CHP OSMANGAZİ TEŞKİLATININ TAVRI ASLINDA KİMEDİR?

CHP'nin içinde hakim olan bir kitle var. Her ne kadar Emin Balkan, kendi partilerinin adayı olmasa da, Bursa'da açık ara en büyük potansiyele sahip göçmen camiasının güçlenmesini ve etkili olmasını istemeyen bir kitle bu. Çünkü, çok iyi biliyorlar ki, göçmen camiası, kendi içinden güçlü adaylar çıkarırsa, ileride hakimiyetini kaybedecekler. Aynı durum, Yüksel Özkan, aday gösterildiğinde yaşandı. Yüksel Özkan'ın beklenenin altında oy almasının en önemli sebeplerinden biri, Yıldırım ilçe teşkilatının seçimleri sabote etmesi olmuştur.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

CHP OSMANGAZİ TEŞKİLATININ TAVRI ASLINDA KİMEDİR?

Bursa, Osmangazi CHP teşkilatı, son günlerde medyada da yer aldığı gibi, ısrarla kendi adaylarını çıkarmakta diretmekte.

Oysa, genel merkezlerin ittifak anlaşmasına göre, Büyükşehir CHP'ye, İYİ parti'ye de merkez ilçe seçimi konusunda tercih hakkı tanınmıştı.

Nilüfer ilçesi, zaten CHP'nin olduğuna göre, merkez ilçelerden geriye Osmangazi ve Yıldırım kalmakta. Yani, İYİ partinin bu ilçelerden birini tercih etmesi en doğal hakkıdır.

İYİ partinin Büyükşehir adayı Emin Balkan da tercihini Osmangazi'den yana kullandığını açıklamasına ve her iki partinin genel merkezleri tarafından olumlu karşılanmış olmasına rağmen, CHP Osmangazi ilçe teşkilatının ısrarla kendi adaylarını çıkarma çığırtkanlığı yapması aslında neyin işaretidir?

Aslında mesele orasının İYİ partiye bırakılıp bırakılmaması değil.Mesele, İYİ partinin adayında. Mesele, göçmen camiasının güçlü temsilcisi olan Emin Balkan'dır.

CHP'nin içinde hakim olan bir kitle var. Her ne kadar Emin Balkan, kendi partilerinin adayı olmasa da, Bursa'da açık ara en büyük potansiyele sahip göçmen camiasının güçlenmesini ve etkili olmasını istemeyen bir kitle bu.

Çünkü, çok iyi biliyorlar ki, göçmen camiası, kendi içinden güçlü adaylar çıkarırsa, ileride hakimiyetini kaybedecekler. Aynı durum, Yüksel Özkan, aday gösterildiğinde yaşandı. Yüksel Özkan'ın beklenenin altında oy almasının en önemli sebeplerinden biri, Yıldırım ilçe teşkilatının seçimleri sabote etmesi olmuştur.

Yani, şunu demek istiyoruz: CHP'nin içinde belli odakların (aslında sadece CHP içinde değil, diğer partiler için de aynı durum söz konusudur), göçmen camiasını ısrarla siyasetten uzak tutma gayretleri var.

Bunu çok net biliyoruz. Çünkü biliyorlar ki, bu camia aktif olarak siyasete girerse, yerel bazda siyasette hakim olan kitle olacaktır. Bundan dolayı, daha önce Yüksel Özkan'da olduğu gibi, başından beri, Emin Balkan'ın adaylığı, camiamız adına çok önemi bir hamle olduğunu yazdık.

Artık camiamızın insanı siyasette daha aktif olmak zorundadır.

Artık bu büyük ve onurlu camia, kendi kaderini kendi çizmeli.

İşlerini çözmek için onun bunun önünde takla atmak zorunda kalmamalı. Bu takla atma meselesi, iş adamından bürokratına, akademisyeninden, memuruna kadar herkes için geçerlidir.

Bu davranışlar bizim camiamıza yakışmıyor. Artık karar vericiler bizzat bizlerden birileri olmalı. Bunun için fazlasıyla potansiyele sahibiz. Son yıllardaki gelişmelere baktığımızda, bu yönde olumlu gelişmelerin olması, fazlasıyla memnuniyet verici.

Gürçay CEM

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN