На Велизар Енчев му се привиждат пируващи в Анкара - Mümin TOPÇU

На Велизар Енчев му се привиждат пируващи в Анкара


 
По повод искането на ПП-ДБ 24 май да бъде обявен за национален празник, Българската общественост отново се раздели на два различни полюса.
Сега по националните медии на страната могат да се видят най - яростни и жлъчни коментари по тази тема.
Обаче най - бясно на идеята се противопостави докторът по международно право Велизар Енчев. Бившят журналист от СКАТ, депутат и настоящ преподавател в Софийският университет направи доста злъчен и провокативен коментар.
Същият този Велизар Енчев, по време на една своя предизборна обиколка в Кърджалийско беше се изказал, че е в състояние да посочи гнездото на Турското разузнаване в града...
 Явно предварително беше разбрал, че в Кърджалийско с подобни популистични и неверни изявления няма да получи никакви гласове.
Така и стана, но да се върнем към новото изявление на Велизар Енчев, с което направо стана за резил и истинско посметище.

Велизар Енчев:

В Анкара вече пируват - в ход е евтаназия на Трети март в Булгаристан. Властващата десница ревизира историята в духа на евроатлантизма и неосманизма

"ДБ и ПП предлагат конституционни промени, в които водещото безумие е Трети март да не е национален празник и да се замести от 24 май...

Умнокрасивите вече получили подкрепата на ГЕРБ (които отдавна предлагат това) и ДПС (които по понятни причини са най-щастливи от ревизията на Трети март). В духа на новото време съвсем на място ще е бул. "Цар Освободител" да стане НАТО, а столичните улици на руски генерали (ген. Скобелев, ген. Тотлебен, ген. Гурко) да се окичат с имената на Столтенберг, Зеленски и Байдън.

А щом Трети март 1878-а е толкова черна дата за десницата, която завинаги трябва да се заличи от историческата памет, тогава по-добре да приемат евроатлантическия контрапункт на Сан Стефано. Което означава само едно - да обявят Берлинския конгрес през същата година за рождена дата на Третата българска държава.

И защо да не почетат с по една улица и тримата ни „благодетели“ на политкоректния конгрес, хвърлили в коша русофилския Санстефански договор – Бисмарк, Дизраели и граф Андраши?

В Сан Стефано не ни дадоха Бяло море, но НАТО вече ни дари с излаз на "Три морета".

Апропо, след новината за евтаназията на Трети март в Булгаристан в Анкара вече пируват. И кое ли родно хюмне пак ще поиска паметник за падналите на Шипка турски войници? А може и ново политкоректно име на върха, в духа на евроатлантизма и неоосманизма - вместо генерал Столетов... Сюлейман паша..."

От написаното е видно, че според Велизар Енчев в Анкара вече пирували и в ход е евтаназията на Трети март в Булгаристан.
Ние пък от своя страна, не видяхме в столицата на Република Турция никакви пируващи и никакви гюбеци...
Без туй Турските медии не обръщат някакво особено внимание и не бдят тъй зорко за събитията в България.
Докато Българските медии пък ежедневно бълват разни небивалици и измислици по адрес на Турция.
А що се отнася до думата “евтаназия,” тя има Гръцки произход и означава добра, хубава смърт...
С днешна дата, в Турция никой не желае лошото на България, нито евтаназията на Трети март или пък нещо друго.
Тук на дневен ред стои проблемът който създава България на водачите на Турските ТИР' ве, като не им издава своевременно визи и по този начин се ощетява местната икономика.
Велизар Енчев, имаш ли да кажеш нещо по тази злободневна тема?
Нямаш, разбира се! 
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI