KÜÇÜK ÇİFTLİK SAHİPLERİNE HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

Devlet Tarım Fonu, 2014-2020 Kırsal Kesimlerin Kalkınması Programı Çiftlik ve İşletmelerin Geliştirilmesi

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

KÜÇÜK ÇİFTLİK SAHİPLERİNE HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

Devlet Tarım Fonu, 2014-2020 Kırsal Kesimlerin Kalkınması Programı Çiftlik ve İşletmelerin Geliştirilmesi 6. Tedbiri Küçük Çiftliklerin Geliştirilmesi İçin Başlangıç Yardımı 6, 3 Alt tedbiri kapsamında 85 projenin finanse edilmesi konusunda anlaşma sağladı.

Fon’da çalışanlar, küçük çiftliklere ilişkin projelerin onaylanması ve finanse edilmesi üzere anlaşma sağlanmasına yönelik yoğun çalışmalarına devam ediyorlar. Alt tedbir kapsamında başvuruda bulunulan 627 proje önerisine ilişkin yeni denetim çalışmaları yürütülüyor. Denetimler tamamlanınca proje önerileri, finanse edilmesi konusunda anlaşma sağlanması üzere Tarım Fonu il müdürlüklerine gönderilecek.

Hatırlatmak gerekirse, ilk teklif çağrısı kapsamında küçük tarım çiftliklerinin desteklenmesine yönelik projeler için öngörülen leva karşılığında 30 milyon avroluk bütçe alt tedbir için talep edilen mali destek tutarını oldukça aşmaktadır.

Programın Küçük Çiftliklerin Geliştirilmesi İçin Başlangıç Yardımı 6, 3 alt tedbiri ile küçük tarım çiftliklerin ekonomik gelişimi ve güçlendirilmesi, onların modernleştirilmesinin ve teknolojik yenilenmesinin hızlandırılmasının yanı sıra çevre korumasının ve iklim değişikliklerle mücadelenin iyileştirilmesi destekleniyor. Mali destek hibe şeklinde veriliyor ve bununla küçük tarım çiftliklerinin sürdürülebilir gelişimi ve büyümesi amaçlanıyor. Mali destek, proje önerisine ek olarak sunulan iş planının dürüst bir şekilde yerine getirilmesi koşuluyla maksimum 5 yıl için veriliyor.

KH 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN