NUTELLA KAVANOZU

Aşağı indiğimde çöp konteynerini karıştıran üç çocuk gördüm. Birisi boş bir nutella kavanozu buldu. Gözlerinin içi güldü. Kapağını açıp, parmağıyla içinde kalanları sıyırmak istedi ama buna ablası izin vermedi. 'Eve götürelim, açma!' dedi.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

 

 

NUTELLA KAVANOZU

Bir poşete biraz bulgur koydum, çocuklarla aşağı inip güvercinlere atacaktık.

Aşağı indiğimde çöp konteynerini karıştıran üç çocuk gördüm. Birisi boş bir nutella kavanozu buldu. Gözlerinin içi güldü. Kapağını açıp, parmağıyla içinde kalanları sıyırmak istedi ama buna ablası izin vermedi. "Eve götürelim, açma!" dedi.

Çocuk, boş kavanoza sımsıkı sarıldı. Bulguru kuşlara atmaktan vazgeçtim. Tok karnımdan utandım. "At onu, hadi, gelin benimle!" dedim.

Evin karşısındaki markete götürdüm çocuğu. İçeri girdik. "Ne istersen al!" dedim.

Çekingen çekingen birkaç bisküvi aldı. Bir market arabası çektim ve içine ne isterse atmasını söyledim. Sosis, salam istedi. Peynir, zeytin istedi. Biraz kıyma, biraz süt, biraz yağ. Muzu görünce, gözlerinin içi güldü.

Burnumun direkleri titreye titreye koydum poşete aldıklarımı. Kasiyerlerin gözleri doldu. Çocuğun gözleri ışıl ışıl oldu. Kardeşinin elinde bir çuval vardı. İçine baktım, bir sürü ekmek. Sadece ekmek. Hadi, bunları da katık yapın ekmeğinize, dedim.

Koşa koşa gittiler eve.

Yaptığım şeyi anlatmak için yazmadım bunları. Sadece bazı gerçeklerin birazcık farkında olalım diye yazdım.

Sımsıcak evlerimizde üç çeşit yemek yiyip, üstüne soda içerken, çöpte bulduğu nutella kavanozuna sevinip, sımsıkı sarılan o kız çocuğunu unutmayın, olur mu ????

Vermekten ve paylaşmaktan korkmayın!

Rızkı verenin Allah olduğunu da unutmayın!

Mihriban LEKA

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN