DOBRO UTRO, HASAN AMCA!

 Eski totaliter devrin, Bulgar ve Türk külhanbeyleri bir olmuşlar ve insanımızı üzmeye devam ediyorlar.  Yahu, siz dalga mı geçiyorsunuz bu milletle? Hey, sizlere sesleniyorum, koca kafalılar!

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

DOBRO UTRO, HASAN AMCA!

   Eski totaliter devrin, Bulgar ve Türk külhanbeyleri bir olmuşlar ve insanımızı üzmeye devam ediyorlar.  Yahu, siz dalga mı geçiyorsunuz bu milletle? Hey, sizlere sesleniyorum, koca kafalılar!

  Güya, daha dört yıl öncesi üç saatlik yayın yapmaya başlayacak olan “Kırcaali Radyosu” için hala Türkçe yayın talebi yokmuş diye bildiriliyor. “Koskoca meclis", hükümet, siyasetçisi ve borazancısı dahili, aylar boyunca aynı  bu radyoyu tartışmadı mı, kararlar alınmadı mı?

  Radyomuzun yayın hayatına başlamasını, bizzat ulusal ve yerel yöneticiler istemiyor, çünkü kendileri çok pısırık ve korkaklar,  insanı anında satan ve gölgesinden korkan cinsten bunlar. Tahminlerime göre, bu tür bir radyo özgürlükten ve bağımsızlıktan yana dem vuracaktır. Sırtköy’den Lütvi amca, "zıııırrr" diye açacak telefonu, ”Alo, Kırcaali Radyosu’mu, “gospodin” Memiş, sen misin, ba aretlik, yahu, baksana şu bizim köyün yolları bir haftadır karla kaplı, damdaki hayvanlar açlıktan telef oldu, şunu bi duyursana..."  ”Ben Kandilka’dan Kadriye Osman,”Alo, Memiş “bırtçet”, köyümüzün gençleri hepsi işsiz, hani bizim parti söz vermişti, kaçtanecik petiletka geçti bea, hala bizim burada ne zavod, ne de “tseh” var..."

   Bizim çakma feodal bozuntuları işte bundan korkuyorlar. Onlar, ne radyo, ne de başka bir medya istiyorlar. Faşizm döneminde, bundan 70 – 80 yıl öncesi, bizim buralarda bilinçli bir şekilde çocukların cahil kalması hedefleniyormuş. Bugün de aynısı değil mi?

   Ana dilde eğitim, başarı grafiği çizeceğine, tepetaklak duvara tosladı. Resmi dilin de ne kadar benimsendiği ortada. Türkçe öğretmenlerimiz örgüt bile kurmuşlar ama öğrenci aramıyorlar ve istemiyorlar. Belli ki, aldıkları talimatlar bu yönde. Lider kisvesine bürünenlerin zihniyeti çürük bir kere.  Bazı dalkavuklar ne kadar güzel Bulgarca konuştuklarıyla övünmekte ama Ana dilimizi kullanırken feci şekilde tökezliyorlar.  Bu zümrelerin Türkçe ders sınıflarını doldurmaya asla bir niyetleri bulunmuyor...

   Kırcaali  Radyosu’nun Türkçe yayınları ne zaman başlayacak? Herhalde, biraz fazlaca palazlanmış yerel derebey ve feodaller, Arda’nın akıntısına kapıldığında. İşte o zaman, “kopçeyi” çevirdiğimizde, kulağımızın pasını şu ses silecek:

“Günaydın, sevgili dinleyicilerim, ben Memiş, Kırcaali Radyosu Türkçe yayınlarından herkese, merhabalar…”

Mümin TOPÇU

 

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN