Her yerden dışlanmış, düşük profilli birinden medet umar hale düşmek nasıl bir acizliktir?
Hayatın içinde böyle örnekler de vardır. Rakiplerine karşı zayıf düşenler, her türlü hileli yollara başvurur onların önünü kesmek için.
Bu yollardan biri her türlü iftira ve çirkefliktir. Aklı selim, karakterli kişiler, bu tür işlere girmez, bu çirkefliklere alet olmaz.
Ama her zaman beş kuruş için, bu işi yapacak elemanlar bulunur. Bunlar genelde, rüşvet, şantaj, zimmete para geçirme gibi fiillerden dolayı her yerden atılmış tiplerdir.
Bu tür düşük profilli elemanlar kullanırlar, rakiplerinden çekinenler.
Ama bu yöntemlere başvuranlar her zaman kaybeden tarafta olduklarını nasıl anlayamazlar. Hayret!
Bunların ekibinde, bu kadar basit hakikati kavrayabilecek yüksek IQ’ya sahip kimse de mi yok, diye düşünmeden edemiyor insan.
Bunun dışında birileri çıkıp, bu kimsenin adam yerine koymadığı ezik profilli tipe yazı yazdıran hakkında, nasıl kaçakçılıktan kovuşturmaya maruz kaldığını, asıl kendilerinin Peevski ile temasa geçmek için defalarca onun adamlarının peşinden koştukları gibi yazılar yazsa o zaman ne olacak?
Ki bunlar, şu ezik profillinin yazdığı gibi, iddia ve iftiradan ibaret de değil. Jandarma tutanakları, görüntüler, belgelerle ve şahitlerle sabit.
Yapılan çirkefliklere karşı birileri, bu iftiraları attıran hakkında bunları paylaşsa o zaman ne olacak?
Bunlara gerek var mı? Camdan evin varsa komşuna taş atmayacaksın.
Birbirine çamur atarak kimse bir yere varamaz. Camia olarak bundan dolayı yerimizde sayıp duruyoruz. Kaldı ki eninde sonunda gerçekler her zaman ortaya çıkar, her zaman doğru ve dürüst olanlar kazanır.
Bu, İlahi adaletin şaşmaz düzenidir...