OĞLUM MUSTAFA'NIN BÜYÜK AZMİ

Ben eminim ki, Türkiye'deki bir spor kulübü adına yarışmaya başlasa ve orada üniversite eğitimini tamamlamış olsa, daha büyük ve çok daha başarılı bir sporcu olmasına olanaklar sağlanacaktır.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

OĞLUM MUSTAFA’NIN BÜYÜK AZMİ

Büyük oğlum Mustafa Mustafa, küçük yaşlardan beri büyük bir azimle ve seve seve atletizm sporu ile uğraşıyor.

İlk resmi yarışmasına 2011 yılında katıldı. Ulusal atletizm şampiyonasının salon yarışlarına katıldı, 400 ve 800 m. koşularında başarı elde etti.2014 yılındaki şampiyonada ise çoklu yarışa katılarak, 10 branşta yarıştı ve üçüncü yerde kaldı. Ertesi yıl kış oyunlarında, hazırsız olmasına rağmen, 800 metreyi 2.04 dakikada koşmayı başardı. Bu yarıştan  sonra antrenmanlarına daha fazla yoğunlaştı ve yaz sezonu yarışmalarında 800 m. (1.59) ve 1500 metrede (4.09) gümüş ve tunç madalyaların sahibi oldu.

Bu zaferlerinden sonra ise Stara Zagora, Filibe, Karnobat, Sofya ve Ruen'de düzenlenen şampiyona ve turnuvalara katıldı. Her yarıştan ödüllerle döndü ve bütün ailemizin gurur kaynağı oldu. Bir anne olarak, ben de her zaman oğlumun başarılarıyla çok gururlanıyorum ve onur duymaktayım. Oğlum, atletizm sayesinde çok güçlü bir iradeye, çalışma azmine ve hırsına büründü. Aynı zamanda derslerinde de her zaman çok başarılı oldu. Bu yıl üniversiteye başladı.

Bir yıl öncesi "Atlet Pomoriye" takımına transfer oldu. Antrenörü de Atanas Atanasov. 2018 yılının başında, 8 000 metre (28:30) yarışlarında yine şampiyon oldu. Bu geçen sezonda bir çok yarışa katıldı ve ödüller kazandı. Şimdiye kadar, çeşitli atletizm yarışlarından 33 madalya ve 3 kupa kazanmış oldu. Ulaştığı şahsi en yüksek dereceleri de şöyle; 400 м - 52,48, 800 м - 1.58, 1500 м - 4.09 ve 5000 м - 16:09.

Oğlum Mustafa, artık daha büyük yarışlara katılmak için hazırlanıyor. Benim bir anne olarak arzum ise, Mustafa'nın spor kariyerine Anavatanımız Türkiye'de devam  etmesidir. Ben eminim ki, Türkiye'deki bir spor kulübü adına yarışmaya başlasa ve orada üniversite eğitimini tamamlamış olsa, daha büyük ve çok daha başarılı bir sporcu olmasına olanaklar sağlanacaktır. Bilindiği gibi, şu an yaşadığımız ülke büyük bir ekonomik burhan ve zorluklar içerisinde. Bizde şu an büyük sporcular yetiştirilmesi hayal bile edilemez...

Sevgi MUSTAFA,

Burgaz

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN