'Göçmenler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatırasıdır.'

24 Haziran'da Türkiye'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle ilgili, ülkemize göç eden en kalabalık kitle olan Bulgaristan Türkleri olarak, son günlerde bizim üzerimizden oynanmak istenen ucuz siyaset oyunlarını ve algı operasyonlarını kesinlikle reddediyoruz.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

Duyuru

“Göçmenler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatırasıdır."

24 Haziran’da Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle ilgili, ülkemize göç eden en kalabalık kitle olan Bulgaristan Türkleri olarak, son günlerde bizim üzerimizden oynanmak istenen ucuz siyaset oyunlarını ve algı operasyonlarını kesinlikle reddediyoruz.

Zira Bulgaristan’da ve Türkiye’de yaşayan bütün soydaşlarımızın esas aldığı tek muhatap Anavatanımız olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bazı şahısların bazen istem dışı, bazen de kasten yaptıkları hatalarına kırılmış olsak da, üzülsek de, bizler her şeyi sineye çekmesini biliriz, çünkü bu ayıp kesinlikle bize ait değil ve en önemlisi biz yüce Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Bulgaristan'daki Türklerin temsilcileriyiz.

Bu bağlamda çifte vatandaş haklarına sahip bütün hemşerilerimiz, Türkiye’deki tüm siyasi partilere (Bölücü partiler hariç) değişik oranda oy vermektedirler. Demokratik bir ülkede bundan daha doğal başka ne olabilir ki?

Türkiye’de yaşayan bir milyona yakın çifte vatandaşın yüzde 70’i, Bulgaristan seçimlerinde yeni bir umut olarak kurulan DOST Partisi'ni destekledikleri de bir gerçektir. Buna rağmen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Sn. Muharrem İnce’nin Bulgaristan'daki Kırcaali şehrinde sadece DPS/HÖH yanlılarını ziyaret etmesi, yüz binlerce DOST partili seçmen arasında büyük bir infiale ve tepkiye neden olmuştur. Fakat siyasi parti yöneticileri ve siyasetçiler şunu bilmelidir ki; ne ekerlerse sadece onu biçeceklerdir...

Üzülerek ifade etmek isteriz ki, Kırcaali Belediye Başkanı Sn. Hasan Aziz ve ekibinin, Türkiye’de oy kullanma hakları yoktur. Aynı şekilde, DPS/HÖH Genel Başkan Yardımcısı da olan Sn. Hasan Aziz’in fiilen Türkiye siyasetine ve iç işlerine amansızca karışma gayretleri kesinlikle kabul edilemez. Bu gerçek de, Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler tarafından asla göz ardı edilemez ve unutulmaz bir durumdur.

Bizler de DOST Partili olarak, asla ve asla ne sadakati ne de ihaneti unutmayız! Kendi insanlarımızın sağduyusuna güveniyoruz, onların en doğru kararı vereceğine hiç şüphemiz yoktur. Büyük Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Göçmenler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatırasıdır."

Bu duygu ve düşünceler ışığında, 24 Haziran seçimlerinin 82 milyonluk ülkemiz, Türk ve İslam âleminin geleceği için, hayırlara vesile olmasını temenni ederiz!

Bizim için tek Türkiye var, başka bir Türkiye yok!

DOST Partisi Türkiye Temsilcileri

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN