А какво да кажем за БНР? Да го отминем с мълчание! - Mümin TOPÇU

А какво да кажем за БНР? Да го отминем с мълчание!


Бил е родом някъде из Делиормана.

Лично не го познавам, само съм чел и слушал негови злостни коментари срещу Турция.

Красив блондин, прилича на Aмериканец, но е Tурчин...

Преди е работел към вестник Заман, сега изписва продължението му.

От време на време го канят по някои Български медии, където обикновено с пенеста уста "разгромява" Турция, като по най-мръснишки начин зловослови по неин адрес.

Питам се, какво лошо е видял от своя ана ватан? Ами нищо лошо не го е сполетяло...

С напълно промитa кратуна е.

Първо са го погалили имамите на Фетош, после пък здравата са го напудрили янките.

Тази сутрин по БНР оневиняваше Сирийската терористка и се опитваше да манипулира неосведомените Българи, вменявайки им, че Турската държава сама е възривила бомбата на улица Истиклял...

Тъпако, всичко можеш да напишеш, но недей да злорадстваш над невинните жертви на тероризма. Бъди малко мъж!

Цял свят научи истината за Алхам Албасхир, а единствено ти се преструваш на по-умен даже от Алберт Айнщайн.

Всичко това едвали си заслужава за пачка Американски долари, миришещи на човешка кръв...

А какво да кажем за БНР?

Да го отминем с мълчание, понеже рекламирайки лицето на тероризма, единствено вреди на България, a и на достлука...

ПП: Споделяме с вас текста на откритото писмо, изпратено от посланик Айлин Секизкьок до ръководството на БНР по повод злополучната публикация на Българското национално радио относно жестокия терористичен акт в Истанбул:

Г-н Милен Митев

Генерален директор на БНР

София, 15 ноември 2022 г.

Уважаеми г-н Митев,

Пиша Ви това писмо по повод подлото терористично нападение, извършено от терористичната групировка РКК на 13 ноември 2022 г. срещу цивилното население в гр. Истанбул.

Бих искала да изразя дълбокото си разочарование от публикацията със заглавие „Има мнения, че атентатът в Истанбул може да е организиран от турската държава“, публикувана в сайта на БНР на 14 ноември. Някои от терористите, извършили това коварно нападение, бяха заловени от силите за сигурност, веднага след атаката. Показанията на задържаните, както и събраните доказателства по случая показват, че извършителят на този акт е терористичната организация PKK. В продължение на 40 години, тази организация, включена в списъка на терористичните организации на Европейския съюз, осъществи множество нападения в страната ни, отнемайки живота на десетки хиляди цивилни граждани.

Болката на турския народ не е отминала и е огромна. Националното радио на България (БНР) предпочете да даде изява на провокация, непочиваща на никакви доказателства, на лице, служещо на друга терористична организация, сякаш в страната не е останало друго компетентно име, чието мнение относно атаката да бъде потърсено. Това няма нищо общо с журналистиката. Това е атака срещу Турция. Мехмет Юмер е лице, представляващо медийния филиал на терористичната организация FETÖ в България.

Дори и хората, изразяващи най-критично мнение към турското правителство, не биха използвали такива грозни, нечовешки и неморални изрази, които този човек употребява. Онези, които се опитват да разпространяват подобни изопачени идеи чрез медии, които са се хванали на въдицата подобно на вас, са терористични организации като PKK, FETÖ и ISIS, врагове на турския народ и държава. От деня, в който пристигнах в България, видях само обич към Турция и огромно приятелство към мен. Веднага след терористичната атака получихме послания за солидарност от всички официални институции и всички слоеве на обществото.

Трябва да разберете, че с подобни публикации БНР обслужва кръгове, насочени срещу турско-българското приятелство, за което положихме много усилия. Колкото и да се опитват, няма да успеят. Разумното очакване предполага медия със статут на българско национално радио да подхожда с повече внимание и деликатност по подобни чувствителни теми.

Изказвам най-добрите си пожелания към Вашите слушатели,

Айлин Секизкьок, Посланик на Република Турция

София

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Mar

Ah zalim Solingen, ah!

25Mar
09Mar
05Mar
01Mar