100 000 OY İNSANIMIZA UMUT AŞILADI

HÖH'ün eridiği doğru. Ancak Dost Birliğİ'ni bölücü olmakla suçlamak büyük haksızlık bence. Dost Birliği'ne oy veren insanların çoğu siyasetten ümidini kesen insanlardı. Dost Birliği insanlara umut aşıladığı için, 100 000 oy aldı.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

100 000 OY; İNSANIMIZA UMUT AŞILADI

İyisiyle kötüsüyle bir seçim atlattık. Herkes daha iyi bir gelecek arzusuyla elinden geleni yaptı. Sonuç çeşitli bakış açılarıyla değerlendirilebilir elbette. Ben kendi adıma bardağın dolu tarafından bakmayı tercih ediyorum.

Baraj aşılamamış olabilir ama 2012 yılında Hürriyet ve Şeref Halk Partisi ile başlayan kıvılcım bugün Dost Birliği ile büyüdü.

Haksızlıklara, yanlışlara itiraz eden insanlarımızın sesi daha çok duyuldu. Artık daha çok insanımız itirazını dile getirebiliyor. İki partinin yaptığı koalisyon, insanlarımızı gerçek demokrasi uğruna bir araya getirerek, mücadele etme umudu aşıladı.

2012 yılında bir adım atıldı, 2017 yılında bir sıçrama yaşandı.

Bu çok önemli çünkü şunun bilinmesi lazım ki, Dost Birliği bu seçimde aslında Bulgar derin devletine karşı mücadele verdi ve nihayetinde barajın aşılamamasında aynı derin devletin müdahaleleri belirleyici oldu.

HÖH'ün eridiği doğru. Ancak Dost Birliğİ'ni bölücü olmakla suçlamak büyük haksızlık bence. Dost Birliği'ne oy veren insanların çoğu siyasetten ümidini kesen insanlardı. Dost Birliği insanlara umut aşıladığı için, 100 000 oy aldı.

HÖH'ten Dost Birliği'ne kayan oylar, benim tahminimce alınan oyların yarısından daha azdır. Belki de, HÖH, aslında seçmenini büyük oranda GERB'e kaptırdı. Hatta, bazı seçmenini küstürerek, sandığa getiremedi bence. Kısacası HÖH'ün erimesinin sebebi Dost Birliği değil tamamen, kendi yanlış politikaları ve yönetimindeki yanlış insanlardır. Çünkü HÖH ilk defa bugün oy kaybetmedi. Yıllardan bu yana, her seçimde zaten yavaş yavaş eriyen bir HÖH gerçeği var.

Bulgaristan Türkleri için, Dost Birliği'nin meclise girmesi elbette hayırlı olacaktı.

En azından rekabet olacak, HÖH'ün karşısında bir rakip olması bu partinin halkın yararına daha fazla çalışmasına vesile olacaktı.

Ancak bu sonuç, Dost Birliği'ni pes etmeyi değil, ileride daha hırslı çalışmaya teşvik edecektir.

Özellikle yerel seçimler, çok daha önemli bir hedef olarak belirlenmeli.

Yerel seçimlerde kazanılacak muhtarlık ve belediye başkanlıkları, bir sonraki parlamento seçimlerinin kazanılmasında anahtar rol oynayacaktır.

Çünkü, halka doğrudan hizmet etmenin ve halkla en yakın temas kurmanın yolu yerel yönetimlerden geçer.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri, farklı bir statüde geçtiği için oradaki sonuçları bu seçimlerle karşılaştırmak doğru bir değerlendirme yapmaya engel olur. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile parlamento seçimlerinin sonuçlarının karşılaştırılması gibi bir hataya düşülmeden, gerçeksi ve serin kanlı bir değerlendirme yapmak, ilerisi için daha doğru olacaktır.

Nihayetinde, iyisiyle kötüsüyle bir seçim geride kaldı.

Şimdi çürük yumurtalardan arınma, eksikleri ve yanlışları değerlendirip, doğruyu bulma yolunda adım atma zamanıdır.

Herkes şapkasını önüne koyup nerede eksik kalındığını, ne konuda hatalar yapıldığını düşünecektir elbette.

Ancak bu süreçte kendisinden, ailesinden fedakarlık yaparak, canla başla başarının peşinde koşan ve menfaat beklemeden, elinden geleni ardına koymayan bütün gönül dostlarına teşekkür etmek gerek. Daha detaylı bir değerlendirme yapabilirim, ancak ben özellikle bu dava uğruna emek sarf eden herkese, şahsım adına teşekkür etmek istiyorum.

Günah keçisi bulmak işin kolay yanı, önemli olan bu davaya gönül veren insanları hiç küstürmeden, dostluğu devam ettirebilmek ve daha fazla insanı bu harekete katabilmektir.

O nedenle şimdi kavga zamanı değil, "nasıl daha iyisi yapılabilir" sorusunu sorma sorma zamanıdır.

Özcan ŞİMŞEK

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN