BULGARİSTAN AB BAŞKANI OLUYOR

Bulgaristan'ın Avrupa Birliği (AB) Bakanı Lilyana Pavlova, 'Türkiye olağanüstü önemli bir ortağımız, kanaatimizce Türkiye ile aramızda iyi komşuluk, dostane ilişkilerimiz var, Türkiye'yi böyle bir komşu olarak görüyoruz.' dedi. Pavlova, AB'nin gelecek yılın ilk yarısında dönem başkanlığını üstlenecek Bulgaristan'ın, Batı Balkanlar'ın entegrasyonuna destek vereceğini bildirdi.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

BULGARİSTAN AB BAŞKANI OLUYOR


Bulgaristan’ın Avrupa Birliği (AB) Bakanı Lilyana Pavlova, “Türkiye olağanüstü önemli bir ortağımız, kanaatimizce Türkiye ile aramızda iyi komşuluk, dostane ilişkilerimiz var, Türkiye’yi böyle bir komşu olarak görüyoruz.” dedi. Pavlova, AB’nin gelecek yılın ilk yarısında dönem başkanlığını üstlenecek Bulgaristan’ın, Batı Balkanlar’ın entegrasyonuna destek vereceğini bildirdi. Balkanlar’daki ülkelerin hepsinin AB yolunda, kendine özgü güzergahtan ilerlediğini kaydeden Pavlova, “Bulgaristan, ‘Balkanlar odaklı’ dönem başkanlığı yaparak, Avrupa’nın bu coğrafyadaki ortaklarına gerekli desteği vermesini sağlayacak.” ifadesini kullandı. Pavlova, Türkiye-Bulgaristan ilişkileriyle ilgili de “Türkiye olağanüstü önemli bir ortağımız, kanaatimizce Türkiye ile aramızda iyi komşuluk, dostane ilişkilerimiz var, Türkiye’yi böyle bir komşu olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Lilyana Pavlova, Türkiye’nin AB statüsünün “anlaşılabilir nedenlerden dolayı daha özel olduğuna” işaret ederek, “Her ülkenin kendi statüsü var, kendi gelişim seviyesine sahip. Tüm ülkeleri şimdiden analiz ederek aynı kefeye koyamayız, ayrı ayrı çalışmalar olacak.Türkiye gündemimizde yer alacak. Türkiye ile ikili alanda, göç dalgasıyla baş edilmesi konusunda çalışıyoruz. Bu alandaki iş birliğimiz için minnettarız. Başbakanımız Boyko Borisov’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi başarılı sonuç verdi. Türkiye ile göç ve güvenlik alanındaki ortak çalışmalarımız, AB’nin geleceğiyle ilgili görüşmelerin bir parçası olarak gündemimizde yer alacak.”

Lilyana Pavlova, Bulgaristan’ın AB Dönem Başkanlığı için 1 500 kişilik bir kadro oluşturduğunu ve 75 milyon avroluk bütçe ayırdığını söyledi. Bulgaristan’ın dönem başkanlığı, 4 Ocak 2018’de, ülkenin başkenti Sofya’da düzenlenecek konserle başlayacak.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN