Bizden bir nane olmaz... - Mümin TOPÇU

Bizden bir nane olmaz...


Memlekette, uyanış süreci öncülerine gün bile hasredilmiş, her zaman olduğu gibi, bu günde sadece bizim gelmiş geçmiş büyük ve değerli Türk asıllı aydınlarımıza yer bulunamıyor.

İllaki, yabancıları, genellikle düşmanlarımızı kanonlaştıracağız ve ikonlaştıracağız; fakat bunu yapmaya biz asla mecbur değiliz.

Hangi sebebpten dolayı, kendi boynumuza gönüllü olarak asimilasyon ilmiğini geçirleim ki?

Buna asla mecbur değiliz! Bizim Türklük bilincimiz tamamen yok edilecekse, bu şekildeki bir entegrasyona ne gerek var ki?

Günümüzün bazı kıytırık aydın geçinenleri ise bugün ha bire bizden olmayanların önünde diz çöküp, resmen aptallıklarını ispatlıyorlar.

Dün akşam Cumhuriyet resepsiyonunda boy gösterip, gülücükler dağıtanlar, bugün şerefli ecdadımız Osmanlının düşmanlarını favorize etmekteler.

Zaten, bu ülkede bir azınlık toplumu olarak, kendimizi fazlalık, yetersiz ve değersiz olarak hissetmemiz için birileri elinden geleni yapmaya devam ediyor.

Ne yazık ki, bu uğurda kendi içimizden çıkanlar, bizlere en büyük zararı vermekteler...

Günümüzün yaşam şartlarında, kimse onlara gidiniz ve mutlaka papazın sakalını öpünüz demiyor, bunu yapmaya mecbur bırakılmıyorlar; fakat bu sabah sosyal medyada biraz göz gezdirdiğimde gördüm ki, aramızda ne kadar bir isim yapmış şahıs varsa, adeta tümü kendi toplumunu inkar edercesine, küçümsercesine ve tamamen göz ardı ederek, yabancı hayranlığını dile getirmekteler...

Evet, hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız, severiz ve sayarız memleketimizi; fakat bizler üvey evlat muamelesi gördüğümüz müddetçe; kimliğimiz, benliğimiz ve kültürümüz yok sayıldıkça, ne gibi eşit ve özgür vatandaşlık duygularına kapılabiliriz?

Kendi öz etnik kimliğinden ve kültüründen utananların boy aynasına bakıyorum.

Kimileri parti liderliğinden basbayağı besleniyor;

başkalarımeclis koridorlarını, kafası kesilmiş horoz gibi aşındırmakta;

bazıları muhtarlık koltuğunu sultanlık ilan etmiş durumda;

diğerleri haksız yere inanılmaz büyük servet sahibi olmuşlar;

 tabi ki, bunların peşinden koşturan bir sürü şuursuz şırfıntının ve tipi bozuk yalakanın cabası...

Her haltı yer bu bizim yardakçı, liyakatsiz ve kula kulluk eden kırolar ve Kezbanlar.

İşte bundan dolayı bizden bir nane olmaz...

YAZIYI PAYLAŞ!