VADİNİN BAŞ KURTU GÖÇMEN ÇIKTI

Televizyonun 'komplo teorisi' dizilerinden 'Kurtlar Vadisi'   yapımcılarından Sadullah Şentürk, meğer bizim gibi bir göçmen çocuğuymuş. Bu gerçek geçenlerde, kendisinin doğum yeri olan, Eğridere'ye bağlı Tozçalı köyünü ziyaret etmesiyle ortaya çıktı. Herhalde ticari kaygılardan dolayı, şimdiye kadar Sadullah Şentürk'ün doğum yeri olarak Erzurum veya Bursa gösteriliyordu.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

 

VADİNİN BAŞ KURTU GÖÇMEN ÇIKTI

Televizyonun “komplo teorisi” dizilerinden “Kurtlar Vadisi”   yapımcılarından Sadullah Şentürk, meğer bizim gibi bir göçmen çocuğuymuş. Bu gerçek geçenlerde, kendisinin doğum yeri olan, Eğridere'ye bağlı Tozçalı köyünü ziyaret etmesiyle ortaya çıktı.

Herhalde ticari kaygılardan dolayı, şimdiye kadar Sadullah Şentürk'ün doğum yeri olarak Erzurum veya Bursa gösteriliyordu.

Ünlü film yapımcısı yaptığı bu ziyaret esnasında şunları paylaştı;

"Aslında ben, 1972 yılında Tozçalı köyünde doğdum. Üç yaşında ailemle beraber Türkiye'ye göç ettik. Uzun zamandır doğduğum yerleri gezip görmek arzusunu taşıyordum. Rodoplar, yaşamak için gerçekten muhteşem bir dağ..."

Şentürk, genelde televizyon dizileriyle hatırlanan bir yönetmen. 2002’de “Ekmek Teknesi”, 2004’te “Görünmez Adam”, 2007’de “Kurtlar Vadisi Pusu” gibi dizileri yönetti.

2003-2015 tarihleri arasında farklı diziler halinde ve sinema filmleri olarak izleyiciye sunulan Kurtlar Vadisi’nin yönetmenliğini Serdar Akar, Sadullah Şentürk ve Zübeyr Şaşmaz yapmıştır. Yapımcılığını dizinin baş karakteri Polat Alemdar’ı canlandıran Necati Şaşmaz’ın ağabeyi Raci Şaşmaz yaparken; senaristliğini de Osman Sınav üstlenmiştir.

Derin devlet meselelerini el almasından ziyade Kurtlar Vadisi’nin ortaya çıkış konsepti bir mafya dizisi olmasıdır. O sıralarda yeni bitmiş olan Deli Yürek’e alternatif olarak izleyiciye sunulan; fakat Deli Yürek’in biraz daha külhanbeyi tarzından farklı olarak sistemli bir şekilde çalışan, kendi içinde devletini kurmuş, düzenli mafya örgütlenmelerinin anlatıldığı bir dizi olmuştur. Bugün dizinin baş karakteri olan Polat Alemdar da dizinin ilk bölümlerinde bu mafya örgütlenmesini çökertmek üzere içeri bir devlet ajanı olarak sokulan Ali Candan adlı istihbaratçıdır.

Toplumumuz mafya, örgüt, çete, eşkıya gibi gizli kalmış, gün yüzüne çıkmayan ama varlığı ısrarla savunulan oluşumların epey meraklısıdır. Daha elit kısım nasıl İlluminatiyi, Yeni Dünya Düzenini tartışıyorsa halk da bu kahramanlık hikayelerini tartışmaya bayılır.

Hayatında hiç silah veya çatışma görmemiş olanlarımız bile silahlara inanılmaz derecede meraklıdır. Eskiden “at, avrat, silah” olarak tanımlanan üçlü atın yerini araba alması dışında aynen devam etmektedir.

Sonuç olarak; Kurtlar Vadisi en istikrarlı ve kesintisiz dizi olarak Türk televiziyonlarında ve hatta birçok Orta Doğu, Balkan ve Asya televizyonunda yayınlanmaya devam eden, yaptığı hasılat ve topladığı beğeni ile takdiri hak eden bir dizidir.

Aysel MERT

Fotograflar; Güner MERT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN