Vicdanların çağrısı - Mehmet ALEV

Vicdanların çağrısı


 

Yazarlara, topyekun sanatçılara, vicdanları çağrı yaparlar. Çevrenizdeki güzellikleri yazın! Ama, eksiklikleri, kötülükleri görünce de, susmayın! - derler.
 
İşte, bu büyük sorun. Birçok yazar, toplumda ve devlette eğrileri, kötülükleri görünce, yazmışlar, böylelikle de başlarına iş açmışlar, hatta canlarından olmuşlardır...
 
Bulgaristan'da Aleko Konstantinov’u, Nikola Vaptsarov’u hangimiz bilmez. Toplumun acılarını, yolsuzlukları dile getirdikleri için kurşuna dizilmişlerdir. En yeni tarihimizde yazar-şair Kaşif Kapsızov’un kaderi de bu şekilde sonuçlanmıştır.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nde de elli, altmış yıldan beri sağımızda, solumuzda, önümüzde, arkamızda yolsuzlukları dile getirdikleri için, en ilerici kalem ustaları ya katledilmiş, ya da yıllarca demir parmaklıklar arasında kalmışlardır.
 
Sabahattin Ali, Nazım Hikmet, Aziz Nesin ilk akla gelenlerdir.
 
Günümüzde de sahtekarlıklar, dört tarafı almış vermiştir. Dolandırıcılar, gözlerimiz bakarken elimizi kolumuzu bağlayarak, çalıp çarparlar. Onları da mı görmeyelim?! Ya da görmezlikten gelelim!
 
Vicdanlarının çağrılarına kulak veren yazarlar ve sanatçılar, sırtlarını hiçbir güce dayamazlar. Hiçbir siyasi ve parasal güçten, şunu yaz, bunu çiz, anlamında emir almazlar...
 
Biz de elimizden geldiği kadar, yıllardan beri bunu yapmaya çalışıyoruz.
 
Yayınlamış olduğumuz kitaplardan başka, dergilerimizde dil, din, kültür, tarih, ahlak konuları ile yanı sıra, yolsuzlukları, geçimsizlikleri asla görmezlikten gelmemişizdir.
 
Merak edenler, bunları eserlerimizde rahatlıkla bulabilirler...
 
Çalışmalarımızın bir başka yanı da eşimle yaratıcılığımızdaki ortaklıktır. Bu durum, birçoklarını rahatsız etmekte, kıskançlığı ve çekememezliği beraberinde getirmektedir.
 
Bir hayli arkadaş bildiklerimizden yardım, destek beklerken, köstek bulduk.
 
Bu paylaşımları da sizlerin affınıza sığınarak yapıyorum. Saygılar!

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
24Nis

Bir fesin kaderi

14Mar
23Şub
12Şub

CEMRE DÜŞÜŞÜ

31Oca

Benim günüm geliyor...