SILA YOLU DERT YOLU

Bulgar Polisleri tarafından durdurulduk. 40 yaşları civarında olan Bulgar Polisi, radara yakalandığımızı iddia ederek aracın evraklarını isteyip, oğlumu polis aracına götürdü. Bizlerinde araçtan çıkmasına müsaade etmediler. Biz araçtan polislerle oğlumun konuşmasını izlemek zorunda kaldık. Bulgar polisi sık sık elindeki copu sallayıp, yüksek sesle bağırıyordu. 5-10 dakika sonra oğlum gelerek, Bulgar polisinin'Ya 500 Euro verirsiniz, ya da sizi Sofya'da mahkemeye çıkartırız. Mahkemeye çıkana kadarda hepinizi nezarethanede 24 saat hücrede tutarız!' dediğini iletti.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

SILA YOLU DERT YOLU

Tatillerini Türkiye’de geçirmek üzere kara yoluyla Türkiye’ye giden Avrupalı Türklerin, AB üyesi Bulgaristan’da yaşadıkları sorunlar bitmiyor.

Dört haftalık tatillerini memleketleri Emirdağ'da geçirdikten sonra Belçika'nın Gent şehrine dönen Rukiye K. ve çocukları Bulgaristan’dan geçtiklerine pişman olduklarını söylediler.

Rukiye K. Bulgaristan'da başından geçen talihsiz olayı bu şekilde anlatıyor; "Tatilimizi bitirip, Bulgaristan üzerinden yaşadığımız Belçika'ya doğru yola çıktık. Bir pazar akşam saatlerinde Sofya-Niş otoyol ayrımında otoyol yerine karayolu güzergahına girdik. Aracı oğlum kullanırken, bende GPS ayarlarını yapıp, otoyolu bulmaya çalışıyordum. Girdiğimiz yol çift geliş-gidişli ve trafik yoğunluğu vardı. Azami süratle seyir halindeyken arkamızdan siren çalan Bulgar Polisleri tarafından durdurulduk. 40 yaşları civarında olan Bulgar Polisi, radara yakalandığımızı iddia ederek; aracın evraklarını isteyip, oğlumu polis aracına götürdü. Bizlerinde araçtan çıkmasına müsaade etmediler. Biz araçtan polislerle oğlumun konuşmasını izlemek zorunda kaldık. Bulgar polisi sık sık elindeki copu sallayıp, yüksek sesle bağırıyordu. 5-10 dakika sonra oğlum gelerek, Bulgar polisinin"Ya 500 Euro verirsiniz, ya da sizi Sofya'da mahkemeye çıkartırız. Mahkemeye çıkana kadarda hepinizi nezarethanede 24 saat hücrede tutarız!" dediğini iletti.

Bu arada Almanya Türklerinden biri bizim durumumuzu görünce yardımcı olmak üzere durdu. Bulgar polisi onları bize yaklaştırmadı ve uzaklaştırdı. Sonunda 200 Euro rüşvet vererek ellerinden kurtulduk, diyerek Bulgaristan'da yaşadıkları olayın şokunu henüz atlatamadığını dile getirdi.

Türkiye’ye gidiş-dönüşlerde, Bulgaristan'da korku ve endişe içinde geçiş yapmak istemeyen Rukiye K, “Bulgaristan, nasıl bir Avrupa ülkesi. Rüşvet, bahşiş isteyen polis ve gümrük memurlarıyla dolu. 50 yıldır bu çileleri çekiyoruz. Bir gün birisi de gelip bize sahip çıkmadı. Sıla yolunda, özellikle Bulgaristan’da yaşanan sıkıntılar artık bizleri bezdirdi” şeklinde konuştu.

Bulgar polisinin sıla yolunda, Avrupalı Türklere yaşattığı zulme seyirci kalmayacağını da dile getiren Rukiye K." Bulgaristan yetkililerine konum, tarih, saat vererek ve o gün o bölgede görev yapan polisler hakkında suç duyurusu yapacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN