Uyduruk ve düzmece platformlar hiç bir işe yaramıyor - Op. Dr. Gürçay CEM

Uyduruk ve düzmece platformlar hiç bir işe yaramıyor


Daha çok seçim süreçlerinde camiamızda değişik platformlar oluşturur. Yıllarca bu tür uyduruk yeni oluşum çabalarına fazlasıyla şahit olduk.

Bunların birbirinden şaşalı isimleri olsa da ortaya çıkan sonuç hiç değişmez. Tek bir platformun bile oluşmasına sebep olan konuda başarı elde ettiğini görmedik. Sebebi de çok basittir. Zaten en başında oluşum ilkeleri itibariyle, bu tür birliktelikler başarısızlığa mahkum olacağı çok belli. Buralarda hep aynı hatalar yapılır.

Bu platformlar birilerin kişisel hırslarını ve beklentilerini karşılamak amaçlı kurulur. Başarısızlığın temeli de burada yatmakta. Yani, sözde belli camiayı temsil etme amaçlı kurulan bu platformlar, sonradan bir de bakıyorsunuz ki, aslında birilerini parlatma ve pazarlama amaçlı kurulmuş. Yani, bu amacın dışında camiamızın beklentileri ve çıkarları için hiç bir şey yok. Yani, toplumsal çıkar değil, kişisel çıkar üzerine kurulduklarından dolayı, bu oluşumların hiçbirinin başarı şansı yoktur, ki böyle bir başarı da elde edilebilmiş değildir...

Bundan dolayı bu tür platformların hiçbir zaman tabanda da karşılıkları olmamıştır zaten.

İnsanımıza inemediklerinden, bu tür platformlar kendi kendilerine, sınırlı kişilerle gelin güvey misali, yemekli ve içmeli cemiyetler düzenleyip, birbirine gaz vermekten öteye geçememiştir hiçbir zaman. Yoksa yanlış anlaşılmasın, yemekli ve içmeli ziyafetlerden bir zarar yok. Maksat bir araya gelmek ve muhabbet ise, bu tür toplantılar biçilmiş kaftandır. Bizim bu etkinliklere hiç bir itirazımız yoktur.

Sadece bu tür platformlar, bu formatlarıyla, kuruluş amaçlarına yönelik beklentileri karşılama ihtimalleri yoktur diyoruz. Yıllarca da hiç bir başarı elde edilememiştir zaten.

Diğer yandan, camiamızın birlik beraberlik içinde hareket etmeye, platform veya benzeri oluşumlar içine girmeye şiddetli ihtiyacı olduğu tartışılmaz bir gerçek.

Ki camiamız ülkemizi yönetecek potansiyele fazlasıyla sahip ve günün birinde bunu başaracaktır; ama bunu başarmak için yöntem ve format bu değil.

Başarıya ulaşmak için ne yapılması gerekiyor?

Onu da açıklarız; ama neydi? Bir musibet bin nasihatten iyidir!

Girdiğimiz seçim sürecinde bir musibet daha yaşansın ve ondan sonra yapılması gerekenleri konuşuruz.

Gerçi, musibetler bini geçti ve hala aynı yöntemler deneniyor. Oysa bu konuda dünyanın en zeki kişilerinden olan Einstein'in mükemmel bir sözü de var:

"Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuç beklemek aptallıktır.. "

Bir sözle, her seçim öncesinde oluşturulan platformların hiç bir işe yaramadığını bakalım ne zaman öğrenecek bizim camia...

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!