VELEV Kİ BİRLEŞME OLDU!!!

Velev ki birleşme oldu ve parlamentoya 38 değil , 40 değil, 50 milletvekili ile girildi. Ne olacak peki? Mevcut zihniyet ve anlayış ile hiç bir şey...

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

VELEV Kİ BİRLEŞME OLDU!!!

Birleşme neden isteniyor?

Soydaşımızın haklarını, dilimizi, dinimizi daha etkili şekilde korumak için. Deniyor ki, Soydaşımız daha fazla milletvekili ile temsil edilirse, haklarını daha iyi savunabilecek. Tamam !

Velev ki birleşme oldu ve parlamentoya 38 değil , 40 değil, 50 milletvekili ile girildi. Ne olacak peki? Mevcut zihniyet ve anlayış ile hiç bir şey...

Yaklaşık otuz yıldır bu yönde tek bir adım atılmaması bir yana, eski partinin başındaki zatın görevi tam tersi oluyor; bizim varlığımızı oradan yok etmek olan bir anlayış ile Soydaşların çıkarlarına çaba sarf edileceğine inanan enayi var mı?

Burada önemli olan kaç kişi ile temsil edileceğiniz değil, önemli olan NİYETTİR.

Soydaşımızın haklarını, çıkarlarını, dilini, dinini, kısaca oradaki varlığını korumak için bir niyet var mı? Otuz yıldır olmadığı görüldü. Otuz yıldır sadece göstermelik, dost alış verişte görsün misali, güya Soydaşlarımızın lehine bir kaç göstermelik girişimde bulunuldu ve o kadar...

Ne Soydaşın hakları korundu, ne de Soydaşımızın yoğun olarak ikamet ettiği bölgelere istihdam yaratacak yatırımlara öncülük edildi. Tam tersi, bırakın öncülük etmeyi, oralara yatırım yapmak isteyenlerden, partiye bağış adı altında, adeta şirket ortağı olacak boyutlarda, haraç alınmaya kalkışıldı. Bundan dolayı bizim bölgelere yatırım yapmak isteyen birçok iş adamı geri çekilmek zorunda kaldı. Sadece arkalarında hükümet desteği olan “Şişecam” ve “Teklas” gibi güçlü şirketler varlığını devam ettirebildi.

Oysa bunlar Soydaşımızın çıkarlarını gerçekten önemseyen bir parti olsaydı, oralara yatırım yapılmasına öncülük eder, her türlü desteği verirdi.F azla söze gerek yok.

Bu anlattıklarımızı, bizzat kendileri yaşayanlar ne demek istediğimizi çok iyi anlamıştır. Bütün bu gerçekler ortadayken, mesele milletvekili sayısında değil, niyettedir. Yani bu birleşmeden her hangi olumlu bir sonuç elde edilemeyecekse, neden yapılsın ki?

Gürçay CEM

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN