YENİ SAYIMIZ OKUYUCUSUYLA BULUŞMAK İÇİN YOLA ÇIKTI

Yeni sayımızda, özgürlüğün sembolü olan, Cebel'deki anma törenlerine geniş yer verdik. Silistre'nin Bosna köyünde vuku bulan, 1989 yılındaki  isyana değiniyoruz. Siyah beyaz bir fotograftaki sevimli bir çocuğun bugünkü izlerini aramaktayız. Mestanlılı şehidimiz, 16 yaşındaki Mümin'in hatırasını canlandırıyoruz. Şehit göçmen polisimiz Nefize Çetin Özsoy'u  yazdık. Amerikan madalyasını ret eden Türk subayın bir göçmen evladı olduğunu öğrenmiş olduk.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

YENİ SAYIMIZ OKUYUCUSUYLA BULUŞMAK İÇİN YOLA ÇIKTI

Misyon’un üçüncü sayısı okuyucusuyla buluşmak üzere yol çıktı. Yeni sayımızda neler var? Mayıs ayı, Bulgaristan’daki bizim Türk Topluluğumuz için genelde buruk bir sevinç ve huşu içinde geçer. Şehitlerimizin aziz hatırası önünde rahmetle eğiliriz, dua okuruz ve onları derin bir minnet ve şükranla anarız.

Yeni sayımızda, özgürlüğün sembolü olan, Cebel’deki anma törenlerine geniş yer verdik. Silistre’nin Bosna köyünde vuku bulan, 1989 yılındaki  isyana değiniyoruz. Siyah beyaz bir fotograftaki sevimli bir çocuğun bugünkü izlerini aramaktayız. Mestanlılı şehidimiz, 16 yaşındaki Mümin’in hatırasını canlandırıyoruz. Şehit göçmen polisimiz Nefize Çetin Özsoy’u  yazdık. Amerikan madalyasını ret eden Türk subayın bir göçmen evladı olduğunu öğrenmiş olduk. Yine bizden, bir de Nakşibendi Şeyhi çıkmış. Aynı Şeyin, ret etiği Süleymancılar Tarıkatı’nı tanımaya çalıştık. Biraz, Rodoplar’da dağ ve insanın bütünleşmesine değindik. Hatıralardaki Seyit Baba Panayırı’na gittik. Deliorman köylerindeki, Osman Paşa, sevgisine tanıklık ettik. Bizim Darıdereli, ünlü akademisyen Pertev Naili Boratav’ı tanıttık.  Nikola Petkov’un Çiftçi Partisi’nden deputat olan, 95 yaşındaki Ethem Ruhi Balkan’ı Bursa’da bulduk. Halkın sesi köşemizde, kuaför Fatme hanımın yazı dizisi devam etmekte. Şiir sayfamızı doldurduk. Ayrıca öykü ustası Ahmet Türkay, ünlü şairlerimizden İsa Cebeci’nin eserlerini ve kişiliğini irdeledi. Fotograflarla dopdolu bir spor sayfası hazırladık. Bir de, Bulgaristan ekonomisi dosyası açtık…

Gün geçtikçe, köşe yorumcularımız çoğalmakta. Bu sefer, Galip Sertel, Mehmet Alev, Ahmet Türkay, Gürcay Cem, Yusuf Taşkın, Firdevs Büyükateş, İsa Cebeci, Halime Yıldız, Nurten Remzi, Raşit Şükrü ve Mümin Topçu gibi tecrübeli kalemler, güncel konulardaki yorumlarıyla dikkat çekiyor.

Misyon gazetesinin dağıtımı ve satışı, şimdilik abonelik sistemi ve özel kuryeler vasıtasıyla gerçekleşiyor. PTT vasıtasıyla ise, Dünya’nın her köşesine ulaşabiliyoruz. Ayrıca, Türkiye’nin ve Bulgaristan’ın çeşitli bölgelerine, promosyon ve tanıtım amaçlı, bazı sayılarımızı göndermeye devam etmekteyiz. İleride, bölgesel temsilcilik ağımız tamamlandığında, yurt içinde ve yurt dışında, bir çok çeşitli noktada gazetenin satış noktaları da belirlenecek…

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN