Anavatandan uzun dönem ikamet izni için beklenen müjde geldi

08 Ocak 2018, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Uzun Dönem İkamet Tezkeresi sürecinin 08 Ocak 2018 tarihinden itibaren yeniden başladığı bildirildi.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

Anavatandan uzun dönem ikamet izni için beklenen müjde geldi

08 Ocak 2018, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Uzun Dönem İkamet Tezkeresi sürecinin 08 Ocak 2018 tarihinden itibaren yeniden başladığı bildirildi.

Geçtiğimiz aylarda sürenin dolması üzerine, Balkan kökenli göçmen dernekleri tarafından Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na süre uzatımı talebinde bulunulmuştu.

Sayın Başbakan Yardımcısı'nın konuya gösterdiği yakın ilgi ve alaka ile de 16 Ağustos 2017 tarihinde Göç İdarelerine talimat yazısı gönderilerek, Uzun Dönem İkamet Tezkeresi başvuru süresi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatılmıştı.

Fakat sonrasında Göç İdarelerine gelen talimat yazısında, teknik manada başvuruya ilişkin bazı sıkıntıların yaşandığı tespit edilmiş, azınlığın dernekleri tarafından yine gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Bu süreçlerle birlikte Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katkılarıyla yaşanan sıkıntıların çözümü sağlanmıştır. Kasım ayı ortalarında Göç Politikaları Kurulu toplanarak, 31 Aralık 2017 tarihine kadar Türkiye’ye giriş yapmış olan Bulgaistan vatandaşları için Uzun Süreli İkamet verilmesi yönünde aldığı yeni bir kararla bu süreci yeniden başlatmıştır.

08 Ocak 2018 tarihi itibarı ile imzaları tamamlanan yeni genelge ile ilk başvuruda süreleri kaçıranlar için ikinci bir şans doğduğunu ve 31 Aralık 2017 tarihine kadar bir kez dahi olsun Türkiye’ye giriş yapan hemşehrilerimizin randevularını alarak bu fırsatı değerlendirmesi bekleniyor.

Göç İdaresi'nden daha önce alınan ve henüz günü gelmeyen randevular da geçerliliğini koruyacak olup, randevu gününde evraklarını teslim etmek sureti ile başvuru işlemini tamamlayabilecekleri açıklandı.

Bulgaristan Türklerinin başvurup alabileceği Uzun Süreli İkamet İzni başvuruları tüm illerde Göç İdarelerinden alınacak randevu ile gerçekleştirilecek.

Buna bağlı olarak Bulgaristan Türkleri için 08 Ocak 2018 tarihinden itibaren Uzun Dönem İkamet izni başvuruları yeniden başlamıştır.

Başvuru için mevcut geçerli Bulgaristan Pasaportu veya kimliği olanlar ve 31 Aralık 2017’den önce Türkiye’ye giriş yapmış olanlar (Türk soylu olarak ikamet izni almış veya almamış olması fark etmememektedir) www.goc.gov.tr web sitesi üzerinden ikinci bir tebliğe kadar, aldıkları randevu tarihleri daha ileri tarihli olsa bile başvurmaları gerekmektedir. Geçerli pasaportu bulunmayan ile İkamet Tezkeresi sahipleri bizzat illerindeki Göç İdarelerine başvuracaklardır.

Mevcut İkamet Tezkeresi veya Çalışma İzni bulunan Bulgaristan Türkleri de UZUN DÖNEM İKAMET TEZKERESİ için başvurabileceklerdir. Bu başvurularını www.goc.gov.tr e-ikamet sistemi üzerinden geçiş başvurusu yaparak uzun dönem ikametine başvuracaklardır. Mevcut İkamet Tezkeresi bulunmayanlar ise e-ikametten ilk başvuru şeklinde başvurularını yapacaklardır.

TÜRK SOYLULARDAN UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER

1. Başvuru Formu ( Geçerli pasaportu olanlar www.goc.gov.tr adresinden e-ikamet linkinden uzun dönem seçerek müracaat edecek),

2.Başvuru Dilekçesi (EK 2) ( Geçerli pasaport olmayanlar ),

3.Tebligat Formu (EK 3 ),

4.Taahütname (EK 4),

5.Pasaport ve mevcut ikamet teskeresi fotokopisi

6.Varsa Önceki İkamet İzin Belgesi,

7. 4 Adet Biyometrik Fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, Önden yüzü açık, fonu beyaz, Dijital hali genişlik 220, yüksek 290 piksel olmalı),

8.Adli Sicil Belgesi (11 Yaş üzeri olanlar için gereklidir, kendi ülke makamlarından veya Türk adli makamlarından alınabilir),

9. İkamet İzni Kart Bedeli (Vergi Dairesine yatırılacak)

10. Bulgaristan kimlik kartı fotokopisi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN