Uğur Şahin & Özlem Türeci örneği ve aramızdaki çakma Bulgarlar meselesi - Op. Dr. Gürçay CEM

Uğur Şahin & Özlem Türeci örneği ve aramızdaki çakma Bulgarlar meselesi


 

Corona virüsüne karşı ilk aşıyı geliştiren Bionteck'in kurucuları Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'nin resimleri önceki gün Avrupa para birimi  Avronun üzerine basılması önerildi.

Türk asıllı isimlerimiz için kuşkusuz bu büyük bir onur. Bu duruma istinaden daha önce defalarca gündeme gelen başka bir konuyu bir kez daha gündeme getirmek isteriz.

Bulgaristan'da yıkılan komünist rejimin asimilasyon döneminde, Türklerin isimleri değiştirilmiş; ancak totaliter rejimin yıkılmasından sonra isteyen herkes isimlerini tekrar geri almıştı.

Ama bir kısım soyunu inkar edercesine, hala Bulgar isimleri ile dolaşmaya devam etmekte. Bu kanı bozuk tiplerin de gerekçesi: Avrupa'da Türk isimlerine karşı "art niyetin var olması..."

Bu sebeple Uğur Şahin ve Özlem Türeci, bu tür soyunu inkar edenlerin salakça gerekçelerinin doğrularla alakası olmadığını bir defa daha gösterdi.

Zaten bu tür saçma sapan gerekçeler doğru olmadığını yıllarca Avrupa'da yaşayan ve çalışan gurbetçilerimizin oralardaki durumlarından belliydi.

Onların arasında siyasetçisi de, akademisyeni de, iş adamı da, sanatçısı da ve her alanda başarı elde etmiş fazlasıyla Türk kökenli insanımız vardı.

Avrupa ve medeni dünya seni kimliğine göre değil, karakterine göre değerlendirir.

Tabi ki hırsızına ve soysuzuna iyi gözle bakmaz.

Bundan öte, Bulgaristan'da totaliter rejimin yıkılmasından sonra, Avrupa'ya gidip büyük başarılar elde etmiş birçok gururla Türk isimlerini taşıyan kardeşimiz var.

Bu örnekler ortadayken hala bahaneler uyduranlar açıkça genetiği bozuk tiplerden başka bir şey değildir...

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!