Şehit Kazım İbrahim Paşa, mezarı başında anıldı

 Bulgaristan'da yaşayan Müslüman Türk ve Pomaklar, Şehitleri Kazım İbrahim Paşa'yı unutmayarak, her sene mezarında Fatiha okuyor, anıtmezarı başında anma törenleri düzenliyor ve  anısına mevlit okutuyorlar.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

Şehit Kazım İbrahim Paşa, mezarı başında anıldı

 

Şehit için toplu  dua

Şehit için toplu dua

Şehidi anma törenlerine Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, DOST Partisi Başkanı Lütfi Mestan,  DOST Partisi Başkan Yardımcıları Mariyana Georgieva, Şaban Ali Ahmed, DOST Partisi il ve ilçe yöneticileri, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Başkanı Zürfettin Hacığlu, Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Nedim Dönmez, insan hakları savunucuları Evgeni Mihaylov ve Georgi Bozduganov, din adamları ve binlerce vatandaş katıldı.

mevlt-toplu

Şehit Kazım İbrahim Paşa, İridere(Ardino) belediyesi bağlı Akpınar( Byal İzvor) köyündeki, 70’li yılların başında Bulgaristan’daki Pomaklara karşı uygulanan asimilasyon girişimleri esnasında “Canımı veririm, adımı vermem!” diye direnerek şehit düşmüştü.

mevlt-anit

 Bulgaristan’da yaşayan Müslüman Türk ve Pomaklar, Şehitleri Kazım İbrahim Paşa’yı unutmayarak, her sene mezarında Fatiha okuyor, anıtmezarı başında anma törenleri düzenliyor ve  anısına mevlit okutuyorlar.

Şehidimizin ruhu şad olsun!

Durmuş Arda,

ARDA-TUNA

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN