Soysuzlar bizi yok etmeye çalıştılar. - Ali AYAZMALI

Soysuzlar bizi yok etmeye çalıştılar.


Değerli hemşehrilerim, bir o kadar da çok sevdiğim aziz dava arkadaşlarım!

Başta Batı Trakya da olmak üzere, bilinen örgütlerimizin ve derneklerimizin çatıları pek kolay oluşmadı. Bunu bilmemizde yarar vardır.

Daha doğrusu, bu günlere hiç kolay gelinmedi.

Yunanlılar tarafından, Lozan'dan günümüze kadar işgal edilen ve engellerin önü ardına çıkarılan her türlü zorluk bir çırpıda aşılmadı...

Bizden önceleri mücadele veren atalarımız, Türklüğümüzü bile inkâr eden Yunanlılara ve hükümetlere hiç taviz vermeden, haklı bildikleri hukuk yollarını denediler.

Sarp yollar ve keskin dönemeçler, imkansız görünen geçitlerin geçilmesini denediler.

Batı Trakyalı atalarımız, aştıkları yokuşlarda susadık; ama susmadık dediler...

Yunanlının ateş çemberi içinde olmalarına rağmen, bugün de Türklük için ölümüne de olsa, taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz...

Batı Trakya ve 12. Adalar'da çok zor şartlar altında yaşamaya mahkûm edilen Türk milliyetçiliğini yaşatmak için, atalarımızın vermiş olduğu mücadeleyi biz de gönüllü olarak vermeye devam edeceğiz.

Ülküsüz Türk olmaz!

Dünyanın çeşitli ülkelerinde olsak da, milliyetçiliğimizi iyi ve güzel yaşatmak için, ülkücülük sevdamız için hep büyük bedel ödemişizdir. Bundan sonrada bedeller öderiz...

29 Ocak, olaylarının acılı günlerini asla unutmadık...

Ocak günlerinde, silahlı polis zoruyla, kurşunla, bizleri pes ettireceklerini sandılar. Demir çubuklarla, kendi vatandaşları olduğumuz insanımıza saldırılarını asla unutmadık.

Yüzlerce insanımız yaralandı, dövüldü ve işkence gördü; ama yine de başaramadılar.

Hesap ettikleri insanlık dışı uygulamalarını boşa çıkardık.

Yunan oyunları ile Türklük yolumuzdan çevirmeyi deneseler de, Gümülcine Meydanı'nda bir sonuç alamayacaklarını gördüler.

Her zaman Yunanın ölümcül tehditlerine hedef olduk.

Bildiklerimizden ödün istediler. Asla vermedik.

Yunan polisinin ve şom ağızlı, küfürbaz palikaryanın zalimane davranışlarına karşı dimdik, kol kola yürüdük ve hiç taviz vermedik.

Suçlandık, mağdur olduk.

Ne var ki; Greec denen bu soysuzlar bizi yok etmeye çalıştılar.

Yüzbinlerin üzerinde bulunan bizler, o gün bugündür hala taviz vermeden, bilinçli olarak doğru bildiğimiz Türklük yolunda yürümeye devam ediyoruz...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
08Haz
03Mar
19Ara

Kahvemizi beraberce yudumluyoruz

12Ekm
27Eyl