Nasıl bir pişkinliktir bu hal - Mümin TOPÇU

Nasıl bir pişkinliktir bu hal


İnsan dediğin bazen beşer şaşar, yani yanılabilir; fakat pişkinliğe bürünüp de, bu beşer şaşarlık huyundan tezel vazgeçmezse, işte o zaman bütün topluma zarar vermeye başlar.

Burada pişkin ekmekten veya kabaktan bahsetmiyorum, daha ziyade aramızda dolaşan yüzsüzler ordusuna seslenmek istiyorum. Ballandıra ballandıra yanlışa sürekli doğru diyenler; sahte ilahlara tapanlar; topluma hiç bir faydası olmayan zübükler söz konusu...

Bu son seçim arefesinde yine bir sürü pişkin ve topal çekirge fırladı sahneye. Daldan dala konan cinsten bunlar, hep tanıdık simalar ve tutarsız manevraları.

Bir önceki seçimde statükocuya karşı sahte duruş sergileyen, bu sefer statükonun ağa babasıyla sarmaş dolaş gezinen yüzsüzlerden ve fırıldaklardan dem vuruyorum. Kendisi ne halt isterse yesin, ama halkımızı yanlış bilgilendirmeye ve yönlendirmeye kalkışması ise kötü bir vukuattır.

Bütün bunlar, sadece şahsi kâr amacı güden tipik bezirganlar. Eskiden Yahudiler böyle derlermiş, şimdi ise gerçek bir Türk evladı gibi davranmayanlara bu kulpu takabiliriz.

Bizler döngele muşmula, üveze de havaz deriz. Satılmışa ve pişkin soytarıya da yaramaz insan deriz. Pişkinlik desen onda, zenginlik desen onda. Sanmayın ki zenginliğini alın terinle kazanmış birisi

Sürekli karşımıza takım elbiseyle çıkıyor, havasından yanına yaklaşılmıyor. Mübarek, sanki Yalova Valisi, ya da bizim Uludağ'ı kendisi yaratmış; ama takım elbiseyle dolaşması adam olduğu demek değildir; çünkü herifin okuryazarlığı bile kusurlu ve yetersiz.

Ayol, sen o zaman, kendini nasıl bizim toplumun önderi olarak ilan edebiliyorsun? Senin sayende tek bir kazanımız olmadı ki!

Şimdi bir de başımıza bir sürü kanaat önderi dikildi. Sizleri kim belirledi ve seçti ki, yahu? Sizler misiniz Balkanlar'ın en akil insanları?

Demek ki, sürekli bizim topluma dışarıdan birileri nasihatte bulunacak, bize ayar çekecek ve bizi yönetecek. Çüüüş, bre!

Halbuki, bizim toplumdaki pozitif ve ezici potensiyal, başka kimsede yoktur. Lütfen, her şeyi oldu bittiye getirmeyiniz!

Kötü bir davranışa, ya da söze aldırmayan pişkinoğlu yüzsüz, nadaslama dalıyor her ortama, adeta kurtuluş yok ondan.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev de sadece birkaç ay öncesine kadar  pek bir Putinci ve Rusofildi. Hatta, bir zamanlar ne olduğu belirsiz ve bizim başımıza diktikleri birisi vardı, hani bize, sınırımızı ihlal eden Rus uçağını düşürdüğümüz için dil uzatıyordu. Şimdilerde bizim beslediğimiz "tilki"  ise herhalde ne yapacağını  bilmiyordur.

Geçen gün Mistır Radev ve avanesi artık avroatlantik olduklarını, Putin'in ise bir zalim katil olduğunu ilan ettiler.

Tipik bir pişkinlik örneği.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI