BEKLENEN SONUÇLAR VE KAZANILAN İDDİALAR... - Op. Dr. Gürçay CEM

BEKLENEN SONUÇLAR VE KAZANILAN İDDİALAR...


 

BEKLENEN SONUÇLAR VE KAZANILAN İDDİALAR...

13.06.2018 tarihli yazımızda kazanılan zaferin Pirus zaferi olacağını vurgulamıştık. Seçim kampanyası boyunca bunu buradan birçok defa paylaştık ve birileri bizi fantazi yapmakla, hayal kurmakla suçlamıştı.

Tabi sonuçlarla ilgili, beklendiği gibi, tartışmalar devam edecek. Ama şu veya bu şekilde seçimler ilk turda biter demiştik, aynen de bitmiştir. Farklı sonuç bekleyenlere geçmiş olsun!

Arkadaşlar iyi hatırlayacaklar, Ak Parti 300 bulamaz, ancak MHP ile beraber 300 geçer demiştik. Doğru mu “çevirmeci” arkadaşlar? Bu sonuç toplumsal barış için mükemmel bir fırsattır. Mevcut durum devam ediyor ama kimse bundan istifade ederek cadı avı yapmamalı. Yıllardan beri oluşan kutuplaşma ortamından hızla uzaklaşmak lazım. Hatta en iyisi geniş toplumsal mutabakat ile hükümet kurulmalı. Darbe girişiminden sonra oluşan Yeni Kapı ruhu iyi kullanılamadı. Artık kutuplaşmaya son verilip herkesi kucaklamalı iktidar.

İyi Parti kurulduğundan beri başarsız olacağını söyledik durduk, buradan yazılar da paylaştık. Hatta MHP ittifak kurunca, yani bir yerde iktidar olunca, oradan İYİ Parti'ye geçenlerin geri döner dediğimizde arkadaşlar inanmamıştı.

Referandumdan önce başkanlık sisteminden, aslında en zararlı çıkan bunu en çok isteyen çıakacak, diye de yazmıştık.

Çünkü eski sistem olsaydı, milletvekili sayısı açısndan AK Parti seçimlerden çok daha güçlü çıkacaktı. Kaldı ki partili cumhurbaşkanlığı kabul olunca, zaten partinin kontrolü Cumhurbaşkanı'nda olduğunda, başkanlık sistemine gerek kalmadı diye de yazmıştık.

Başından beri sonuçlar hakkında mevcut durum devam edeceğini ısrarla söyledik ama bir çok defa da eldeki malzeme ile teşkilatlardan, bürokrasiye radikal değişikliğe gidilip oralarda görev yapan vasat adamları, kaliteli bilgili insanlarla değişitrilmezse, dönemi bitiremez de demiştik...

Seçimlerin yerel sonuçları hakkında ayrıntılı başka yazılar da yazacağız ama sadece bir konuyu hatırlatalım: İlgili arkadaşlara kaç defa söyledik, listeler dengesiz yapıldı ve hele şu Suriyeliyi listelere koymak vahim bir hata diye.

Tam kırk kişi ile çevirmesine iddiaya girmiştik iş ilk turda biter diye. Tek başıma kırk kişi ile iddiaya girdik de, arkadaşlar çıkıp da şimdi işimiz çıktı ,Bulgaristan’a gitmek zorunda kaldık da , akraba hastalandı, şehir dışına çıkmak zorunda kaldık da, gibi kimsenin bahane uydurmasını istemiyorum. Kırk kişiyi yarın Yılmaz’ın kahvesinin önünde, koltuk altlarında birer kuzu ile hazırolda olmasını bekliyorum. Bütün eş dostlar kırk gün kırk gece sürecek ziyafete davetlidir.

Söylenecek ve tartışılacak çok şey var da, bunları ileriki zamanda daha çok tartışma vaktimiz olacak. Her zaman ısrarla vurguladığımız gibi biz olayları kendi açımızdan, camiamız açısından değerlendirmeliyiz. Biz kendi sorunlarımız ve çıkarlarımız üzerine yoğunlaşmalıyız. Camia olarak ileriye dönük, kısa orta ve uzun vadeli stratejileri geliştirmek zorundayız. Zira bu seçimlerle ilgili tartışmalar daha çok su kaldıracak ve mevcut durum her türlü yeni gelişmelere açıktır.

Bundan dolayı biz şimdiden her türlü gelişmeye hazır olmak zorundayız. Önceliğimiz bu olmalı. Koltuk sevdası peşinde koşanlar gayretlerini öncelikle bu yöne çevirmeli. Yoksa camiayı değil, de kendi menfaatlerini ön planda tuttukları gibi bir durum ortaya çıkar ki, sonra bunun altından kalkamazlar.

Ne demişti Martin Luther King; "Birlikte kardeş gibi yaşamayı öğrenmeliyiz Yoksa birlikte aptal gibi öleceğiz..."

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!