ПАСИВНОСТТА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ

„Време е всеки да поеме своята политическа отговорност. Ако и след това заседание на Националния съвет продължи демонстративното неизпълнение на основни уставни задължения, НС е задължен по Устав да търси политическа отговорност. Това се отнася за всеки член на ръководен орган на партията, в това число се отнася и до председателя и неговите заместници.', категоричен бе г-н Местан.  

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

ВРЕМЕ Е ЗА АКТИВНА РАБОТА.

ПАСИВНОСТТА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ДОСТ.

Това е основното заключение от проведеното на 14.07. 2018 г. в хотел „Чиирите“, местност „Чиирите“, гр. Пловдив заседание на Националния съвет на партия ДОСТ. Членовете на Националния съвет /НС/ с единодушие гласуваха вот на доверие за Председателя на партията г-н Лютви Местан и за всички членове на ръководството, които за периода от последното заседание работиха активно за изграждане на партийните структури и проведоха множество срещи с избирателите във всички райони на страната.

 

На заседанието бе отправена силна, но градивна критика към всички членове на Изпълнителния и Националния съвет на партията, които след парламентарните избори заеха пасивна изчаквателна позиция.

 

Председателят на ДОСТ се съгласи, че пасивността е най-големия враг на партията, но същевременно подчерта, че това събрание има за цел не да бъде против когото и да е, а преследва позитивна цел – ДОСТ да се консолидира и да посрещне предстоящите политически предизвикателства във възможно най-добра кондиция.

„Време е всеки да поеме своята политическа отговорност. Ако и след това заседание на Националния съвет продължи демонстративното неизпълнение на основни уставни задължения, НС е задължен по Устав да търси политическа отговорност. Това се отнася за всеки член на ръководен орган на партията, в това число се отнася и до председателя и неговите заместници.“, категоричен бе г-н Местан.  

Той направи подробен анализ на актуалната политическа ситуация в страната и постави силен акцент върху необходимостта от започване на активен диалог между всички центристки и десни политически сили, непредставени в българския парламент. „Целта е изграждане на алтернатива не само на днешния порочен модел управление, но и на цялата порочна политическа система, представена в 44-то Народно събрание. Със своите над 100 000 избиратели и най-вече с потенциала, който притежава, ДОСТ е с мощен демократичен ресурс. Той не трябва да се пропилява, нито да се подценява от наши потенциални партньори, заради негативния образ, изграждан упорито от националсоциалистическата пропаганда.“, заяви г-н Местан.

Националният съвет със специално решение даде мандат на Изпълнителния съвет на ДОСТ за водене на активен диалог с всички центристки и десни политически сили, които споделят необходимостта България да се развива категорично като евроатлантическа държава.

Националният съвет взе много важни организационни решения. Съгласно Устава бе попълнен състава на Изпълнителния съвет с четирима нови членове – г-н Ахмед Юсеин, г-жа Бедрие Търмазова-Исмаил, г-ца Фахрие Мурад и г-н Себахтин Ахмед.

Освен това, Националният съвет съгласно Устава избра и координатори за различни области, сред които е и политическият затворник г-н Неджметин Хак, който пое политическата отговорност не само за Добрич, но и за Североизточна България.

Във връзка с 30-годишнината от Майските събития, които ще се отбелязват догодина, Националният съвет на ДОСТ инициира идея за изграждане на Мемориал на човешкото достойнство и на съпротивата срещу комунистическия режим в град Джебел.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN