Spor

Spor Haberleri

ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU HALİL MUTLU EFSANESİ

Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Halil Mutlu ile arkadaşımız Gülşen Ahmetoğlu, başkent Ankara'da görüştü.

NURGÜL SALİMOVA ANTALYA'YA GELİYOR

Ulaştığı bu yüksek başarı, Türk kızı Nurgül Salimova'ya büyükler gruplarında uluslararası çapta bir profesyonel sporcu unvanı kazandırmakta. Genç ve yetenekli satranç ustasının performansını, nisan ayında Antalya'da düzenlenecek olan Avrupa şampiyonasında, Türkiyeli seyirciler de izleme fırsatı bulacak.

Genç satranç ustası, büyük gururumuz Nurgül Salimova, Dünya sıralamasında birinciliğe yükseldi

"Burgaz 64" satranç kulübünün genç üyesi olan 15 yaşındaki Nurgül Salimova, yarıştığı kızlar 16 yaş grubunda, gösterdiği yüksek performansı ile, artık Dünya sıralamasında birinci yere yerleşmiş durumunda. Kadınlar reyting sıralamasında ise 61. yere kadar yükselmiş durumda.

YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR

15 yaşındaki Ayça Halilibrahim, sadece iki aylık bir antrenman sürecinden sonra, iki kez Bulgaristan şampiyonu olan ve spor okulunda eğitim gören rakibini devirerek, 70 kiloda kızlar kategorisinde kupanın yeni sahibi oldu.

TAYYİBE HÜSEYİN YILIN SPORCUSU SEÇİLDİ

Bu yıl Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonlukları kazanan Tayyibe Hüseyin, Bulgaristan'da 2018 yılının en iyi sporcusu seçildi.

BAL-GÖÇ'ÜN BOWLİNG TURNUVASI BÜYÜK HEYECAN YARATTI

Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, her yıl Aralık ayında engelli kardeşlerimiz ile derneğimizin üyelerini bir araya getirerek, farklı ve anlamlı bir spor turnuvası düzenliyoruz.

TAYBE HÜSEYİN ATIK BİR DÜNYA ŞAMPİYONU

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen güreş şampiyonasında, Bulgaristanlı Taybe Hüseyin, Dünya Şampiyonu unvanını kazandı. 62 kilogramda yarışan Taybe, finalde Japon Ökako Kavay'ı 6:2 sonuçla mağlup etmeyi başardı.

EMİRCAN ŞAMPİYON OLDU

Haskovo boks kulübünün sporcusu Emircan Mehmet, Rusya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'ndaki müsabakalarda, 63 kilogramda şampiyon oldu. Genç şampiyonumuzu tebrik ederiz!

OĞLUM MUSTAFA’NIN BÜYÜK AZMİ

Ben eminim ki, Türkiye'deki bir spor kulübü adına yarışmaya başlasa ve orada üniversite eğitimini tamamlamış olsa, daha büyük ve çok daha başarılı bir sporcu olmasına olanaklar sağlanacaktır.

HASAN İSAEV GENÇ GÜREŞÇİLERİ TEBRİK ETTİ

Serbest güreşte Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Hasan İsaev, hala güreşten kopmuş değil.

OSMAN DURALİEV'İN ALTIN KEMERİ AKSEL'İN OLDU

12 yaşındaki sporcuya dünyaca ünlü şampiyon güreşçimiz Osman Duraliev'in sembolik altın kemeri takdim edildi.

SONER TOTO BAŞPEHLİVAN OLDU

Dünyaca ünlü pehlivanımız Koca Yusuf'un anısına, doğduğu Şeytancık (Hitrino) Belediyesi’ne bağlı Karalar (Çerna) köyünde Güreş Turnuvası düzenlendi. Geleneksel hale gelen bu spor etkinliği, bu yıl 6. kez organize edildi.    Turnuvaya Bulgaristan’ın yanı sıra Türkiye ve Makedonya’dan 150 güreşçi katıldı. 29 yaşındaki Behçet Hamit “baş altlarda” birinci olurken, yarışların “Baş Pehlivan” unvanını ise Edineli genç sporcu Soner Toto kazandı.

EN GÜÇLÜ BİLEK AYSU’DA

MASA TENİSİNDE YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR

Ardino (Eğridere) Masa Tenisi Kulübü'nün sporcusu Sidelya Mutlu, kendi yaş grubunda, Cumhuriyet Şampiyonu oldu.

SİZLERİ UNUTMADIK, KALBİMİZDESİNİZ!

 19 Mayıs 1989 yılı olaylarını anma etkinlikleri kapsamında, ünlü futbolcu Hasan Özkan ve Cebel Spor Kulübü'nde görev almış bütün merhum futbolcuların anısına, Bursa merkezli Cebelliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Cebel Belediyesi tarafından düzenlenen gösteri maçı, "Sizleri unutmadık, kalbimizdesiniz! " sloganı altında gerçekleşti.

CEBEL'DE FUTBOL ŞÖLENİ VAR

18 Mayıs günü saat 17'de oynanacak ilk maçta Cebelli veteran futbolcular ve şöhretler karması karşı karşıya gelecek. Bu müsabaka vefat etmiş bütün futbolculara adanmış olacak.

HÜLYA VELİEVA BULGARİSTAN ŞAMPİYONU

Sofya'da düzenlenen kadınlar tenis turnovasının şampiyonu, ünlü sporcularımızdan Hülya Velieva oldu.

TAYİBE HÜSEYİN AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Ünlü güreşçilerimizden Tayibe Hüseyin Avrupa Şampiyonu ünvanını kazandı. Genç sporcumuz Razgrad'ın Mıdrevo köyünde doğup yetişti.

NAİM’İN ARDINDAN…

Sen, Dambalı sırtından yukarı uçarken, sapsarı meşe bayırının sırtı kırmızıya boyandı. Sütlü deresi akmaz oldu. Gökyüzü adeta ikiye yarıldı. Artık sen, erişilmez göklerdesin ve uzaktan bizlere sımsıcak gülümsüyorsun.

Toplam 49 haber.