUK?


Bu sefer ön plandaki malum şahıslar beni hiç ilgilendirmiyor, birazcık duvardaki büyük panoya odaklanırsak, açıkçası bünyemize ve iç dünyamıza birçok yabancı elementi görebiliyoruz.

Allah aşkına, Bulgaristan'daki Türklerin,  hak ve özgürlükleriyle ne gibi bir ilişkisi olabilir bu görsel saçmalığın?

DPS'nin merkez ofisi, Türklüğün mü, yoksa masonluğun mu bir mabedi?

Masonluğun birçok simgesi ve sembolleri apaçık sırıtmakta karşımızda. Neler mi görmekteyiz?

Jakin - Boaz Sütunları; Bu iki sütun, masonluğun en temel sembollerindendir. Bunun yanı sıra, mason localarının kesinlikle kullandığı dekorasyon unsurlarındandır. J ve B harflerinin olduğu sütunlar masonluğun kuvvetle tesis, çoğalma ve üreme politikasını ifade etmektedir.

Göz; Masonluğun önemli sembollerinden biri göz, masonların güçlerini ve hakimiyetlerini gösterdikleri bir semboldür. Masonlar için, kendilerine bahşedilen sırları özenle korumaları gerektiğini ve gözün sürekli üzerlerinde olduğunu hatırlatmaktadır.

Yıldız; Beş köşeli ya da altı köşeli yıldızı, masonlar sembolleri olarak benimsemişlerdir. Bu sembol içinde evrenin ulu mimarının remzi olan G harfiyle, yenileşen insanın sembolü olarak görülür. ( Tablodaki yan yana çizilmiş abartılı Haç ve Ayyıldız dikkat çekici ama buradaki Ayyıldız bizim için sadece bir aldatmaca, asıl mesaj başkalarına.)

Güneş ve Ay; Bu semboller, masonluğa karşı olan kişileri dağıtmak ve disiplini sembolize eden sembollerdir. Bunlar, masonlukta önemlidir.  (Kubbelerin bolluğu ve ışıltısı frapan bir şekilde verilmiş. Kubbe ve ışık da birer masonik simgedir.)

Kartal; Masonluktaki en üst derce olan 33. dereceyi sembolize eden kartal, en önemli masonik sembollerden biridir. Amerika Birleşik Devletleri, kartal sembolünü 18. yüzyılda ulusal kuş olarak ilan etmiştir. ( Galiba, Kartal veya Doğan takma isminde tanıdık birisi vardı. Belki de bundan dolayı resimdeki taçlı Kartal "her kesimi kanatlarının altına almış...")

Yedi Kollu Şamdan; Şamdanlar, mason localarındaki kutsal ateştir. Dekoratif bir eşya gibi görünse de, bulunduruldukları ortamda mason hakimiyetini simgeler.

Güvercin: Güvercin figürü masonlar tarafından bir sembol olarak kullanılır ve temsil ettiği anlam şöyle açıklanır: “Güvercin masonlukta Nuh’un habercisinin bir sembolüdür. Eski sembolizmde, güvercin saflığı ve masumiyeti temsil etti.”(Bilen var mı, güvercin, hangi "siyasi partinin simgesiydi?)

Akasya ve Çelenk: Bazı mimari yapılarda, çeşitli ülkelerin armalarında ve paralarında, kimi şirketlerin amblemlerinde akasya dallarından yapılmış çelenklere rastlamak mümkündür. Gerek akasya dalları gerekse bunlardan oluşturulmuş çelenkler Masonik sembollerdir. ( Malum "Türk partisinin" sembollerinden birisi de zeytin yaprağı çelengi. Ama zeytin yaprağı çelengi ile akasya yaprağı çelengi arasında herhangi bir fark oluşmuyor. Araştırabilirsiniz!)

Boynuz; Bu da masonluğun ana simgelerinden. Kolon sütunlarının başlıklarında veya mason mabetlerinde resmedilmiş şekilde bol bol koç ve boynuz görebilirsiniz.

Her şeyin ayan beyan olmuş, şu mason sohbetini bıraksak diyorum. Halbuki,1990 yılının başlarında neler umduk, daha sonrasında ise neler bulduk. Birileri bağrımıza mason boynuzu mu sapladı nedir…

Mümin TOPÇU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN