България първа протегна приятелска ръка - Mümin TOPÇU

България първа протегна приятелска ръка


Човешката трагедия, разиграла се след двете земетресения в Република Турция е твърде голяма и трудно описуема.

Цяла Турция се вдигна на крака и притече на помощ на бедстващото население в десетте големи области, където живеят над 13 милиона души.

Тези редове пиша 80 часа след земетресението, при което загинаха над 13 000 души и са ранени над 63 000 души. Очаква се броят на загиналите да бъде много повече.

Вече четвърти ден хиляди тирове пренасят помощи, която трудно може да достигне до всеки пострадал, а по въздух и море се пренасят спасителните екипи, приждащи от страната и цял свят.

Трагедията е много голяма, говорим за територия по-голяма от територията на България. Плюс това има много разрушени пътища и транспортни коридори.

Няма как да сте подготвени за подобна трагедия, но въпреки това мога да кажа, че Турция за сега се справя добре със спасителнате операции.

На мястото на разрушените от труса сгради ще се построят нови, но за съжаление, броят на жертвите продължава да расте.

Сред изцелниците от България може да се каже, че няма много жертви и пострадали, понеже те предимно живеят в западните райони на страната, но в земетръсната зона също работят и живеят доста нашенски изцелници. Предполага се, че сред тях също има загинали, но точната им бройка за сега не се знае.

Накрая специално искам да изразя своето задоволство и радоста на десетки хиляди наши изцелници, че България първа протегна приятелска ръка и изпрати помощ на пострадалото население в Турция.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI