KULUÇKAYA DİZİLMİŞ YUMURTALAR 

Ahmet Doğan'ın seçim listeleri, kuluçkaya dizilmiş yumurtalar gibi, hepsinin kabuğu beyaz olsa da, içinden çıkan civcivin beyaz mı, kahverengi mi, namuslu bir kişi mi, yoksa hırsızın ve dolandırıcının teki mi olduğunu önceden kestirmek imkânsız. Örneklersek, HÖH eski Burgas milletvekili Nesrin Uzun'un birkaç ciltlik polis dosyası, HÖH listesinden eski Halk Meclisi Başkan Vekili Rumen Biserov'un uluslararası para aklama operasyonları, Bay Sali ismiyle halka inen Romen Mihaylov'un elektrik kaçakçılığı ve başka olaylarla bizim de yüzümüzü kızartmadı mı, rezil olmadık mı?

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

KULUÇKAYA DİZİLMİŞ YUMURTALAR 

Politik sınıfın demokrasiden korktuğu bir ülkede yaşıyoruz.

Politik partilerin yöneticilerinden, meclisten, devlet kurumları yöneticilerinden, polis, özel koruma, bereli komandolar, ordu, trafik polisi ve itfaiyedeki iri yıldızlılar ile bir avuç vurguncu zenginden oluşan Bulgaristan politik sınıfı, demokratik değişimlere ve halk iradesinin toplumda ağırlık kazanmasına kesin karşı olduğunu seçim kanunundaki yeni değişikliklerle bir daha kanıtladı.

Postayla, internet üzerinden, seçim makinesi kullanılarak oy kullanılmayacak.

Bulgarca yazıp okuması olmayanlara oy kullanırken, sandık başında başka bir dilde bilgi verilmeyecek.

Seçmen listeleri muhtarlık ve okullara asılmayacak.

Seçmenler Avrupa Meclisi'ne, Sofya Meclisi'ne, belediye başkanlığına ve muhtarlığa aday gösteremeyecek.

30 yıldan beri olduğu gibi, bir elinde çatal kaşık, ötekinde kalem, kulağında cep telefonu ile sofra başında parti listelerini hazırlamaya devam edecekler.

Liderlerin gösterdiği kişilere oy vermeyenlere zulüm etmeye devam edecekler.

En önemlisi de, seçimlerde oy çuvallarını değiştirenler, 12 500 seçim sandığından 12 500 çuval oy çıkması beklerken, 12 500 paralel oy çuvalını da peşin doldurup, tek nüsha tutanak yazanlar, tesadüfen yakalansalar da, mahkemeye verilemeyecekler.

Bizimkisi işte böyle bir demokrasi!

Ahmet Doğan’ın seçim listeleri, kuluçkaya dizilmiş yumurtalar gibi, hepsinin kabuğu beyaz olsa da, içinden çıkan civcivin beyaz mı, kahverengi mi, namuslu bir kişi mi, yoksa hırsızın ve dolandırıcının teki mi olduğunu önceden kestirmek imkânsız. Örneklersek, HÖH eski Burgas milletvekili Nesrin Uzun’un birkaç ciltlik polis dosyası, HÖH listesinden eski Halk Meclisi Başkan Vekili Rumen Biserov’un uluslararası para aklama operasyonları, Bay Sali ismiyle halka inen Romen Mihaylov’un elektrik kaçakçılığı ve başka olaylarla bizim de yüzümüzü kızartmadı mı, rezil olmadık mı?

Bu kararlar önceden Amerikan Büyük Elçilisi'ne okunmuş ve onay alınmış. HÖH Başkanı Mustafa Karada’yı, F-16 savaş uçaklarına oy verince ve seçim kanunu değişiklikleri konusunda niyetini açıklayınca, ABD Başkanı Donald Trump tarafından, bu ay Kilise avlusunda sabah kahvaltısına davet edildi. Avluya varan Karadayı, herkes içeri giriyor ben de bir bakayım diye kiliseye girmiş. İlk gelenlerin ağzına hapa benzeyen bir beyaz şeker veren zenci papaz, Müslüman Karadayı’nın elini usulca tutmuş, vaftiz ettirmiş, kulağına eğilerek “Sen bize çok yakınsın, gönder çocukların burada okusun, Misisipi ırmağı boyundan, kendine bir çiftlik al! Alışırsın!” demiş. Amerikan Kahvaltısında bir usul vardır. Hani şu Ruslar’da, kadeh dibine kadar bir solukta içilir ya, onlarda da tabağa ne konursa süpürülür. Karadayı'nın kısmetine domuz kulağından yumurtalı bekon düşmüş. Başa gelen çekilir. Bulgaristan Türklerine çoban atanırken, Ahmet Doğan Ruslardan, vodka kadehinde viski içme hakkı talep etmişti. Belli ki, Karadayı’nın aklına bir şey istemek gelmemiş…

Murat RAFET

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN