DOST BİRLİĞİ'NİN YARDIM PAKETLERİNE NEDEN EL KONULDU

DOST Birliğinin Bulgaristan'da 26 Mart tarihinde yapılacak olan genel seçimlerden sonra, yoksullara dağıtılmak amacıyla

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

DOST BİRLİĞİ'NİN YARDIM PAKETLERİNE NEDEN EL KONULDU

DOST Birliğinin Bulgaristan’da 26 Mart tarihinde yapılacak olan genel seçimlerden sonra, yoksullara dağıtılmak amacıyla hazırlattığı yardım paketlerine polis tarafından el konulması, bölge halkı arasında şaşkınlık yarattı.

Bilindiği gibi, geçen Pazar günü, “DOST Birliği oy satın alıyor” gerekçesiyle, Kırcaali’deki bir toptancı deposunda 400 yardım paketine el konulmuştu.

Akabinde DOST Birliği Kırcaali temsilcisi Raşit Raşit, paketlerin 26 Mart seçimlerinden sonra dağıtılacağını, Kırcaali polisinin daha suç oluşmadan, kendilerini suçlu ilan ettiği gerekçesiyle, Kırcaali savcılığına şikayet dilekçesi vermiştir.

Bu olayın çok garip yanları vardır…

Bu paketlerin, eski rejim yanlısı HÖH/D(p)S yandaşı olan, çevresine “DOST Birliğine oy vermeyin!” diyen Kasim Mestan’ın sahibi olduğu bir toptancı deposunda hazırlanıyor olması…

DOST Birliği mensupları, her ne kadar iyi niyetleriyle fakirlere seçimlerden sonra dağıtılmak üzere, yardım paketleri siparişi vermiş olsalar da, burada kendilerine karşı suç unsuru yaratılmak istendiği de apaçık ortada.

Şimdi rakip parti yandaşları, önyargılı davranıp, “Paketler seçimlerden önce dağıtılacaktı” diyebilirler. Ancak öyle de olsa, paketler hazırlanma aşamasındadır, bunların ne zaman dağıtılacağını kimse tahmin edemez.

Bu şuna benziyor:

Bankadan büyük miktarda para çektiniz. Kırcaali polisi sizi, oy satın almak için para çektiğiniz gerekçesiyle tutuklayarak, suç duyurusunda bulunabilir.

Suçluluğu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur!

Ancak HÖH/D(p)S yandaşı basının, diğer rakip partilerin ve Kırcaali polisinin, önümüzdeki seçimlerde DOST Birliğinin başarısını engellemek için yaptıkları işbirliği manidardır!

Durmuş ARDA,

Kırcaali

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN