KATAR KONUSU NEDİR?

Gelişmeler Türkiye'deki İslamcı çevreleri tedirgin ediyor. Çünkü birçok dernek ve vakıf örgütlenmesinin arkasında Katar'ın Londra görmüş emirinin parası var. Türkiye'nin Katar'da askeri üssü bulunması nedeniyle devlet refleksi gösterip Katar Emirliği'nin yanında yer alması ilk akla gelen. Benim aklıma gelen ise Katar'a yönelik yaptırımları asıl hedefin Londra olduğu. İngiltere'de peş peşe yaşanan terör saldırılarını iyi okuyun.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

KATAR KONUSU NEDİR?

 

Suudi Arabistan Katar’ı militan grupları desteklemek ve onların ideolojisini yaymakla suçlamakla kalmadı, Yemen’de Katar ile yaptığı işbirliğinin, Katar’ın “El Kaide, IŞİD ve isyancı militanlara” destek vermesi yüzünden sona erdiğini açıkladı.

Suudi Arabistan’dan sonra Bahreyn, Mısır ve BAE’de, Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurdu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ülkenin milli güvenliği için Katar ile tüm diplomatik ilişkilerin kesildiği, deniz ve hava sınırlarının da kapatıldığı bildirilirken, “Doha’nın açık ve gizli gerçekleştirdiği ciddi ihlaller, terör örgütlerini barındırarak teröre destek vermesi, basın yayın organlarında terör örgütlerinin propagandasını yapması, Katif ilindeki İran bağlantılı terör eylemlerini desteklemesi, aşırıları barındırması, Yemen’deki Husi militanları desteklemesi sonrasında Suudi Arabistan’ın bu kararları almak durumunda kaldığı” belirtildi.

Katar’la diplomatik ilişkilerini kesen bir diğer ülke Yemen oldu. Karara gerekçe olarak Katar’ın Husi milislere destek vermesi gösterildi. Son olaraksa Libya, Katar’la diplomatik ilişkilerini kestiğini açıkladı. Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, 2014 yılında, Katar’ı iç işlerine karışmakla suçlamış ve diplomatik ilişkilerini kesmişti. Gelişmeler Türkiye’deki İslamcı çevreleri tedirgin ediyor. Çünkü birçok dernek ve vakıf örgütlenmesinin arkasında Katar’ın Londra görmüş emirinin parası var. Türkiye’nin Katar’da askeri üssü bulunması nedeniyle devlet refleksi gösterip Katar Emirliği’nin yanında yer alması ilk akla gelen. Benim aklıma gelen ise Katar’a yönelik yaptırımları asıl hedefin Londra olduğu. İngiltere’de peş peşe yaşanan terör saldırılarını iyi okuyun.

Ömür ÇELİKDÖNMEZ,

Ankara

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN