MESTANLI  DERNEĞİ COŞTU

Kısa bir zaman diliminde, Mestanlılar Kültür ve  Dayanışma Derneği'nin üç önemli etkinliğine tanıklık ettik. Geçenlerde dernek üyeleri, Ördekli Kültür Merkezi'nin, tarih kokan şık toplantı salonunda, seviyesi yüksek bir kongre gerçekleştirdiler. Başarılı Dernek Başkanı Hasan Öztürk, yeniden başkanlığa seçildi, çünkü kendisinin ve ekibinin özverili çalışmaları sayesinde, daha yeni kurulmuş sayılan bu derneğin,ulaştığı başarılar adeta saymakla bitmiyor. Mestanlı bölgesinde yaşayanlarla, göçmen camiası arasında sıkı bir kardeşlik bağı oluşturulmuş ve artık dernek yetkilileri çok sıkça doğdukları bölgeye gidip gelmeye başlamış. Bir çok kez  dolu ellerle gidilmiş oralara, hep beraber yeni ortak projelere el uzatılmış.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

MESTANLI  DERNEĞİ COŞTU

Kısa bir zaman diliminde, Mestanlılar Kültür ve  Dayanışma Derneği’nin üç önemli etkinliğine tanıklık ettik. Geçenlerde dernek üyeleri, Ördekli Kültür Merkezi’nin, tarih kokan şık toplantı salonunda, seviyesi yüksek bir kongre gerçekleştirdiler.

Başarılı Dernek Başkanı Hasan Öztürk, yeniden başkanlığa seçildi, çünkü kendisinin ve ekibinin özverili çalışmaları sayesinde, daha yeni kurulmuş sayılan bu derneğin,ulaştığı başarılar adeta saymakla bitmiyor.

Mestanlı bölgesinde yaşayanlarla, göçmen camiası arasında sıkı bir kardeşlik bağı oluşturulmuş ve artık dernek yetkilileri çok sıkça doğdukları bölgeye gidip gelmeye başlamış. Bir çok kez  dolu ellerle gidilmiş oralara, hep beraber yeni ortak projelere el uzatılmış.

Son yıllarda, adeta güvenilir bir hemşehri derneği ortaya çıkarılmış. Ağırbaşlılığı ve dürüstlüğü ile tanınan Başkan Hasan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, farklı siyasal ve toplumsal odaklarla geliştirdikleri düzgün ve yaratıcı işbirliği ilişkileri sayesinde, derneğin daha güvenilir ve ileriye dönük, olumlu beklenti ve ümitlerle dolu, gerçek bir sivil toplum kuruluşuna dönüştürmüşler.

Övgülerimiz hiç de boşa değil, çünkü yakın zamanda, Mestanlıların, Bursa’da modern bir kültür ve sosyal tesis kapılarını açacak. Nilüfer’nin Ata Caddesi’nde bulunan bu binanın inşası artık başladı. Maliyeti ise, bir derneğin finansal gücüne göre, tamamen dudak uçurucu – tam 400 000 lira. Demek ki, güçlü bir birlik ve beraberliğin açamayacağı kapılar bulunmuyor…

Bir de Mestanlılar gecesine katıldık. Nezih, şık ve lüks bir ortamdaydı. Bir zamanların gariban Mestanlı köylüleri, artık, zengin sosiyetenin tercih ettiği bir mekanda eğelenip, dostluklarını pekiştirebiliyorlardı. Aslında Mestanlı bölgesi, ezelden beri Türk ruhunun yaşatıldığı ve yüceltildiği bir bölgemizdir. İşte bundan dolayı, totalitarizm esnasında, buranın insanı büyük baskı ve işkencelere maruz kalmıştı. Herkül lakabıyla bilinen, dünyaca ünlü haltercimiz de sadık bir Mestanlı evladıdır. Daha nice ünlü ve güçlü şahsiyetlerimiz çıkmıştır Mestanlı şehrinden. Bunların çoğunu bu düzenlenen gecede görme fırsatı yakaladık. En sonunda ise, İzmir’den gelen en popüler halk ozanımız Hasan Rodoplu’un şarkılarıyla, bizler de, eğlence pistinde coştuk…

Reyhan BAER

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN