ÜLKÜ VE BAYRAK SEVDALISIYDI

Göçmen camiası, Ali Gürel'i ebediyete uğurladı. Güler yüzlü Ali Agamız, bugün ansızın ve çok erken aramızdan koptu. Bursa'da en çok sevilen dernekçilerden birisiydi. Başkanlık filan yapmadı ama her zaman halkıyla sıcak temas halindeydi. Onun dertlerini, kendisine dert edinmişti.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

ÜLKÜ VE BAYRAK SEVDALISIYDI

Göçmen camiası, Ali Gürel'i ebediyete uğurladı. Güler yüzlü Ali Agamız, bugün ansızın ve çok erken aramızdan koptu.

Bursa'da en çok sevilen dernekçilerden birisiydi. Başkanlık filan yapmadı ama her zaman halkıyla sıcak temas halindeydi. Onun dertlerini, kendisine dert edinmişti.

Belki de bundan dolayı bugün yüzlerce sıradan insanımız, hüzün ve yas içinde cenazesine akın etti ama yönetici sıfatı taşıyanlar yine sınıfta kaldılar, yine kötü bir vefasızlık örneği sergilediler. Halbuki asıl böyle anlarda yöneticilerimiz camiamızla bütünleşmeli ve geleceğin liderleri belirlenmeli...

Ali Gürel, insan, ülkü, bilgi ve bayrak sevdalısıydı. 85'yılı olaylarını protesto amacıyla, İstanbul'da düzenlenen bir miting esnasında, büyük bir bayrakla yüksek bir ağaca tırmanarak, tam altı saat boyunca hiç kımıldamadan orada nöbet tutmuştu. Cebel'de düzenlenen bir 19 Mayıs töreninde ise gün boyunca Al Bayrağımızla meydanda dolaşmıştı.

Bulgaristan'daki Türklerinin tarihçesine merak sarmıştı. Ömrü boyunca bu konuda yazılmış yüzlerce kitap, dergi ve gazeteler biriktirdi. Şimdi evinin bir odasında hiç bir kütüphanede bulamayacağımız tarihi ve kültürel kaynakçaları bizlere miras bıraktı.

Merhum Ali Gürel'in anısı, hafızalardan ve gönüllerden hiç bir zaman silinmeyecek.

Nur içinde yat, Ali Aga! Bayrağın yere düşmeyecek!


Mümin TOPÇU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN