ÜLKEMİZİ KÜRESEL SAHNEDE TEMSİL EDECEK KİŞİYİ SEÇECEĞİZ

Dr. Gürsel Dönmez bir Bulgaristan göçmeni, kendisi Cebel'in köylerinde doğma ve büyüme. 7 Haziran 2015 seçiminde AK Parti Bursa listesi 11. sırasındaydı ve seçilemedi. Şimdi Başbakanlık'ta Başmüşavir görevinde. Yaklaşan seçimlerle ilgili ne gibi görüşler paylaşmakta?

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

ÜLKEMİZİ KÜRESEL SAHNEDE TEMSİL EDECEK KİŞİYİ SEÇECEĞİZ

    Dr. Gürsel Dönmez bir Bulgaristan göçmeni, kendisi Cebel'in köylerinde doğma ve büyüme. 7 Haziran 2015 seçiminde AK Parti Bursa listesi 11. sırasındaydı ve seçilemedi. Şimdi Başbakanlık'ta Başmüşavir görevinde. Yaklaşan seçimlerle ilgili ne gibi görüşler paylaşmakta;

   “24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçimi Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Kulağa klişe gibi gelebilir ama gerçekten ‘yeni bir dönem’ başlayacak. Milletvekilleri açısından bakarsak, şu husus öne çıkıyor: Yeni sistemde partiler genel dengelerden çok yerel temsili önemseyecekleri için şehirlerin meclisteki temsili daha güçlü olacak. Bu demokrasinin tabana dayanması ve yayılması açısından olumlu. Yeni sistemde TBMM, ‘yasama erki’ olarak daha net bir pozisyon sahibi oluyor. Cumhurbaşkanlığı açısından bakarsak, yepyeni bir durum ortaya çıkıyor. Yeni sistemde Devlet ve Hükümet işlerini yürütecek kişiyi seçiyoruz. Önemli olan şu: Ülkemizi küresel sahnede temsil edecek kişiyi seçeceğiz. Kamuoyu bu noktanın maalesef çok farkında değil. Seçeceğimiz Cumhurbaşkanı; Trump, Putin, Merkel, May, Macron gibi güçlü liderlerle muhatap olacağı için tüm dünya seçimleri yüksek dikkatle izliyor. Bölgesel ve küresel sorunların daha da artacağını görüyoruz. İrade ve seçim bize ait. Küresel sahnede zayıf kalacak birini seçersek, sonuçlarına da hep beraber katlanacağız demektir. Küresel sorunlar var ve bölgesel olarak da zor sürece giriyoruz. Yolumuz keskin virajlarla dolu. Acemi bir kaptan lüksümüz yok. Olay bu kadar basit. Bu seçimlerde demokratik yarışa aday adayı olarak şahsen katılmıyoruz ama siyasi adresimiz elbette belli."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN