ДПС се превърна в емблема на срама

Вие, господа превърнахте тази идея в емблема на СРАМА не само за Българските мюсюлмани, но и за цялата страна. Трансформатори на тези идеи бяха хората, които влязоха по цървули в политиката и за десетина години станаха мултимилионери! Не ни е страх да ви назовем и по имена! И това ще последва скоро. Толкова години плашите хората с етнически конфликт, насаждате страх от повторен възродителен процес, а не разбрахте едно - че вие не сте гарант, а заплаха за етническия мир в страната.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

ДПС се превърна в емблема на срама

До господин Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ, ЦОБ и Парламентарна група на Движение за Права и Свободи

Господа,

ДПС е продукт на политическата реалност в началото на 1990 година и в създаването му участваха безкористно много хора от всички слоеве на обществото.

Митът за 04.01.1990 Варна, където група политически и криминални затворници са пили кафе и създали ДПС е меко казано несъстоятелен.

Всичко тръгна от Кърджали, помашките райони в Западните Родопи и Асеновград.

В резултат на много сбирки и събрания първо се учредиха местните структури в Южна България и след месец - два в Северна. Централните органи се учредиха много по късно - чак на Учредителната Конференция.

В първите 4-5 месеца хиляди ентусиазирани хора масово се вливаха в ДПС, като през май 1990 в Южна България вече имахме регистрирани над 80 000 членове и около 20 000 в Северна. Бяхме в политическа еуфория и работихме много, без никакви облаги, единствено знаейки че създаваме нещо много важно. Единици са били знаещите тогава, че това е може би първия инженерен политически проект на бившата ДС. Затова, първо от редиците на Движението за Права и Свободи деликатно бяха изолирани и отстранени интелигентните и будни учредители, които бяха почнали да надушват дългата ръка на службите.

С времето, постепенно се наложиха кадри, които да са верни не на каузата, а на лидера!

Висшия състав на ръководството на ДПС е типичен образец за вярна дружина към лидера. Достатъчно е да погледнем кои са 19 те членове на Централното Оперативно Бюро по региони и лични качества.

Ние учредихме ДПС с ясната идея тя да служи и защитава правата на всички български граждани. Водещ наш мотив беше демократичното начало. Но, уви!

Вие, господа превърнахте тази идея в емблема на СРАМА не само за Българските мюсюлмани, но и за цялата страна. Трансформатори на тези идеи бяха хората, които влязоха по цървули в политиката и за десетина години станаха мултимилионери! Не ни е страх да ви назовем и по имена! И това ще последва скоро.

Толкова години плашите хората с етнически конфликт, насаждате страх от повторен възродителен процес, а не разбрахте едно - че вие не сте гарант, а заплаха за етническия мир в страната.

Но времената се менят. Идва ново поколение, които не вярват на празни обещания или заплахи!

Призоваваме Ви за бързи вътрешни реформи, като явно корумпираните ви кадри бъдат предадени на прокуратурата и се изчисти имиджа на партията!

В противен случай нашите хора, които години наред са ви избирали там, знаят как да ви бият шута!!!

Господа, ВЪРНЕТЕ НИ НАШЕТО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ ОБРАТНО!!!

19.03.2019

Адвокат Мюмюн Йълмаз и група Учредители

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN