SAÇMA SAPAN TARTIŞMALAR

Küçük konuları tartışmak yerine, büyük projeler üzerinde beyin fırtınası yapsak daha hayırlı olacaktır diye düşünüyorum. Şu an gördüğüm kadarıyla, halen eski Bulgaristan zihniyetiyle düşünüp, bunu dillendiriyor bazı büyüklerim, küçükleri de peşlerine takmışlar. Çünkü başka türlü düşündüğünü iddia eden, örnek alacağı birileri halen çıkmıyor ve yok.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

SAÇMA SAPAN TARTIŞMALAR

Bir toplum olarak, aynı şeyler ve kısır çekişmeler üzerine odaklanmış durumdayız. Filanca bize şu kulpu taktı, falanca böyle demiş. Biliyorlar bizim yumuşak karnımızı, çünkü bazı konularda çok duyarlı ve hassasız...

Bırakalım artık bu verimsiz tarz konuşma ve tartışmaları. Bu konular hep olacak ve bize bir şey kazandırmayacak, sadece oyalayacak. Meydan, bunca eleştirdiğimiz ajana ve şopara kalacak gene…

Bu küçük konuları tartışmak yerine, büyük projeler üzerinde beyin fırtınası yapsak daha hayırlı olacaktır diye düşünüyorum. Şu an gördüğüm kadarıyla, halen eski Bulgaristan zihniyetiyle düşünüp, bunu dillendiriyor bazı büyüklerim, küçükleri de peşlerine takmışlar. Çünkü başka türlü düşündüğünü iddia eden, örnek alacağı birileri halen çıkmıyor ve yok.

Türkiye siyasetini, Bulgaristan'da yetişip, o kafa yapısıyla eleştiremeyeceğimizi gördük. Buranın siyasetinde eleştiriyi veya katkıyı, Türkiye sisteminde yetişmiş ve yoğrulmuş gençlerle yapabilirsiniz. Büyükler olarak da onlara danışmanlık sağlayabilirsiniz.

Bu ülkede birlik ve güçlü solursak, Bulgaristan'da ve Balkanlar'da her türlü baskıyı, işi ve aklınıza gelebilecek her türlü faaliyeti, sivil toplum kuruluşları sayesinde yürütebilirsiniz.

Buradan izlediğim kadarıyla, bizim gibi gençlerin örnek alacakları Balkanlı lider niteliğinde olabilecek olanlar bir elin beş parmağını  geçmiyor. Varsa da, bazılarından korkulduğu için karalanıyorlar.

Düşünen ve strateji geliştirebilen insanlarla birlikte olmak varken, saçma sapan tartışmalar niye ki? Tartışan değil, üreten ve düşünen kişilerle birlikte olmak ümidiyle!

Aşkın MESUT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

BUNLARA DA BAKIN