Birlik beraberlik mümkün mü - Op. Dr. Gürçay CEM

Birlik beraberlik mümkün mü


Cumhurbaşkanının kongreye gönderilen tebrik mesajını, DPS tarafı hemen propaganda aracı olarak kullanmaya kalkıştı, fakat burada şunun altını çizelim;

Bu mesaj öyle onların anlattığı gibi soydaşlarımızı tekrar birlik beraberlik içinde hareket etmek için, bu partinin çatısı altına toplanması konusunda bir etki yaratmayacaktır.

Öyle DPS çatısı altında birlik beraberlik falan filan bunlar bu saatten sonra olacak işler değil.

Bu partiden kopan seçmen artık ne olursa olsun geri dönmeyecektir, ki bunu defalarca yazmıştık.

Bırakın lehte olmayı, bu mesaj DPS'nin aleyhine olacaktır.

Hatırlanacağı gibi DOST Partisi kurulduğunda, buradaki iktidarla gereğinden fazla haşır neşir olunca, seçmenlerin birçoğu DPS'ye karşı olmalarına rağmen, sırf DOST iktidar yanlısı gibi bir algı oluştuğundan bu partiye destek vermemiş, yine DPS'ye oy vermişlerdi. Hatta bu propaganda o kadar işe yaradı ki, muhalefet parti liderleri bile sırf DOST'un iktidar yanlısı algısından dolayı, gittiler ve inadına DPS'yi desteklediler. Yani, DPS buradan aldığı desteğin azımsanmayacak oranda buradaki iktidar karşıtlığı sayesinde almıştı.

***

Hatırlayacaksınız, Büyükelçi Süleyman Gökçe, görevi esnasında o güne kadar hiç olmadığı ölçüde soydaşlarımızla çok yakından ilgilenmiş ve ülkemiz ile aralarında ciddi köprüler kurmuş bir isim.

Bu durum Balkanlar'da ciddi nüfuz sahibi bir ülke olan Rusya'yı ciddi şekilde rahatsız etmişti, çünkü kendi kontrollerinde olan güya soydaş partisinde eksen kayması yaşanmaya başlamıştı.Bundan dolayıdır ki, DPS Partisinin o dönemin Genel Başkanı Lütvi Mestan görevden alınmıştır. Zira Süleyman Gökçe ile sıkı işbirliği içinde olup ilişkileri geliştirme adına önemli katkılar vermişti. O günlerde düşürülen Rus uçağı, kendisini genel başkanlıktan alınma konusunda sadece bahanesi olmuştur. Yoksa kendisinden duyulan rahatsızlık yeni değildi. Ama Rus uçağın düşürülmesi ve L. Mestan'ın bu konuda Parlamentoda yaptığı konuşmada açıkça ülkemizin yanında yer alması Rusların ayakçılığını yapan partinin onursal başkanının dengesini bozmuş ve olağan kongreyi beklemeden apar topar L. Mestan'ı indirmişti.

Nitekim çok da iyi oldu, çünkü bu hamlesi inanılmaz stratejik hataydı. Böylece DPS'nin ve onursal başkanın Rus maşası olduklarını kimse anlamayacaktı ve bu parti aynen yoğun destek görmeye devam edecekti...

Ama ilahi adaletin sopası yok. Onun yolundan çıkanlara noksan akıl verip böyle ölümcül hatalar yaptırıyor işte. Ve bu gün baktığımızda bir daha asla geri dönmemek üzere DPS seçmeninin yarısından fazlasını kaybettiği görülüyor.

***

Büyükelçimiz, DOST Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan ile neden görüşmek durumunda kaldı? Bu konuda bilgi sahibi olan çok fazla kişi yok. Bu görüşmenin en önemli sebeplerinden biri Kırcaali ziyaretinden sonra Büyükelçiye karşı oluşan büyük tepki olmalı, çünkü bu ziyaret adeta DPS'yi parlatma ziyaretine dönüştürme gayreti içine girmişti. Bu tepkilerden dolayıdır ki Büyükelçi soydaşlarımızın diğer kısmını, yani DPS karşıtı olan kesimin temsilcilerinden biri olan DOST partisi Genel Başkanı ile görüşme gereği duydu. Görüşme planlanandan çok daha uzun, üç saatin üzerinde sürdü ve burada Büyükelçi soydaşlarımızın diğer kısmının da düşüncelerini ve beklentilerini duyma imkanına sahip oldu. Yani olaylar hiç de öyle kendisine anlatıldığı gibi olmadığını net olarak anlamış oldu.

Evet! Soydaşımızın birlik beraberliği son derece önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Ki bu birlik beraberlik bozulmasın diye yıllarca bizzat DPS'ye çok destek de verdik. Ancak DPS düşürülen uçak olayından sonra Rus maşası olduğunu açıkça ülkemize karşı tavır alarak belli edince ipler de kopmuş oldu.

Oradaki soydaşımız ülkemizin bölünmez bir parçasıdır. Soydaşlarımızın asli vazifesi ülkemizin çıkarlarını Balkanlar'da korumaktır. Ülkemiz de aynı şekilde oradaki kardeşlerimize en yoğun şekilde sahip çıkmak zorundadır, ne yazık ki, bu güne kadar bu pek mümkün olmamıştır.

Evet, birlik beraberlik kesinlikle olmazsa olmaz, ki soydaşlarımız bunu eninde sonunda başaracaklardır. Ama önce kimin ne olduğunu herkes görmeli. Herkesin gerçek yüzü zor zamanda belli olur. Bundan dolayı bazen karışıklıklar iyi olur. Herkes herkesi kaç paralık olduğunu görme fırsatı olur.

Bu ortamda birlik beraberlik mümkün mü? Bunun şartları neler? Adres neresi olur?

Bu soruların cevapları ve fazlası hafta sonu.....

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!