YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR

Balkanlar'ı bize 500 yıl boyunca yurt yapan, Türk kadınının kendisinden başkası değildir. Dolayısıyla konumuz Balkanlar'ı yurt yapanların hikâyesi, son 200 yılı savaşlarla, parçalanmayla anılan bir bölgenin en cefakâr kişilerinin öyküsüdür.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

 

 

 

YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR

   İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAM) işbirliğiyle “I. Uluslararası Balkanlar'da Türk Kadını Sempozyumu” düzenledi.

   Derneğin Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy yaptığı konuşmada şunları belirtti;

"Bilindiği üzere, Türk kadınları, Türk vatanının en azimli, en yurtsever fertleri olmuştur. Gerek cephede gerek cephe gerisindeki kahramanlıkları, gayretleri açıktır. Bugün işte ana hatlarını çizdiğimiz Türk kadını profilini Balkanlar’daki boyutuyla ele alıyoruz. Herkesçe malumdur ki, Türkler arasında “yuvayı dişi kuş yapar” sözü sıkça kullanılır. Yuvayı dişi kuş yaparsa, bir yeri yurt yapan yine kadındır. Balkanlar’ı bize 500 yıl boyunca yurt yapan, Türk kadınının kendisinden başkası değildir. Dolayısıyla konumuz Balkanlar’ı yurt yapanların hikâyesi, son 200 yılı savaşlarla, parçalanmayla anılan bir bölgenin en cefakâr kişilerinin öyküsüdür."

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN