БНР, вреди! - Mümin TOPÇU

БНР, вреди!


Пораженията и раните, които нанесе опита за преврат от страна на Гюленисткото терористично движение в Турция още не са утихнали, но в противовес на всичко това, БНР продължава да излъчва предавания, съдържащи злостни клевети и измислици спрямо Турция.

Сякаш все още живеем в ерата на студената воѝна и държавното БНР продължава старата си порочна практика непрестанно да оклеветява съседа си.

През изминалата седмица бяхме писали как един привърженик на организацията на Фетуллах Гюлен, пред микрофоните на същото радио съвсем спокойно изципваше купища лъжи спрямо Турция, напълно заблуждавайки аудиторята.

След този нескопосан репортаж, Посланикът на Република Турция в София Аѝлин Секизкюк написа протестно писмо до ръковотството на радиото, след което веднага последва подмяна на заглавието на репортажа, но самото съдържание не бе пипнато...

След въпросното провокативно предаване, последва ново спорно предаване, отново злепоставящо Турция.

Този път пред микрофона бе изведен, изгнаникът в Швеция, който дълги години беше главен редактор на изданията на Фетуллах Гюлен в Турция. Обвиненият в тероризъм изгнаник в момента е издирван в Турция. Странно бе, че преводачът коѝто беше ангажиран, също е познат като Ф. Гюленджия.  

Видно е, че при всеки угоден случай, американските храненици в София не пропускат случай да не се възползват да оклеветяват Турция с безброѝните си лъжи.

БНР, поради каква причина прави тези провокативни предавания?

Това радио, какви проблеми има с Турция?

В крайна сметка, въпросната медия не е ли държавно радио?

БНР, открито вреди на междусъседските ни отношения...

YAZIYI PAYLAŞ!