NE OLDU ŞİMDİ? CEBEL DERNEĞİ BİR KEZ DAHA YİNE YENİDEN HAKLI ÇIKTI MI?
Bulgaristan’da soydaşlarımızı temsil ettiği iddiası ile faaliyet gösteren DPS, kendi içinde bölünmeye gitti.
Partinin kurucu genel başkanı Ahmet Doğan’ın yanında yer alanlar ve yenilikçi kanadı temsil eden Delyan Peevski.
Bu bölünmeye neden gidildiği konusunda tekrar yazmaya gerek yok.
Bu konularda ve çok daha fazlası hakkında onlarca değil, yüzlerce defa yazdık.
Daha bu bölünme yaşanmadan ve parti içinde en küçük bir anlaşmazlık bile yaşanmamışken, bunun olacağını ve nihayetinde Delyan Peevski'in galip geleceğini herkesten önce açık ve net olarak sadece biz yazmıştık.
Bugüne geldiğimizde öngörülerimiz bire bir gerçekleştiğine herkes şahit oldu.
Ancak bir ara bu öngörülerimiz nedeniyle, Bursa'daki diğer STK’lar, burada siyaset yapan kişiler, bürokraside üst makamlarda görev yapanlar ve bazı çevreler tarafından eleştirilmiştik.
O günlerde, bu arkadaşlardan bir çoğuna nedenleriyle beraber neden haklı çıkacağımızı anlatmıştık.
Hatta Ahmet Doğan’ın yanında yer alan, orada üst düzeyde aktif siyaset yapan makam sahibi siyasilere de söylemiştik üstüne basa basa, bu hakikatleri.
İleride de siyaset yapmaya devam etmek istiyorlarsa pozisyonlarını gözden geçirmeleri gerektiğini açık ve net olarak anlatmıştık kendilerine
Ve bugün baktığımızda, bunların pozisyon değişikliğine gittiğini görüyoruz.
Ve yine bugün baktığımızda, bir zamanlar bizi tenkit eden STK, siyasetçi ve bürokratlar da aynen Peevski’nin yanında yer alanlarla yan yanalar…
Bu bizim için sadece malumun ilamından başka bir şey değil.
Her zaman olduğu gibi bir kez daha haklı çıkmamızdan başka bir şey değil.
Olayın, soydaşlarımızı temsil edilme noktasına gelirsek o ayrı konu.
Bizim bu konudaki düşüncelerimizde bir değişiklik yok.
Bu konuda öncülük etmesi gerekenler, buradaki karar vericilerin olduğunu defalarca paylaşmıştık.
Ama asıl mesele biz STK’lara düşmekte olduğunu ve bu konularda siyaset yapıcılara asıl bizim kılavuzluk etmemiz gerektiğini de defalarca vurguladık ve tekrar etmeye gerek yok.
Ancak bunun için, etkili sonuçlar alabilmemiz için, öncelikle kendi aramızda belli şartları oluşturmamız gerektiğini de tekrar söylemeye gerek yok.
Bu olmadığı sürece, herkes yıllardan beri olduğu gibi, kendi çapında bol bol boş nutuklar atar, o kadar.
Olan da gariban soydaşımıza olmaya devam eder…